LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Nagrada Hrvatskog društva filmskih kritičara

„Zbornica” Sonje Tarokić proglašena najboljim hrvatskim dugometražnim filmom

Film je proglašen najboljim hrvatskim filmom u prošloj godini prema glasovima članova Hrvatskog društva filmskih kritičara.

Film je proglašen najboljim hrvatskim filmom u prošloj godini prema glasovima članova Hrvatskog društva filmskih kritičara.

Film Zbornica scenaristice i redateljice Sonje Tarokić i producentice Ankice Jurić Tilić proglašen je najboljim hrvatskim filmom u prošloj godini prema glasovima članova Hrvatskog društva filmskih kritičara te je tako postao dobitnik 30. Oktavijana u kategoriji dugometražnog igranog filma, prenosi Večernji

– Uz veliki interes publike, koja je uistinu puno komentirala film i pronalazila se u njegovim likovima, čime mu je odala prekrasno priznanje, iznimno mi je važno i priznanje struke koje smo dobili ovom nagradom. Zbornica je rezultat dugotrajnog rada velikog broja ljudi, a s nagradom filmske kritike nastavljamo njeno uspješno putovanje – rekla je redateljica i scenaristica Sonja Tarokić, zahvaljujući na nagradi Oktavijan.

Film je lani dobio dva posebna priznanja na uglednom filmskom festivalu u Karlovym Varyma, gdje je imao svjetsku premijeru. Kinorama je osvojila i Oktavijana za najbolju manjinsku koprodukciju za rumunjsku komediju Baksuzno bubanje ili bezumni pornić redatelja Radua Judea, koja je osvojila i Zlatnog medvjeda na festivalu u Berlinu.
FOTO: UNSPLASH