LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
NA DANAŠNJI DAN

Princ Harry slavi rođendan

Prije 34 godine rođen je princ Harry. Iako su ga zbog njegova razuzdanog ponašanja često nazivali „crnom ovcom” kraljevske obitelji, on svojim humanitarnim radom dokazuje upravo suprotno.

Prije 34 godine rođen je princ Harry. Iako su ga zbog njegova razuzdanog ponašanja često nazivali „crnom ovcom” kraljevske obitelji, on svojim humanitarnim radom dokazuje upravo suprotno.

Na današnji dan 1984. godine u Londonu rođen je Henry Charles Albert David, poznatiji kao princ Harry. Drugo je te najmlađe dijete princa Charlesa i princeze Diane, a činjenica da mu je stariji brat William, vojvoda od Cambridgea, otac troje djece čini ga tek šestim u redu sukcesije za britanski tron. 

Budući da je član kraljevske obitelji, Harry je od najranijeg djetinjstva bio pod budnim okom medija i britanske javnosti što je posebice došlo do izražaja u njegovim ranim dvadesetim godinama kada je zbog čestih izlazaka te konzumiranja različitih opijata i supstanci punio novinske stupce. 

Princ je 2003. godine završio tzv. Eton College – poznatu englesku privatnu školu za mladiće nakon čega je dvaput služio u britanskoj vojsci te je kao časnik i pilot helikoptera Apache sudjelovao u vojnim operacijama u Afganistanu.

FOTO: Instagram
 
Iako su ga zbog njegova razuzdanog ponašanja često nazivali crnom ovcom obitelji, princ to svojim brojnim humanitarnim radom svakako opovrgava. Tako je, između ostalog, aktivan u borbi protiv nasilja među mladima u Velikoj Britaniji, radi na smanjivanju stigme oko HIV-a i AIDS-a te pomaže ugroženoj djeci male države Lesoto. Također kao jedno od njegovih većih postignuća svakako treba spomenuti Invictus Games. Radi se o međunarodnom sportskom natjecanju za ranjene i bolesne pripadnike oružanih snaga koje je 2014. godine pokrenuo upravo Harry i to motiviran svojim vojnim iskustvom.
 
Na kraju valja istaknuti kako je princ Harry i vrsni sportaš, a najdraži su mu sportovi ragbi i polo. Ova će mu godina posebno ostati u sjećanju s obzirom na to da se u svibnju oženio djevojkom Meghan Markle, što ih danas čini vojvodom i vojvotkinjom od Sussexa.
 
 
FOTO: Instagram
FOTO: INSTAGRAM