LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Algebra

Visoko učilište postaje sveučilište na svoj 25. rođendan

Nakon šestogodišnjeg procesa Algebra je na svoj 25. rođendan dovršila proces akreditacije i postala Sveučilište, a ove godine upisan je i rekordan broj studenata.

Nakon šestogodišnjeg procesa Algebra je na svoj 25. rođendan dovršila proces akreditacije i postala Sveučilište, a ove godine upisan je i rekordan broj studenata.

Sveučilište Algebra je na svoj 25. rođendan dovršilo proces akreditacije i postalo prvo privatno sveučilište u Hrvatskoj koje u fokus stavlja digitalnu paradigmu zanimanja budućnosti. U ovoj akademskoj godini pokrenuli su tri nova stručna studijska programa, a tri sveučilišna studija krenut će sljedeće akademske godine.

Proces akreditacije završen je pozitivnom akreditacijskom preporukom Agencije za znanost i visoko obrazovanje. Rektor Sveučilišta Algebra, izv. prof. dr. sc. Mislav Balković, istaknuo je zadovoljstvo ostvarenjem ciljeva nakon šestogodišnjeg procesa.
 

„Neizmjerno smo ponosni na činjenicu da smo baš na dvadeset i peti rođendan ostvarili jedan od ciljeva koji smo se nadali jednom ostvariti još od početka našeg postojanja. U posljednjih šest godina, proveli smo izbor u zvanje novih docenata i profesora te izradili elaborate za tri nova prijediplomska sveučilišna studija – programsko inženjerstvo, informatiku te poslovnu ekonomiju i digitalno poslovanje te razvili sustavnu Strategiju razvoja Sveučilišta“, izjavio je rektor Sveučilišta Algebra.

 

Rekordni broj upisanih


Tekuću akademsku godinu Algebra je započela s rekordnim brojem od preko 2.000 upisanih studenata, što ukazuje na povjerenje mladih u instituciju usmjerenu prema digitalnim karijerama. Novi prorektori su imenovani, a osnovani su i Gospodarski savjet te Senat Sveučilišta.

Gospodarski savjet čine predstavnici tvrtki poput Hrvatskog telekoma, Ericssona Nikola Tesle, Infobipa i drugih, čime se potiče suradnja između Sveučilišta i gospodarstva. Marijana Bačić, članica Uprave i glavni operativni direktor za poslovne korisnike HT-a, izabrana je za predsjednicu Gospodarskog savjeta.

Sveučilište Algebra planira daljnji razvoj kroz članstvo u Europskoj Udruzi Institucija Visokog Obrazovanja (EURASHE). Osnovana 1990., EURASHE promiče suradnju, razmjenu najboljih praksi i zagovara stručno visoko obrazovanje u Europi.

Misija Sveučilišta Algebra je razvijati dinamično i inovativno okruženje za učenje te osnažiti studente da budu lideri u razvoju i primjeni digitalnih tehnologija u različitim područjima.

FOTO: FOTO: PR, ALGEBRA