Ovo su njegovi razlozi

Završio je ugledno sveučilište, ima dobro plaćen posao, ali radi i kao konobar!

Devin Mickey

„Bez obzira na moje skromne početke, dio sam generacije koja žudi za skupocjenim stvarima i luksuznim životom. U našim džepovima imamo pametne telefone od 500$, slušalice od 299$ s kojima slušamo pjesme koje veličaju bacanje novca u zrak i buđenja u skupocjenim automobilima”.

Devin Mickey rođen je u New Yorku i nakon završene srednje škole pridružio se američkim marincima gdje je razvio zanimanje za putovanja. Od tada je proputovao 23 različite zemlje, živio u 4 različita grada i trenutno radi u Philadelphiji kao konobar.

Priča ne bi bila ništa drugačija od mnogih drugih da Devin nije završio političke znanosti na uglednom sveučilištu u Columbiji i da povrh uredskog posla vezanog uz državne ugovore nema i drugi posao. Nakon što deset sati provede ispred računala radeći na državnim ugovorima, Devin odlazi konobariti u kineski restoran.

Mickey kaže kako su ga kolege i prijatelji često puta pitali zašto ima drugi posao, i to fizički zahtjevan, iako mu iz financijskih razloga nije potreban. Kako je rekao za Bussines Insider, odlučio se na 60 radnih sati tjedno iz tri razloga:

1. Pomaže mu cijeniti slobodno vrijeme

Kaže kako je prije drugog posla provodio jako puno sati igrajući video igrice i gledajući televiziju, a sada mu je slobodno vrijeme postalo dragocjeno i mora birati što će i kako će raditi s njim. „Ako je vrijeme kao i neki drugi resursi ograničeno, onda ćemo ih planski trošiti”, kaže Devin.

2. Povezuje ga s roditeljima koji su imali slična iskustva

Ističe kako su mu roditelji došli u New York sedamdesetih godina prošloga stoljeća i kako je petnaestsatno radno vrijeme na minimalcu za njih bilo normalno i nikada se nisu žalili jer to je bio njihov američki san - dva posla kako bi prehranili dvoje djece. „Radeći u restoranu shvaćam koliko su se moji roditelji žrtvovali kako bi omogućili dobar život mojoj sestri i meni”, rekao je Mickey.

3. Pomaže mu da cijeni svaki dolar

„Već kao dijete shvatio sam kolika je vrijednost novca. Posao uz majku i dvadeset dolara koje bi zaradio subotom za mene su bili velika stvar”, rekao je Mickey. Kako kaže, posao u restoranu drži ga čvrsto na zemlji i podsjeća ga na sve što prolazi kako bi zaradio svaki dolar. Ističe da svaki put prije nego što provuče karticu računa koliki su mu oportunitetni troškovi. Koliko bi svijeta mogao vidjeti s tim novcem? Bi li bilo bolje da izvede mamu na otmjenu večeru?

„Bez obzira na moje skromne početke, dio sam generacije koja žudi za skupocjenim stvarima i luksuznim životom. U našim džepovima imamo pametne telefone od 500$, slušalice od 299$ s kojima slušamo pjesme koje veličaju bacanje novca u zrak i buđenja u skupocjenim automobilima. Najveće životne lekcije naučio sam ne dok sam imao novca, već dok sam bio bez njega”, rekao je Devin Mickey.

Komentari na članak

Vezani članci

Studentice nose madrac

Studentica - žrtva silovanja

Grupa studentica koje se bore protiv silovatelja napravile prosvjed na kampusu njujorške Columbije

Žrtva silovanja kojoj predstoji borba s reputacijom fakulteta.

Šanker

Nepisana pravila

Konobari poslali 8 poruka gostima

Smiješak i znak zahvale oduvijek su bili dobitna kombinacija za dobru uslugu. Međutim, postoji nekoliko nepisanih pravila kojih se gosti trebaju držati.

Man with box on his head

Iva Mikić

Što odijelo čini čovjeku?

– Iz vrećice? Zar ja tebi stvarno izgledam kao netko tko pije capuccino iz vrećice? – Ovo je sto posto skrivena kamera. Gledam ga podignutih obrva u nevjerici što me pita. Ostatak terase pomno prati tijek događanja.

Sveučilište Columbia New York

Sveučilište Columbia u New Yorku

Najtraženiji restoran u New Yorku nalazi se u – studentskom domu

U novootvorenom restoranu u studentskoj sobi na Sveučilištu Columbia rezervirani su svi termini do božićnih praznika.

Ančić Mario

Bivši tenisač gradi karijeru

Mario Ančić doktorirao pravo na Columbiji

Jedan od četiriju šampiona sa splitskih Firula sada nosi titulu „juris doctor“.