LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Na današnji dan

FOTO: Dan motivacije i inspiracije potiče na životnu pozitivu

Nova je godina tek počela, riješili ste se mamurluka i ozbiljno razmišljate o novogodišnjim odlukama – jedini je problem kako ih se pridržavati. Sitni znak pažnje dovoljan je da se sjetimo ne uzimati drage ljude zdravo za gotovo.

Nova je godina tek počela, riješili ste se mamurluka i ozbiljno razmišljate o novogodišnjim odlukama – jedini je problem kako ih se pridržavati. Sitni znak pažnje dovoljan je da se sjetimo ne uzimati drage ljude zdravo za gotovo.

Iako su motivacija i inspiracija pozitivna stavka u našim životima, povijest obilježavanja ovoga dana prilično je sumorna. Nacionalni dan motivacije i inspiracije usvojio je Kongres Sjedinjenih Američkih Država 18. prosinca 2001. nakon tragičnih događaja 11. rujna 2001. Tada je Kevin L. McCrudden postao prvi motivacijski i voditeljski govornik čiji je prijedlog za obilježavanje nekoga dana prošao kod Kongresa.

Nakon rujanske tragedije 2001. godine McCrudden je smatrao da je Amerikancima potrebno nešto da ih podsjeti da još ima mnogo toga za što vrijedi živjeti. Stvarnost je bila tmurna u to vrijeme i mnogi su se osjećali tužno, prestrašeno ili izgubljeno tijekom i nakon napada na Svjetski trgovački centar. McCrudden je želio da taj dan motivacije i inspiracije bude posvećen pomaganju ljudima kako bi postali najbolja moguća verzija sebe te da maksimiziraju svoje potencijale stvaranjem godišnjih ciljeva. Danas se Dan slavi u brojnim državama svijeta koje potiču ljude da promijene svoje živote na bolje.

Ovaj dan možete proslaviti na nekoliko načina. Uzmite u obzir događaje 11. rujna 2001. koji su doveli do začetka njegova obilježavanja te jednominutnom šutnjom izrecite svoje poštovanje prema žrtvama terorističkoga čina.

Razmišljajte o ljudima koji su vam potpora u životu, majka, otac, prijatelj ili partner – pokažite im koliko vam znače. Gesta ne mora biti prevelika, provedite večer s njima i razgovarajte, ohrabrujte ih i dajte im priliku da vam se pokažu u najboljem svjetlu. Često ih uzimate zdravo za gotovo, ali ne treba propustiti priliku da kažete ljudima koliko vam znače i koliko ih cijenite.

Također možete učiniti nešto za sebe što ste već dugo odlagali sa strane. Upišite se na satove plesa, u školu stranih jezika, pročitajte onaj dugi popis knjiga koje ste trebali pročitati prije dvije godine, ispecite si tortu. Živite po svome, ali uzmite u obzir i svoje voljene. Bitno je da vam Dan motivacije i inspiracije promijeni život, da bude ispunjen pozitivom i stavom vrijednim dijeljenja s drugima.

FOTO: UNSPLASH/KYLEJGLENN