LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu

1000 eura za izradu vizualnog identiteta

Pokažite svoju kreativnost u izradi vizualnog identiteta Studentskog zbora UNIZG i osvojite 1000 eura!

Pokažite svoju kreativnost u izradi vizualnog identiteta Studentskog zbora UNIZG i osvojite 1000 eura!

Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu otvorio je Natječaj za dizajn vizualnog identiteta te pobjednički rad nagrađuje neto iznosom od 1.000,00 eura.
 

„Pokaži svoju kreativnost i predstavi originalno rješenje koje odražava identitet, vrijednosti i prepoznatljivost.“ – poručili su putem Instagram objave.

 

VEZANO: Pobjednik natječaja „Goran za mlade pjesnike“ dobit će besplatnu objavu svoje knjige



Na Natječaj se mogu prijaviti svi zainteresirani, a jedna osoba može poslati najviše dva potpuna rješenja.
 

Smjernice za izradu


Važno je da identitet bude prepoznatljiv, moderan i relevantan za studentsku publiku, stoji na stranici SZZG UNIZG-a.
  • Prepoznatljivost: vizualni identitet treba biti jedinstven i prepoznatljiv u okviru studentske populacije, pogotovo logotip koji treba biti lako pamtljiv i primjenjiv na različite platforme i medije, uključujući televiziju, radio, digitalne kanale i tiskane materijale.
  • Estetika i kreativnost: dizajn treba biti estetski privlačan i kreativan tako da korištenje boja, tipografije i oblika treba biti pažljivo odabrano kako bi se postigao vizualni dojam koji odgovara karakteru Naručitelja.
  • Prilagodljivost: identitet treba da bude fleksibilan i prilagodljiv različitim formatima i veličinama, trebao bi izgledati dobro kako na malim ekranima kao što su mobilni telefoni, tako i na velikim površinama poput billboard panoa.
  • Originalnost: od prijavitelja se očekuje da predstave originalna rješenja koja se ističu i izdvajaju od drugih organizacija u širem kontekstu, stoga, kopiranje ili plagiranje tuđih radova nije dozvoljeno i može rezultirati diskvalifikacijom.
  • Jednostavnost i jasnoća: identitet treba biti jednostavan i jasan u svojoj kompoziciji kako bi bio lako prepoznatljiv i čitljiv pa izražavanje složenih ideja ili koncepta treba izbjeći kako bi se postigla brza i intuitivna vizualna komunikacija.

Prijave su otvorene do 15. siječnja 2024. do 12 sati, a radovi se šalju isključivo putem e-pošte na adresu: szzg.natjecaj@gmail.com, s naslovom "Natječaj za oblikovanje vizualnog identiteta SZZG".

Detalje o dokumentaciji i načinu dostave pronađi na poveznici.
 
FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA, ILUSTRACIJA