Nagradni natječaj

Vodimo vas na predstavu „Pluća” u Teatar Exit

Predstava "Pluća"

Poklanjamo dvije ulaznice za predstavu Aide Bukvić koju na Exitovu scenu donose Amar Bukvić i Jadranka Đokić.

Ove je subote, 4. svibnja u 20:00, na repertoaru Teatra Exit predstava Pluća, u režiji Aide Bukvić. Dvojcu koji dosad nije imao priliku pogledati je ili naprosto ponovno želi doživjeti ovo osamdesetominutno ostvarenje, Studentski.hr u nagradnom natječaju poklanja dvije ulaznice.

Predstava je nastala po tekstu Duncana Macmillana, a u koprodukciji Exita i Gradskog kazališta Sisak. Na pozornicu je donose glumci Amar Bukvić i Jadranka Đokić, a exitovci ih ovako opisuju:

–  Mladi, obrazovani i ekološki osviješteni.

Recikliraju, gledaju dokumentarce i art filmove, čitaju knjige o pravim stvarima, voze se biciklima i kupuju od onih koji ne izrabljuju. Ali, voze se i automobilima, kupaju u kadi i ponekad ostave vodu da curi bez prave potrebe.

Može li se imati dijete i istovremeno biti ekološki osviješten, tek je jedna od dvojbi koja će se pojaviti kada jednog popodneva On predloži dijete. A Ona se previše brine, previše razmišlja i ima veliku, zaista veliku potrebu razgovarati o svemu, razmotriti stvari jer sve učinjeno mora biti i dobro promišljeno.

Pluća su duhovit, emotivan, ponekad i brutalno iskren mentalni slalom generacije kojoj je propitivanje imperativ, a nesigurnost odavno postala stil življenja. Slalom prepun sumnji, strahova i potrebe za bliskosti, u  kojem se neka vrata promaše, na nekima se izgubi previše vremena dok se neka zahvate baš onako kako treba, u pravom trenutku na pravom mjestu kada se ipak dogodi Život.

Za sudjelovanje u nagradnom natječaju potrebno je lajkati objavu ovog članka na Facebook stranici portala Studentski.hr, šerati članak na svojemu profilu (javno) te uz oznaku pratnje u komentaru odgovoriti na pitanje Zašto provesti subotu u kazalištu? Natječaj traje do 3. svibnja u 16 sati. 

Komentari na članak

Vezani članci

Ufuraj se i pukni u KSET-u

Play@KSET

KSET domaćin komedije „Ufuraj se i pukni“ u izvedbi Kerekesh Teatra

Nakon što im na pamet padne pitanje „Što studirati i zašto?“, braća se odlučuju za studij glume, a u njihovoj nemogućoj misiji pomaže im Črček, njihov nadglednik i susjed koji ujedno voli malo više popiti.

(h)UMORSTVO

Humanitarna akcija „Svi za Pava”

Dođite na humanitarnu predstavu (h)UMORSTVO za studenta Pava

 Udruga studenata Dubrovnika Libertas organizator je humanitarne predstave amaterske glumačke družine studenata Dubrovnika „Bonegracija”, naziva (h)UMORSTVO.

Kazaliste

Kazališna premijera

„Samoubojica” u Kerempuhu

Ovo je priča o čovjeku kojemu se u ime domovine i lažnog patriotizma više nema što oduzeti osim njegovog života.

Predstava "Ponoćni boogie"

Premijera u Art kinu Grič

Suludi i tihi „Ponoćni boogie“ u Jurišićevoj

Vratolomije dvojice junaka u zagrebačkim Utrinama pratit ćemo uz atmosferičnost jazz koncerta u predstavi „Ponoćni boogie“, nastaloj prema „evergreenu“ književnosti jednog od naših najboljih suvremenih pisaca.

Predstava "Boeing Boeing"

Izvedba u Kerempuhu

„Boeing Boeing”, uvršten u Guinnessovu knjigu rekorda, iz Vinkovaca stiže u Zagreb

Predstava koja iz Vinkovaca stiže u Zagreb počiva na nizu zabuna i duhovitih obrata koji nastaju zbog zamršenih muško-ženskih odnosa. Komedija je praizvedena u Parizu 1960., gdje se igrala punih 19 godina i ostala do danas najizvođeniji francuski komad u povijesti, a kao takva uvrštena je i u Guinnessovu knjigu rekorda.