LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Najavljena sezona puna sadržaja

TEDxZagreb i HUB385 pokreću najambicioziji TED program u regiji

– TED je jedan globalni fenomen koji i u Hrvatskoj okuplja sve one koji ne samo da imaju nešto za reći, već imaju i rezultate za pokazati. Upravo takvu energiju želimo poticati i njegovati kod nas u HUB385. – ističe Ivica Mudrinić.

– TED je jedan globalni fenomen koji i u Hrvatskoj okuplja sve one koji ne samo da imaju nešto za reći, već imaju i rezultate za pokazati. Upravo takvu energiju želimo poticati i njegovati kod nas u HUB385. – ističe Ivica Mudrinić.

TEDxZagreb i HUB385 u prostorijama istoimenog centra inovacija 19. rujna potpisali su sporazum o suradnji te najavili brojne aktivnosti s ciljem okupljanja kreativne zajednice oko pozitivnih ideja koje pokreću. Popularni TEDx događaji koji privlače vizionare i vodeće lidere u raznim područjima odsad dobivaju stalnu adresu na zagrebačkoj Trešnjevci gdje je svoja vrata početkom godine otvorio HUB385 i ubrzo postao fizičko središte okupljanja domaćih ICT entuzijasta.

Najveća hrvatska podružnica planetarno popularne franšize TED svrstala se tako uz bok Madridu i Amsterdamu, kao jedna od rijetkih u Europi s vlastitim uredom, čime će se dodatno podići kvaliteta njenih događanja na ovim prostorima. Osvježeni tim na čelu s čovjekom koji je franšizu doveo u Hrvatsku Karlom Matićem i novom licencom pod nazivom TEDxZagreb okreće novi list i najavljuje sezonu punu sadržaja.

TEDxZagreb se vraća na velika vrata s ambicijom da postane regionalni TEDx lider i pokrene novu pozitivnu stvaralačku energiju u našem društvu. Ovi entuzijastični mladi ljudi koji čine okosnicu TEDxZagreb tima zalog su svjetle budućnosti i dokaz da je sazrijelo vrijeme za velike i smjele ideje. Na mnogim takvim idejama upravo ovdje potiho rade i genijalci iz HUB385, stoga se ova suradnja nametnula kao prirodan korak.  istaknuo je Karlo Matić, nositelj licence TEDxZagreb.  

Foto: Komunikacijski ured Colić, Laco i partneri

Ivica Mudrinić, suosnivač HUB385, izrazio je svoje zadovoljstvo dogovorenom suradnjom, osvrnuvši se na važnost osiguravanja kvalitetnih uvjeta zbog kojih će mladi htjeti ostati živjeti i raditi u Hrvatskoj.

 Cilj ove suradnje je povezati vodeće pojedince iz javnog života s novom generacijom mladih kreativaca i na taj način uspostaviti jedinstvenu platformu koja će okupljati sve one usmjerene na rješenja, a ne probleme.  istakuo je Mudrinić te dodao: U HUB385 njegujemo kulturu kolaboracije te potičemo naše stanare na umrežavanje i razmjenu ideja. TED je jedan globalni fenomen koji i u Hrvatskoj okuplja sve one koji ne samo da imaju nešto za reći, već imaju i rezultate za pokazati. Upravo takvu energiju želimo poticati i njegovati kod nas u HUB385.

Najavljena je TEDxZagrebWomen, sljedeća konferencija koja će se održati 29. listopada u HUB385, a za koju će ulaznice uskoro biti dostupne putem Entrio.hr sustava ulaznica. Sljedeće događaje TEDxZagreb tim će najavljivati putem svojih online kanala informiranja, a raznovrsne konferencije planiraju se svakog mjeseca do kraja 2017. godine

Među gostima i bivšim TEDx govornicima bili su i prof. dr. sc. Bojan Jerbić, inženjer strojarstva i tvorac medicinskog robota Ronna koji asistira prilikom operacije mozga te najpopularniji hrvatski profesor matematike Toni Milun. Pridružile su im se i brojne druge osobe iz javnog života, podupirateljii pokreta. 

Foto: Komunikacijski ured Colić, Laco i partneri
FOTO: KOMUNIKACIJSKI URED COLIĆ, LACO I PARTNERI