Erasmus+ projekt

U tijeku prijave za projekt #YouthAgainstCyberbullying; odabrani polaznici putuju u Kopenhagen

https://pixabay.com/en/macbook-notebook-apple-device-407126/

Pet mladih osoba imaju priliku biti odabrane za put u Kopenhagen gdje će se educirati o cyberbullyingu u sklopu projekta #YouthAgainstCyberbullying. Sve što trebaš je napisati motivacijsko pismo i imati između 18 i 25 godina.

Cyberbullying je veliki problem u današnjem svijetu, a posebno pogađa djecu i mlade ljude. Ako želiš biti bolje educiran o problemu nasilja i govora mržnje preko interneta, imaš priliku otići u Kopenhagen i sudjelovati u projektu #YouthAgainstCyberbullying.

Edukacije u glavnom danskom gradu održat će se od 10. do 15. ožujka 2020. Po njihovu završetku pet odabranih mladih osoba diljem Hrvatske održat će radionice za djecu i mlade te svojim kreativnim idejama pomoći u stvaranju sadržaja za online platformu, aplikaciju i brošuru protiv cyberbullyinga. Prve takve radionice zakazane su za travanj 2020. godine, a u travnju 2021. godine u planu su nacionalne konferencije u Zagrebu, Rijeci i Osijeku. Uz podršku stručnjaka, također će ih voditi mladi koji su se educirali u Danskoj.

Prijave se zaprimaju do 10. veljače 2020. godine Motivacijsko pismo u kojem ćeš napisati razloge zbog kojih želiš biti dio ovog projekta pošalji na e-adresu petra.madjercic@solidarna.hr. Uvjet je da si mlada osoba između 18 i 25 godina.

Nositelj je Erasmus+ projekta #YouthAgainstCyberbullying danski Forum for International Cooperation, dok je Zaklada SOLIDARNA partnerska organizacija u Hrvatskoj.

Komentari na članak

Vezani članci

Build with Chrome

Povratak u djetinjstvo

Slaganje LEGO kockica sa Chromom

Ako ste već zaboravili na svoje pospremljene LEGO kockice iz djetinjstva, ne brinite. Pomoću Chroma, uz novi način slaganja online, prisjetite se kako je to izgledalo kada ste bili mali.

Studentsko natjecanje u razvoju mobilnih aplikacija

TVZ Mobile Challenge Cup 2016

Otvoreno studentsko natjecanje u razvoju mobilnih aplikacija

Studenti TVZ-a nastavljaju s uspješnom praksom organiziranja natjecanja za razvoj aplikacija na mobilnim platformama, a svoje su prestižne radionice/meetupe otvorili svim zainteresiranima.

Međunarodni dan žena

Na današnji dan

FOTO: Svijet bira najveće ženske uzore – dajte i vi svoj glas na njihov dan!

106. godina je prošlo otkako su žene dobile svoj dan. Čestitajte ga majkama, bakama, prijateljicama, sestrama, rođakinjama i djevojkama. Prisjetimo se doprinosa nježnijeg spola društvu u kojem danas živimo.

Vijeće Europe

Za Studentski.hr – Cvjetana Plavša Matić, upraviteljica Nacionalne zaklade

Intervju: Piši blog i spriječi mržnju na internetu!

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva organizirala je zanimljivu kampanju za sprječavanje govora mržnje na Internetu. Rok za prijavu je 18. ožujka, a desetero mladih ljudi dobit će priliku pisanja vlastitog bloga u cilju promicanja temeljnih vrijednosti civilnog društva.

TVZ Mc2 speed date

"Speed date"

Okupljeni timovi koji će razvijati turistička rješenja na natjecanju TVZ Mc2

TVZ Mc2 započeo je natjecateljski dio uz inovativno druženje dizajnera i programera. Najvažniji trenutak večeri predstavila je udruga CISEx koja je objavila ovogodišnju temu natjecanja – turizam.