Izvještaj s koncerta

Vatra „zapalila“ plato Gradec i time otvorila „Advent u Klovićevim dvorima“

IZVOR: Studentski.hr/Barbara Grgić

Vatra je sinoć na platou Gradec besplatnim koncertom za sve građane otvorila „Advent u Klovićevim dvorima“. Uz fenomenalnu glazbu, predivno okićen ambijent, miris kuhanog vina, kobasica i fritula, odlična atmosfera je bila zagarantirana!

Manifestaciju Advent u Klovićevim dvorima sinoć je otvorila grupa Vatra i svojim, kako starim tako i novim hitovima, zapalila publiku toliko da su zimske kape i šalovi samo smetali!

Uz predivno okićen ambijent, miris kuhanog vina, kobasica i fritula, negativnoj atmosferi nije bilo mjesta! Ali trenutak koji su svi željno iščekivali je ipak bio Dečakov uspon na pozornicu. Nakon par pozdravnih riječi, pravu dobrodošlicu je publici pružio pjesmom Tremolo kako bi se ekipa što prije zagrijala. Dečak je poznatu pjesmu završio riječima Dokazat ću vam da nismo slučajan odabir!

I nisu bili slučajan odabir jer su uskoro krenuli s izvedbom pjesme Glava kojom ne razmišljam koja i nije toliko poznata publici kao novi hitovi. To je ona stara Vatra. Vatra koja prvim akordima zapali publiku, malo žešća i s težim taktovima! Suludo da vam išta objašnjavam, poslušajte pjesmu!

IZVOR: Studentski.hr/Barbara Grgić

A kako je DJ uvijek kriv za sve, uskoro smo slušali jedan veliki stari hit - John Travolta. Kao maleni odmak od starih hitova, Vatra je izvela dvije pjesme s novog albuma Zmajevi na vjetru, Ranjeni i Saturn.  Pošto su stalno na koncertima i turnejama, usporedili su se s mornarima i otpjevali pjesmu Mornarska majica, a kad se vrate s brojnih turneja potraže zagrljaj u naručju svojih najmilijih, i tada, kako Dečak kaže, pravimo djecu, što mora naučiti samo još jedan član našeg benda. Pjesma Jantar posvećena je svoj djeci ovoga svijeta, a za njih sjever sjaji Aurorom Borealis.

Ivan Dečak se okladio sa svojim kolegom iz benda da će pjesma Eskim ipak zaživjeti, u što kolega nije bio uvjeren, pa mu je Dečak to sinoć i dokazao. Dečak je počeo Tvog eskima, a publika je nastavila progutat će zima. A da publika može zapjevati i na ruskom, dokazali su, ni manje ni više, nego Ruskom. Anđeo s greškom zna što je ljubav, a da ovo ne bi bio Kraj, razuzdali su publiku pjesmom Ima li budnih?.

Dečak se pobrinuo da ovo bude koncert za pamćenje pa je zamolio stražare da maknu zaštitnu ogradu kako bi mogli biti bliže publici koja je to s oduševljenjem prihvatila i pjevala još jače!

IZVOR: Studentski.hr/Barbara Grgić

Ne bi to bilo to kad na koncertu ne bi izveli njihov najpoznatiji hit koji ih je vinuo u nebesa. Naravno, već pogađate. Na kraju su svi zaplesali jedan Tango. Nakon Tanga, Vatra je opalila jedan selfie za pamćenje! Što reći nego Bilo je dobro dok je trajalo.

IZVOR: Studentski.hr/Barbara Grgić

Advent u Klovićevim dvorima održava se do 15. prosinca. Očekuje vas još mnoštvo besplatnih koncerata, i ako je suditi po otvorenju, odličnih provoda!

Komentari na članak

Vezani članci

Good Vibrations - 12.11.14

Good Vibrations

Good Vibrations donosi stonersko veselje u Vintage

U srijedu, 12.11. Good Vibrations dovodi Umor, Fjodor, Hazarder i Autrach.

Nevena Rendeli

Studentska konferencija "Tour de Tourism"

Nevena Rendeli otkrila studentima turizma zanimljive anegdote s putovanja

Na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu održana je studentska konferencija "Tour de Tourism" na kojoj je prvoga dana gostovala novinarka i voditeljica Nevena Rendeli.

Jeboton 40 godina KSET-a

40 godina KSET-a

JeboTon kolektiv pridružuje se KSET-ovoj fešti

Broj bendova u kolektivu varirao je tijekom godina, a trenutno se radi o šest bendova koji će po tko zna koji put „kompenzirati opasno veliku količinu konstruktivnog i slušljivog sadržaja“.

Tinariwen

Koncert u Vintageu

Saharski Led Zeppelin hipnotizirat će zagrebačku publiku

Skupina Tinariwen nastupit će 10. srpnja u zagrebačkom Vintage Industrial Baru. Ulaznice na dan koncerta možete kupiti po cijeni od 120 kuna.

Drugi način

Koncert u Tvornici kulture

Drugi način predstavlja pomno osluškivani materijal „Zgubidana“

Zagrebački „rock“ veteran, grupa Drugi način, koncertno će promovirati svoj novi studijski album „Zgubidan“ u Tvornici kulture 28. listopada.