Izvještaj s koncerta

Vatra „zapalila“ plato Gradec i time otvorila „Advent u Klovićevim dvorima“

IZVOR: Studentski.hr/Barbara Grgić

Vatra je sinoć na platou Gradec besplatnim koncertom za sve građane otvorila „Advent u Klovićevim dvorima“. Uz fenomenalnu glazbu, predivno okićen ambijent, miris kuhanog vina, kobasica i fritula, odlična atmosfera je bila zagarantirana!

Manifestaciju Advent u Klovićevim dvorima sinoć je otvorila grupa Vatra i svojim, kako starim tako i novim hitovima, zapalila publiku toliko da su zimske kape i šalovi samo smetali!

Uz predivno okićen ambijent, miris kuhanog vina, kobasica i fritula, negativnoj atmosferi nije bilo mjesta! Ali trenutak koji su svi željno iščekivali je ipak bio Dečakov uspon na pozornicu. Nakon par pozdravnih riječi, pravu dobrodošlicu je publici pružio pjesmom Tremolo kako bi se ekipa što prije zagrijala. Dečak je poznatu pjesmu završio riječima Dokazat ću vam da nismo slučajan odabir!

I nisu bili slučajan odabir jer su uskoro krenuli s izvedbom pjesme Glava kojom ne razmišljam koja i nije toliko poznata publici kao novi hitovi. To je ona stara Vatra. Vatra koja prvim akordima zapali publiku, malo žešća i s težim taktovima! Suludo da vam išta objašnjavam, poslušajte pjesmu!

IZVOR: Studentski.hr/Barbara Grgić

A kako je DJ uvijek kriv za sve, uskoro smo slušali jedan veliki stari hit - John Travolta. Kao maleni odmak od starih hitova, Vatra je izvela dvije pjesme s novog albuma Zmajevi na vjetru, Ranjeni i Saturn.  Pošto su stalno na koncertima i turnejama, usporedili su se s mornarima i otpjevali pjesmu Mornarska majica, a kad se vrate s brojnih turneja potraže zagrljaj u naručju svojih najmilijih, i tada, kako Dečak kaže, pravimo djecu, što mora naučiti samo još jedan član našeg benda. Pjesma Jantar posvećena je svoj djeci ovoga svijeta, a za njih sjever sjaji Aurorom Borealis.

Ivan Dečak se okladio sa svojim kolegom iz benda da će pjesma Eskim ipak zaživjeti, u što kolega nije bio uvjeren, pa mu je Dečak to sinoć i dokazao. Dečak je počeo Tvog eskima, a publika je nastavila progutat će zima. A da publika može zapjevati i na ruskom, dokazali su, ni manje ni više, nego Ruskom. Anđeo s greškom zna što je ljubav, a da ovo ne bi bio Kraj, razuzdali su publiku pjesmom Ima li budnih?.

Dečak se pobrinuo da ovo bude koncert za pamćenje pa je zamolio stražare da maknu zaštitnu ogradu kako bi mogli biti bliže publici koja je to s oduševljenjem prihvatila i pjevala još jače!

IZVOR: Studentski.hr/Barbara Grgić

Ne bi to bilo to kad na koncertu ne bi izveli njihov najpoznatiji hit koji ih je vinuo u nebesa. Naravno, već pogađate. Na kraju su svi zaplesali jedan Tango. Nakon Tanga, Vatra je opalila jedan selfie za pamćenje! Što reći nego Bilo je dobro dok je trajalo.

IZVOR: Studentski.hr/Barbara Grgić

Advent u Klovićevim dvorima održava se do 15. prosinca. Očekuje vas još mnoštvo besplatnih koncerata, i ako je suditi po otvorenju, odličnih provoda!

Komentari na članak

Vezani članci

Stray Dogg

Intervju s bandom Stray Dogg

„Kad god prijeđeš na sljedeći nivo, iznad tebe stoji još jedan novi koji juriš.”

Stray Dogg jedan je od najznačajnijih izvođača u regiji koji je u kratkom roku izgradio kultni status te odsvirao impresivan broj koncerata širom Europe.

Lisa Hannigan

Koncert u Tvornici kulture

Anđeoski glas Lise Hannigan odzvanja Europom

Lisa Hannigan s najupečatljivijim albumom do sada kreće na europsku turneju. U Zagrebu će nastupiti s predizvođačem Brandonom Millerom.

Ivan Škrabe i Mika Male

Koncert u Vinylu

Nadrealistični Ivan Škrabe i Mika Male nastupaju nakon zimske hibernacije

Ivan Škrabe godinama nastupa po zemljama Balkana, a sada priprema koncert u Vinylu. Pridružuje mu se i bend Mika Male s novim pjesmama.

Ljetni vrt u Vintageu

Događanja u Vintageu i Kavezu

Akustičnim koncertom otvara se ljetni vrt iznad Savske 160

Druga sezona rada ljetnog vrta Kaveza i Vintage Industriala slavi se uz besplatni akustični koncert na ljetnoj pozornici koji će 1. lipnja održati Domagoj Šimek iz grupa She Loves Pablo i Muscle Tribe of Danger and Excellence.

Promicanje hrvatske kulturne baštine kroz međunarodni projek

Muzička akademija u Zagrebu

Promicanje hrvatske kulturne baštine na međunarodnom projektu

Muzička akademija u Zagrebu domaćin je međunarodnog projekta koji je prije pet godina inicirala s Akademijom Liszt Ferenc iz Budimpešte. Projekt će okupiti studente sedam akademija iz šire regije.