Izvještaj s koncerta

Vatra „zapalila“ plato Gradec i time otvorila „Advent u Klovićevim dvorima“

IZVOR: Studentski.hr/Barbara Grgić

Vatra je sinoć na platou Gradec besplatnim koncertom za sve građane otvorila „Advent u Klovićevim dvorima“. Uz fenomenalnu glazbu, predivno okićen ambijent, miris kuhanog vina, kobasica i fritula, odlična atmosfera je bila zagarantirana!

Manifestaciju Advent u Klovićevim dvorima sinoć je otvorila grupa Vatra i svojim, kako starim tako i novim hitovima, zapalila publiku toliko da su zimske kape i šalovi samo smetali!

Uz predivno okićen ambijent, miris kuhanog vina, kobasica i fritula, negativnoj atmosferi nije bilo mjesta! Ali trenutak koji su svi željno iščekivali je ipak bio Dečakov uspon na pozornicu. Nakon par pozdravnih riječi, pravu dobrodošlicu je publici pružio pjesmom Tremolo kako bi se ekipa što prije zagrijala. Dečak je poznatu pjesmu završio riječima Dokazat ću vam da nismo slučajan odabir!

I nisu bili slučajan odabir jer su uskoro krenuli s izvedbom pjesme Glava kojom ne razmišljam koja i nije toliko poznata publici kao novi hitovi. To je ona stara Vatra. Vatra koja prvim akordima zapali publiku, malo žešća i s težim taktovima! Suludo da vam išta objašnjavam, poslušajte pjesmu!

IZVOR: Studentski.hr/Barbara Grgić

A kako je DJ uvijek kriv za sve, uskoro smo slušali jedan veliki stari hit - John Travolta. Kao maleni odmak od starih hitova, Vatra je izvela dvije pjesme s novog albuma Zmajevi na vjetru, Ranjeni i Saturn.  Pošto su stalno na koncertima i turnejama, usporedili su se s mornarima i otpjevali pjesmu Mornarska majica, a kad se vrate s brojnih turneja potraže zagrljaj u naručju svojih najmilijih, i tada, kako Dečak kaže, pravimo djecu, što mora naučiti samo još jedan član našeg benda. Pjesma Jantar posvećena je svoj djeci ovoga svijeta, a za njih sjever sjaji Aurorom Borealis.

Ivan Dečak se okladio sa svojim kolegom iz benda da će pjesma Eskim ipak zaživjeti, u što kolega nije bio uvjeren, pa mu je Dečak to sinoć i dokazao. Dečak je počeo Tvog eskima, a publika je nastavila progutat će zima. A da publika može zapjevati i na ruskom, dokazali su, ni manje ni više, nego Ruskom. Anđeo s greškom zna što je ljubav, a da ovo ne bi bio Kraj, razuzdali su publiku pjesmom Ima li budnih?.

Dečak se pobrinuo da ovo bude koncert za pamćenje pa je zamolio stražare da maknu zaštitnu ogradu kako bi mogli biti bliže publici koja je to s oduševljenjem prihvatila i pjevala još jače!

IZVOR: Studentski.hr/Barbara Grgić

Ne bi to bilo to kad na koncertu ne bi izveli njihov najpoznatiji hit koji ih je vinuo u nebesa. Naravno, već pogađate. Na kraju su svi zaplesali jedan Tango. Nakon Tanga, Vatra je opalila jedan selfie za pamćenje! Što reći nego Bilo je dobro dok je trajalo.

IZVOR: Studentski.hr/Barbara Grgić

Advent u Klovićevim dvorima održava se do 15. prosinca. Očekuje vas još mnoštvo besplatnih koncerata, i ako je suditi po otvorenju, odličnih provoda!

Komentari na članak

Vezani članci

Josipa Lisac

Glazbeni spektakl u Lisinskom

Josipa Lisac dodatno će uljepšati prosinac dvostruko rasprodanim koncertom

Zagrebački ljubitelji dobre glazbe s nestrpljenjem iščekuju 10. i 14. prosinca te već rasprodane koncerte jedne od naših najvećih glazbenih umjetnica.

Jubilarna izvedba mjuzikla „Mamma Mia!“

Svečano otvorenje nove sezone Kazališta Komedija

Mjuzikl „Mamma Mia!“ najavio kazališnu sezonu ispunjenu glazbom i smijehom

Jubilarna izvedba mjuzikla „Mamma Mia!“ otvorila je novu sezonu zagrebačkog Kazališta Komedija. Smijeha, zabave i dobrog raspoloženja nije nedostajalo, što je odličan pokazatelj kakva nas sezona čeka.

Vatra u Tvornici

Akustik/elektrik koncerti

Akustični i žestoki rock koncert Vatre u Tvornici

Vatra će prvi put u karijeri u istom prostoru u dva dana održati dva različita koncerta s različitim set-listama pjesama. Ulaznice za koncerte danas kreću u prodaju.

Open MIc Good Vibrations

Vintage Industrial Bar

"Masna repčuga" na prvom ovogodišnjem Good Vibrationsu

Nakon koncerta, održat će se OPEN MIC, kao i slušaonica hrvatskog/srpskog rapa. Karte u pretprodaji po cijeni od 25 kuna možete kupiti u Dirty Old Shopu, Vintage Industrial Baru i Kavezu! Na dan koncerta cijena će biti 35 kuna.

Kiša metaka na FER-ovoj Brucošijadi

Promocija albuma

NAGRADNJAČA Kiša metaka i Mimi Mercedez ove subote u Tvornici

Prati Facebook stranicu Studentskog.hr jer dijelimo 2x1 kartu za ovaj spektakl!