LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Kandidati za Europski parlament glasuju za obrazovanje

Odluke poduzete sada utjecat će na život studenata u godinama koje dolaze

Slogan kampanje „glasuj za obrazovanje“ karakterizira namjeru ESU-a da skrene pozornost na visoko obrazovanje u predizbornoj debati.

Slogan kampanje „glasuj za obrazovanje“ karakterizira namjeru ESU-a da skrene pozornost na visoko obrazovanje u predizbornoj debati.

Jučer je u Bruxellesu Europska studentska unija lansirala kampanju za nadolazeće Europske parlamentarne izbore putem koje su zamolili sve kandidate da obrate pažnju na novi manifest o obrazovanju.

Europska studentska unija je krovna organizacija 47 nacionalnih saveza studenata iz 39 europskih zemalja. ESU zastupa i promiče obrazovne, socijalne, ekonomske i kulturne interese studenata na europskoj razini. ESU predstavlja više od 11 milijuna studenata u Europi kroz članstvo u sindikatima.

Nacionalna unija studenata u Europi će tražiti od kandidata da u svojim zemljama prijave manifest kojim će pokazati što studenti žele da Europski parlament napravi u cilju poboljšanja visokog obrazovanja. Potpisivanjem ovog dokumenta kandidati će dati potporu deset članaka koji su usvojeni od strane najvišeg upravljačkog tijela ESU u prosincu prošle godine

„Moramo osigurati da se glas studenata čuje u parlamentu. Iz tog razloga smo stvorili manifest s deset najvažnijih stvari kao smjernica po kojima bismo željeli da novi parlament radi“ kaže Elin Blomqvist, član Izvršnog odbora ESU-a, glavni organizator kampanje.

Web i događanja

ESU je otvorio novu stranicu putem koje će se prikupljati potpisi svih kandidata iz Europske unije osim Austrije, Belgije, Njemačke i Italije. Slogan kampanje „glasuj za obrazovanje“ karakterizira namjeru ESU-a da skrene pozornost na visoko obrazovanje u predizbornoj debati.

Nekoliko događaja će biti organizirano u sklopu glasovanja za ovu kampanju, a popis će biti dostupan na internetskoj te Facebook stranici kampanje.

Registriraj se i glasuj

ESU se nada da će kampanja ne samo osvijestiti važnost visokog obrazovanja u predizbornoj debati nego potaknuti studente da se prijave za sudjelovanje na europskim izborima u svibnju. Samo glasovanjem se mogu napraviti stvarne razlike i utjecati na proces odlučivanja o visokom obrazovanju.

„Mladi su budućnost Europe i sada poduzete odluke utjecat će na njihov život u godinama koje dolaze. Stoga je važno da se ono što studenti misle i zahtijevaju čuje u Saboru“ kaže Blomqvist.

FOTO: ESU