Love is in the air

10 suptilnih načina iskazivanja ljubavi

https://pixabay.com/en/couple-romance-love-kiss-lovers-3064048/

Veljača, mjesec ljubavi i zaljubljenih. Donosimo različite načine na koje vaš partner ili partnerica može izraziti ljubav, a da nije samim riječima „Volim te“.

Uz drugi se mjesec u godini najčešće vezuje Valentinovo, praznik koji služi obilježavanju ljubavi između pojedinaca. No, ako odbijaš biti rob konzumerizma i navika koje je društvo nametnulo, ljubav možeš izraziti partneru ili partnerici nekoliko dana prije Valentinova ili bilo koji drugi dan u mjesecu ili u cijeloj godini. Ako za Valentinovo ne dobijete ružu ili čokoladu, nemojte paničariti, možda vaš partner ili partnerica izražava ljubav na drugačiji način koji niste niti primijetili te zato donosimo 10 suptilnih načina iskazivanja ljubavi.

1. Planovi za zajedničku budućnost

Svakodnevna tema razgovora postali su planovi za zajedničku budućnost koju jedva čekate zajedno započeti. Naime, ako ste uključeni u planove za budućnost svojeg partnera ili partnerice to znači da vas oni smatraju dijelom svojega života, kako sada tako i u budućnosti. Postoji li sigurniji znak ljubavi?

2.  Otvoreni su i ranjivi

Problemi su sastavni dio svačijega života, a ako se vaš partner ili partnerica obraća vama s problemom ili kako se osjeća toga dana, onda znate da želi biti dio vašega života i s vama dijeliti svoje osjećaje, i dobre i loše.

3. Govor tijela

Dok šećete ulicom i vaš partner ili partnerica uvijek posegne za vašom rukom to je još jedan znak ljubavi koji ste možda počeli uzimati zdravo za gotovo. Govor tijela je iznimno bitan, a ako su grljenja, fizički dodir i maženje dio vaše svakodnevice, onda je vaša veza ispunjena s mnogo malenih znakova pažnje tj. načina izražavanja ljubavi.

4. Osmijeh

Zamislite scenu u kojoj stojite ispred kuće i ugledate vašeg partnera ili partnericu kako s osmijehom od uha do uha hoda prema vama. Koljena su zaklecala, usta su se razvukla u osmijeh i srce je preskočilo jedan otkucaj. Ako se niste morali puno truditi i zamišljati ovu situaciju zato što svaki vaš susret izgleda ovako, onda je to još jedan od znakova ljubavi koji ste možda previdjeli.

5. Zainteresiranost

Iznimno je važno biti aktivnim sudionikom života svojega partnera ili partnerice i to tako da se iskaže zainteresiranost o tome kako su proveli dan. Takvim reakcijama pokazuju da žele biti dio vašeg života iako to možda ne izgovaraju tim riječima na svakodnevnoj bazi.

FOTO: Pixabay

6. Uključivanje u obiteljske aktivnosti

Uključivanje u obiteljske aktivnosti i izravna želja za istim vašeg partnera ili partnerice pokazuje kako je spreman/na upoznati vašu obitelj kao svoju te započeti stvarati zajedničku budućnost. 

7. Darivanje

Dobiti slatki maleni znak pažnje s vremena na vrijeme znači puno više nego dobiti ružu i čokoladu na Valentinovo. Valentinovo je već postao praznik konzumerizma kada se od osobe očekuje da izrazi svoju ljubav pomoću dara, no ona to nije sama odlučila učiniti. Društvo je nametnulo pojedincu da ako voli svoju partnericu 14. veljače mora joj donijeti znak pažnje. No, suptilni način iskazivanja ljubavi jest darivanje kada to nije društveno uređeno i kada se partner ili partnerica sama toga dosjeti te poželi na taj način iskazati svoju ljubav.

8. Sitnice koje život znače

Bila to poruka za dobro jutro bila poruka za sreću prije važnog ispita, sitnica je zbog koje ćete gledati u ekran mobitela i smješkati se. Juha iz vrećice kada ste bolesni, suzdržavanje od gledanja nove epizode serije koju zajedno pratite i niz ostalih malenih stvari kojima pokazuju koliko im je stalo.

9. Ljubav i u svađi

Svađe su zdravi i uobičajeni dio svake veze, ali postoje razlike u vrstama svađe. Ako se nalazite u vezi u kojoj se svađe odvijaju na zdravi i argumentirani način uz očuvanje osjećaja jednog drugoga, onda one mogu biti znak ljubavi. Teško je povezati svađe i ljubav, ali upravo svađa mora imati konstruktivnu ulogu kako bi oba partnera izvukla pouku.

10. Sjećanja

Jedan od znakova ljubavi jest pričanje o zajedničkim provedenim trenucima i sjećanjima koja ste pritom stvorili. Ako se partner ili partnerica sa sjetom u očima prisjeća prvoga trenutka kada ste se upoznali te kada ste se prvi puta poljubili, onda je to njegov/njezin način da izrazi ljubav bez da upotrijebi one dvije slavne riječi.

Komentari na članak

Vezani članci

https://pixabay.com/en/balloon-heart-love-romance-sky-1046658/

Dan zaljubljenih

FOTO: Romantične destinacije za zaljubljene parove unutar granica Lijepe Naše

I ove veljače dan zaljubljenih slavit će se diljem svijeta na različite načine. Brojna predivna mjesta u Hrvatskoj savršena su prilika za proslavu ljubavi i jačanje veza.

Ljubavno pismo

Ljubavna prepiska

„Zaljubljeni Šenoa i druge ljubavi“ u ručno napisanom pismu

Potaknuta 150. obljetnicom upoznavanja Augusta Šenoe i Slave pl. Ištvanić, i Svjetskim danom pisanja pisama, Gradska knjižnica Velika Gorica poziva vas da sudjelujete u natječaju, ručno napišete ljubavno pismo i pošaljete ga poštom.

Ljubavne odluke, kolumna

Ljubavne parole

"Desant" Gavellinih glumaca na zagrebačke fakultete

Parole ljubavne tematike izvikivat će glumački ansaml u vojničkim uniformama na šest zagrebačkih fakulteta.

Linija u menzi na Cvjetnom

Sretno Valentinovo

FOTO: Teška romantika na Cvjetnom; tete u menzi spremile su neobične menije pune ljubavi

Mnoge je studente ovaj potez teta iz menze oduševio, dok su neki u očaju komentirali da je to srce iz variva „jedino što će dobiti za Valentinovo”.

https://pixabay.com/en/couple-bride-love-wedding-bench-260899/

Znanstveno istraživanje

Samački život uzrokuje senilnost

Iako mnogima samački život godi, čini se da bez ljubavi ne možemo zdravo živjeti. Novo istraživanje utvrdilo je da samci imaju 42 posto veći rizik od pojave demencije.