Konferencija MZS-a

Znanstvenici iz cijelog svijeta o javno i društveno odgovornoj znanosti na riječkom Kampusu; ulaz slobodan

Konferencija

10. srpnja možete besplatno sudjelovati u konferenciji naziva „Javno i društveno odgovorna znanost”. Gostovat će brojni gosti predavači koji inače predaju na poznatim svjetskim sveučilištima.

U srijedu, 10. srpnja 2019. godine, od 10 do 13 sati održat će se 3. konferencija Međunarodnog znanstvenog savjeta pod nazivom Javno i društveno odgovorna znanost. Mjesto je održavanja prostor Akvarij Kampusa na Trsatu (Radmile Matejčić 5, Rijeka).

Predviđeno je kako će konferenciju započeti prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija, rektorica Sveučilišta u Rijeci, a moderirat će je Tanja Rudež, nagrađivana i etablirana hrvatska novinarka.

Konferencija je organizirana kako bi bila mjesto razmjene mišljenja brojnih znanstvenika koji bi trebali formulirati prijedloge i zaključke za jačanje društvene i javne uloge te odgovornosti znanosti i znanstvenika. Na njoj će sudjelovati brojni znanstvenici iz raznih krajeva svijeta, koji su svi članovi Međunarodnog znanstvenog savjeta (MZS) Sveučilišta u Rijeci. Njihov popis možete pronaći na poveznici.

Ulaz je slobodan.

Komentari na članak

Vezani članci

Program Kluba Zona u siječnju

Siječanjski program

Besplatno liječenje postblagdanske depresije u Klubu Zona

Ovog će siječnja mlade Splićane obradovati program Kluba Zona koji donosimo. Nalazi se u njemu za svakoga ponešto.

Mladi ljudi

Obrazovni program Ekonomske klinike

Nakon uspjeha na EFZG-u Akademija za OPG seli se u Đurđevac

Nakon uspješne trogodišnje organizacije na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu i zbog velike potražnje za ovakvom vrstom edukacija, Ekonomska klinika širi svoje znanje u Đurđevcu gdje će se održati novo izdanje Akademije za OPG.

Sveučilište u Rijeci

Sveučilište u Rijeci

Pokrenut SIZIF, inovativan način financiranja studentske znanstvene djelatnosti

Fondom SIZIF financiraju se tri kategorije – provedba znanstvenog istraživanja, aktivno sudjelovanje na skupovima te objavljivanje znanstvenih i stručnih radova. Njegova je posebnost u tome što će biti kontinuirano otvoren za prijavu u provedbenoj godini.

poslovna konferencija za studente i mlade

INA na konferenciji „Should I Stay or Should I Go?“

Industrija nafte može biti pun pogodak za mlade i obrazovane

INA se od većine velikih kompanija u Hrvatskoj razlikuje velikim brojem programa za mlade koji imaju prije svega edukativnu svrhu, ali i omogućavaju lakše zapošljavanje te razvijanje talenata. 

https://pixabay.com/en/computer-pc-workplace-home-office-1185637/

Lingvistika i tehnologija

Profesor iz Francuske upoznaje studente s lingvističkim računalnim alatom

Prof. dr. Max Silberztein sa Sveučilišta Franche-Comté zadarskim će studentima pomoći naučiti kako koristiti NooJ, računalni program koji pomaže kod lingvističke i tekstualne analize.