Regionalna suradnja mladih znanstvenika

Sveučilište u Zagrebu domaćin 16. Ljetne škole Podunavske rektorske konferencije

Sveučilište u Zagrebu

Znanstvenici s nekoliko sveučilišta iz regije na Sveučiluštu u Zagrebu održat će predavanja mladim znanstvenicima zainteresiranima za Podunavlje.

Na Sveučilištu u Zagrebu od 1. do 7. srpnja održava se 16. Ljetna škola Podunavske rektorske konferencije. Riječ je o projektu koji je započeo 2003. na inicijativu Instituta za podunavsku regiju i srednju Europu (IDM) i International House Pécs u svrhu promicanja regionalne suradnje mladih znanstvenika, a svake se godine održava na drugom sveučilištu. 

Glavni je cilj događaja uspostavljanje mreže istraživača koji se bave pitanjima regionalne suradnje kao srednjoeuropske perspektive. U prvom je redu namijenjen znanstvenicima koji su zainteresirani za Podunavlje.

U okviru programa Ljetne škole predavanja će održati brojni znanstvenici s nekoliko sveučilišta iz regije (Pečuh, Zagreb, Sarajevo, Osnabrück) te vodeći stručnjaci iz nevladinih organizacija i istraživačkih instituta. Više informacija dostupno je na poveznici.

Komentari na članak

Vezani članci

Fakultet političkih znanosti

Natječaj Fakulteta političkih znanosti

Postanite magistar europskih studija

FPZG raspisuje Natječaj za upis na europske studije za sve studente društvenih i humanističkih znanosti.

Changer meetup conference

Konferencija u Šibeniku

Okupljanje inovativnih vođa iz poslovne zajednice na Changer meetupu

Konferencija Changer meetup u Šibenik dovodi najuspješnije domaće „changere“ u poslovnom svijetu koji će podijeliti svoja znanja i iskustva. U središtu izlaganja bit će primjena novih ICT tehnologija u poslu i svakodnevnom životu.

Filozofski fakultet u Zagrebu

„Anglophonia: Voices and Perspectives”

O Black Pantheru i Harryju Potteru na akademski način: međunarodna konferencija studenata anglistike

Jezik, književnost, prevođenje, podučavanje engleskog kao stranog jezika i anglofonih kultura čine vrlo raznolik i uistinu zanimljiv program ovogodišnje anglističke konferencije na koju pristiže 30 izlagača sa 16 hrvatskih i europskih sveučilišta.

Zgrada rektorata Sveučilišta u Puli

Poticanje poduzetništva u Istri

Poduzetništvo kao rješenje krize: završna konferencija

Inkluzivno poduzetništvo znači mladi, stari, muškarci, žene, zaposleni, nezaposleni... Ti!

Zdrava hrana

„Naša dobra hrana”

Vodeći stučnjaci na Agronomskom fakultetu o pozitivnom utjecaju ekoloških modela proizvodnje hrane

Ne propustite susret vodećih stručnjaka iz područja ekološke poljoprivrede, agroekologije, prehrambenog suvereniteta i tehnoloških inovacija održive proizvodnje hrane koji će se održati u 6. paviljonu Agronomskog fakulteta. Ulaz je slobodan.