Konferencija MZS-a

Znanstvenici iz cijelog svijeta o javno i društveno odgovornoj znanosti na riječkom Kampusu; ulaz slobodan

Konferencija

10. srpnja možete besplatno sudjelovati u konferenciji naziva „Javno i društveno odgovorna znanost”. Gostovat će brojni gosti predavači koji inače predaju na poznatim svjetskim sveučilištima.

U srijedu, 10. srpnja 2019. godine, od 10 do 13 sati održat će se 3. konferencija Međunarodnog znanstvenog savjeta pod nazivom Javno i društveno odgovorna znanost. Mjesto je održavanja prostor Akvarij Kampusa na Trsatu (Radmile Matejčić 5, Rijeka).

Predviđeno je kako će konferenciju započeti prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija, rektorica Sveučilišta u Rijeci, a moderirat će je Tanja Rudež, nagrađivana i etablirana hrvatska novinarka.

Konferencija je organizirana kako bi bila mjesto razmjene mišljenja brojnih znanstvenika koji bi trebali formulirati prijedloge i zaključke za jačanje društvene i javne uloge te odgovornosti znanosti i znanstvenika. Na njoj će sudjelovati brojni znanstvenici iz raznih krajeva svijeta, koji su svi članovi Međunarodnog znanstvenog savjeta (MZS) Sveučilišta u Rijeci. Njihov popis možete pronaći na poveznici.

Ulaz je slobodan.

Komentari na članak

Vezani članci

Međunarodna konferencija "Sloboda i odgovornost: Rješenja mladih za probleme današnjice"

U organizaciji Svjetskog saveza mladih Hrvatska

Međunarodna konferencija „Sloboda i odgovornost: Rješenja mladih za probleme današnjice”

Projekt će se održati u obliku sedmodnevne konferencije od 16. do 22. studenog 2015. uz financijsko pokroviteljstvo Agencije za mobilnost i programe EU

Svečano potpisivanje ugovora_ UNIRI

Sveučilište u Rijeci

Tijekom pet godina diseminirano više od 30 milijuna kuna riječkim znanstvenicima

– Sveučilište u Rijeci od akademske godine 2012./2013. dodjeljuje tzv. UNIRI potpore znanstveno-istraživačkim projektima. U ovih pet godina diseminirali smo više od 30 milijuna kuna našim znanstvenicima. – istaknula je rektorica.

Koncert

Festival na parkiralištu

U pripremi je prvo izdanje FER Open Aira

Na besplatnom festivalu koji će se održati na parkiralištu pored FER-a nastupit će JeboTon Ansambl, Them Moose Rush, ZMaJ, Dogs in Kavala, 2Kitice i dRBonito. Zabava se potom seli u KSET, gdje će posjetitelje do sitnih jutarnjih sati zabavljati njegova Disco-sekcija uz presjek najvećih hitova ovog i prošlog stoljeća.

Bermudski trokut montaža

Znanost iza fascinantne pojave

Otkriven moguć uzrok misterioznih nestanaka u Bermudskom trokutu

Znanstvenici tvrde da konačno imaju odgovor za pojavu Bermudskog trokuta, jednog od najvećih misterija ikad. Pomoću satelita s najnovijim radarom snimljeni su oblaci u sasvim novom obliku. Ti oblaci mogu stvoriti nevrijeme koje bi objasnilo misterij.

Sveučilišni kampus

Susret u Stanici 50

O problemima dubrovačkih studenata na Info danu Studentskog zbora

Studenti koji će sudjelovati na ovogodišnjem Info danu Studentskog zbora moći će iznijeti sve što ih muči po pitanju studiranja u Dubrovniku te dati svoje konstruktivne prijedloge za daljnji rad ovog predstavničkog tijela.