LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sumnjivi ostaci

Vanzemaljci u Peruu?

Pronađene mumificirane figurice za koje se sumnja da nisu s ovog planeta.

Pronađene mumificirane figurice za koje se sumnja da nisu s ovog planeta.

Figurice nalik mumificiranim tijelima u tradicionalnoj andskoj odjeći pojavile su se na aerodromu u kutiji tvrtke DHL, izazivajući spekulacije o mogućem izvanzemaljskom podrijetlu, no na nedavnoj tiskovnoj konferenciji stručnjaci su opisali dva mala primjerka kao lutke slične čovjeku te da su vjerojatno izrađene od ljudskih i životinjskih dijelova, izvještava Hina

Također, analiziranjem posebne ruke s trima prstima, za koju se pretpostavlja da je iz peruanske provincije Nazca, stručnjaci su jasno odbacili mogućnost izvanzemaljskog porijekla.
 


VEZANO: Znanstvena studija otkrila nevjerojatan fenomen u trudnoći


 

Odbacivanje pretpostavki


Flavio Estrada, arheolog iz peruanskog instituta za pravnu medicinu i forenziku, izjavio je da se ne radi o izvanzemaljcima već o figuricama koje su sačinjene povezivanjem životinjskih kostiju ljepilom. Također, nadodaje da je priča o izvanzemaljcima izmišljena.
 

Sličan slučaj u Meksiku


Prisjetimo se, prošlog rujna u Meksiku pronađena su dva mumificirana tijela za koja se također sumnjalo da nisu s ovog planeta, no analizom je utvrđeno da se radi o starim ljudskim mumijama pomiješanim sa životinjskim ostacima.

FOTO: FOTO: CANVA, ILUSTRACIJA