Djelovanje Marijinih obroka

Objavljen nevjerojatan podatak o prehranjivanju gladne djece u školama

1,5 milijuna djece sada prima Marijine obroke

– Iako nam brojke nikada nisu bile najbitnija stvar, ovo je još jedna predivna prekretnica koja nam daje priliku da slavimo i zahvalimo svakoj pojedinačnoj osobi koja sudjeluje u ovoj misiji – od onih koji doniraju do volontera koji kuhaju i poslužuju hranu gladnoj djeci u svojim zajednicama. – rekao je Magnus MacFarlane-Barrow.

Marijini obroci, globalna humanitarna organizacija koja hrani gladnu djecu na mjestu obrazovanja, objavili su da sada prehranjuju nevjerojatnih 1 504 471 djece svaki dan u 2358 škola u 18 zemalja diljem svijeta. Zahvaljujući nevjerojatnoj velikodušnosti podupiratelja iz Hrvatske i cijelog svijeta, broj je narastao za više od 5% (dodatnih 79 458 djece) od siječnja 2019.

Marijini obroci rade s lokalnim volonterima u nekima od najsiromašnijih zajednica na svijetu. Obećanje hranjivog obroka potiče djecu, koja bi u suprotnom bila prisiljena raditi, prositi ili hranu tražiti po otpadu, da dođu u školu i steknu obrazovanje koje im može poslužiti kao izlaz iz siromaštva.

Osnivač ove humanitarne organizacije Magnus MacFarlane-Barrow rekao je:

– Iako nam brojke nikada nisu bile najbitnija stvar, ovo je još jedna predivna prekretnica koja nam daje priliku da slavimo i zahvalimo svakoj pojedinačnoj osobi koja sudjeluje u ovoj misiji – od onih koji doniraju do volontera koji kuhaju i poslužuju hranu gladnoj djeci u svojim zajednicama. Svatko od njih ima nezamjenjivu ulogu u ovoj misiji – misiji koja je tek započela s obzirom na to koliko je djece u svijetu još uvijek gladno i ne ide u školu. 

Radi se o jednostavnoj ideji koja djeluje. Istraživanja pokazuju da u školama u kojima djeca primaju Marijine obroke broj upisanih se povećava, prisutnost na nastavi također, stopa djece koja se ispisuju iz škole opada, a djeca su sretnija, zdravija i imaju bolji uspjeh na nastavi.

Razmjer ovog rasta je zapanjujuć. Organizacija je započela hraneći svega 200 djece u Malaviji 2002. godine Danas je broj djece koju hrani samo u toj zemlji dosegao 1.028.817. Još je nevjerojatnije da je prosječan iznos potreban da bi jedno dijete primalo Marijine obroke tijekom cijele školske godine samo 120 kuna.

Komentari na članak

Vezani članci

Frooom!

Filmska umjetnost

Stvaranje novih gradova i svjetova s Frooom!-ovom veselom posadom

Mališani ovih ljetnih praznika mogu zaploviti nemirnim vodama filmske umjetnosti s iskusnom posadom koju čine snimatelji, montažeri, glumci, dramaturzi i psiholozi. Starije očekuju besplatni popratni sadržaji poput filmskih matineja i koncerata filmske glazbe.

Gladijatori – igraj se i uči!

Predstavljanje pop-up slikovnice i bojanke

Inovativan, zabavan i interaktivan način učenja o kulturnoj baštini

Manifestacija „Spectacvla Antiqva“, mobilne aplikacije, slikovnica i bojanka „Gladijatori – igraj se i uči!“ te pilot suveniri doprinose revitalizaciji antičkog naslijeđa, jačaju identitet i prepoznatljivost Pule i Istre na mapi kulturnog turizma te razvijaju „brand“ Pula+heritage.

Marijini obroci utrka/cover

Humanitarna utrka

Trčanjem nahranite gladne mališane

Marijini obroci ponovno organiziraju humanitarne utrke. Svi koji žele pomoći u prehranjivanju djece mogu trčati u Splitu i Zagrebu 21. i 22. svibnja.

Klinci iz Sarajeva

Humanitarna akcija "Mladi mladima"

Adventska zagrebačka avantura razveselila mališane iz Sarajeva

Uspješna izvedba humanitarne predstave ''Svastika'' te velik trud i rad Foruma mladih UBH-a "Prsten" omogućili su dječici iz Stadlerovog dječjeg doma "Egipat" posjet adventskoj čaroliji grada Zagreba. Njihova dvodnevna avantura ostat će im zauvijek u pamćenju!

Djeca pitaju

Intervju: Tri brata

Zašto odrasli...? Velika pitanja malih ljudi

Na portalu smo imali različite intervjue, no nismo nikada imali intervju za koji su pitanja napravila djeca, a istovremeno i odgovorila na njih. Odrasli, evo kako djeca misle da se svijet okreće.