LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Koronavirus u svijetu

U Sloveniji sve strože mjere, studenti bi mogli na online nastavu

Od ponedjeljka će se svi učenici morati samotestirati dva puta tjedno da bi mogli na nastavu, a postoji i mogućnost uvođenja online nastave.

Od ponedjeljka će se svi učenici morati samotestirati dva puta tjedno da bi mogli na nastavu, a postoji i mogućnost uvođenja online nastave.

U Sloveniji je epidemiološka slika sve lošija – u zadnja 24 sata potvrđeno je 3166 novozaraženih, drugi najveći broj u Sloveniji ove godine. 

Od ponedjeljka svi učenici i studenti, koji se samotestiraju da bi mogli na nastavu, to će ubuduće, umjesto jednom, morati raditi dva puta tjedno. Osim toga, češća redovna obvezna testiranja od ponedjeljka se uvodi i u zdravstvenim i socijalnim ustanovama, a maske će trebati nositi i oni koji su cijepljeni ako su u neposrednom kontaktu s drugim osobama, piše HRT

Vlasnici lokala morat će kontrolirati COVID propusnice posjetitelja, a ako ih oni odbiju pokazati ili se identificirati, trebaju im zabraniti ulaz; u protivnom snose odgovornost, rečeno na vladinoj konferenciji za novinare.

– Epidemiološka slika je loša, idemo prema najgorem stanju u epidemiji do sada – kazao je ministar zdravstva Janez Poklukar – ne bude li se stanje promijenilo i ako broj hospitaliziranih na intenzivnoj njezi zbog bolesti COVID-19 naraste na 160 do 180 (trenutno ih je 133), to bi značilo moguće zatvaranje dijelova društvenog života. – dodao je.

Voditeljica stručnog tima vlade za COVID-19 Mateja Logar navela je kao moguću krajnju mjeru omogućavanje rada i slobodnog kretanja samo za one koji su cijepljeni protiv COVIDA-19 ili koji su ga preboljeli i imaju imunitet, a moguće je i uvođenje online nastave ili obvezno testiranje za sve učenike i studente.

U slovenskim bolnicama trenutno je 526 COVID pacijenata, od čega 133 na intenzivnim odjelima, a u 24 sata bilo je devetoro preminulih od posljedica bolesti COVID-19, objavilo je ranije ministarstvo zdravstva.

FOTO: PIXABAY