Oplemenjivanje javnog prostora

Umjesto reklame na pročelju hrvatske tvrtke „Put do škole“

Umjetničko djelo Ivane Barišić Tomšić

Tri će mjeseca na pročelju CROZ-a biti izložen plakat koji je osmislila Ivana Barišić Tomić, a koji tematizira put dviju djevojčica do škole. Njegovo je predstavljanje zakazano za četvrtak, 20. rujna.

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika (HDLU) i tvrtka CROZ pokrenuli su suradnju kojom umjetnici sudjeluju u osmišljavanju likovnog rješenja koje će se predstaviti na pročelju zgrade tvrtke kako bi se oplemenio javni prostor umjetničkim djelima umjesto uobičajenim reklamnim vizualnim rješenjima. Nakon otvorenog natječaja na temu Summer is over za članove HDLU-a stručni tim, koji čine dopredsjednik HDLU-a Josip Zanki, predsjednik Uprave tvrtke CROZ Vjekoslav Jadrešić i umjetnica Korina Hunjak čiji je rad odabran na prošlom natječaju, odabrao je rad Put do škole umjetnice Ivane Barišić Tomšić.

Odabrano umjetničko djelo postavit će se na plakatu dimenzije 12 x 4,80 m na pročelju CROZ-a, gdje će biti izloženo 3 mjeseca. Tvrtka se nalazi u Lastovskoj ulici, a plakat je vidljiv s petlje Avenije Marina Držića i Slavonske avenije u Zagrebu. Predstavljanje plakata zakazano je za četvrtak, 20. rujna, u 11 sati.

Ivana Barišić Tomšić diplomirala je 2005. godine na Akademiji likovnih umjetnosti u klasi Zlatka Kesera. Trenutno živi i radi u Bjelovaru kao učiteljica likovne kulture u Osnovnoj školi Čazma. Sudjelovala je na brojnim grupnim i samostalnim izložbama, od čega valja izdvojiti treći likovni trijenale Moslavine, drugi hrvatski trijenale autoportreta u Samoboru, četrnaesti Međunarodni bienalni festival portreta, crteža i grafike u Tuzli i izložbe Anonymous Drawings u Berlinu.

 Rad Put do škole prenosi nam osjećaj koji gotovo svi posjedujemo krajem ljeta, početkom jeseni i početkom nove školske godine

– Djevojčice hodaju ulicom prema školi. Jutarnja svjetlost obasjava praznu ulicu koja vodi u novi početak. Ljeto je pri kraju i nešto novo nas čeka iza ugla. Na nebu su tamni oblaci. Dojam jeseni je posvuda, grad je uspavan, tmuran, nepoznat. Pomalo sjetne djevojčice zrače energijom i elanom. Vrijeme je za nove izazove. Sigurnim korakom iz ljeta u jesen, iz kraja u početak, u novi ciklus. – riječi su Ivane Barišić Tomšić.

Ovaj projekt izvodi se tijekom cijele 2018, a u njegovu će se okviru realizirati ukupno 5 različitih likovnih rješenja

Komentari na članak

Vezani članci

2. samoborski salon

Udruga likovnih umjetnika Samobora

Otvoren je 2. Samoborski salon, a tematizira granice

Svoje radove koji tematiziraju granice ponudilo je 66 umjetnika, a 25 je odabrano za izložbu koja će se u Samoboru moći posjetiti do 8. rujna.

Kako sačuvati 21 dan brzin tipkanjem

Dvodnevna škola

Znanstveno izražavanje ne mora biti kompleksno, naučite pravila igre

Pod voditeljskom palicom Filipa Đerke, održat će se škola Osnove znanstvenog izražavanja. Kroz 14 tematskih jedinica, polaznici će proći edukaciju o pisanju znanstvenih radova za znanstvene publikacije, ali i edukaciju o prezentaciji rezultata na znanstvenim i stručnim događanjima.

Bernays i 24 sata - PRaznici

Besplatna škola komunikacijskog menadžmenta PRaznici na Bernaysu

Bernays i 24sata dodjeljuju tri jednogodišnje školarine

Besplatna trodnevna škola komunikacijskog menadžmenta održat će se od 30. ožujka do 1. travnja, a troje najboljih sudionika dobit će jednogodišnju školarinu za prediplomski studij na Bernaysu.

Rad "Ruka" na CROZ-u

Umjetnička djela u javnom prostoru

Robot s buketom cvijeća okupirao pažnju prolaznika na križanju Slavonske i Držićeve!

Tvrtka CROZ, nastojeći društveno odgovorno postupati kroz inkluziju umjetnika u svoje poslovno okružje, odlučila se na suradnju s HDLU-om jer želi javni prostor i prostor rada svojih djelatnika oplemeniti umjetničkim djelima umjesto uobičajenim reklamnim vizualnim rješenjima.

superolovka

Inovativna vježbenica za prvašiće

Zašto je „Superolovka“ i više nego super

Naklada Ljevak donosi izvrsnu vježbenicu koja pomaže pri vježbanju grafomotorike u prvome razredu osnovne škole.