LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Dvorište zagrebačkog Subkulturnog Centra

Tematski park Rock'n'Rolla u Hatzovoj dobiva još jedan spomenik

Subkulturni Centar Zagreb otvoren je u rujnu prošle godine, a tom je prilikom dobio kip Joea Strummera iz The Clasha. Nekoliko mjeseci nakon toga, SKC je obogaćen bistom Johna Lennona, a u petak će biti postavljen i treći spomenik rock'n'rolla.

Subkulturni Centar Zagreb otvoren je u rujnu prošle godine, a tom je prilikom dobio kip Joea Strummera iz The Clasha. Nekoliko mjeseci nakon toga, SKC je obogaćen bistom Johna Lennona, a u petak će biti postavljen i treći spomenik rock'n'rolla.

Subkulturni Centar Zagreb otvoren je u rujnu prošle godine u Hatzovoj ulici na broju 16, a sastoji se od The Beertije i Kluba, underground klubova na zagrebačkoj sceni. 

Otvaranje ovih klubova toplo su podržali svi kritičari i ljubitelji dobre glazbe, a svaki je tjedan u njima moguće poslušati pokoji koncert ili se rasplesati na nekoj od slušaonica.

Osim toga, SKC posjeduje i dvorište koje je posvećeno velikanima rock'n'rolla. Tako je prilikom otvaranja Centra svoj kip dobio Joe Strummer, legendarni pjevač i gitarist punk rock grupe The Clash. Kip je izradio Marin Marinčić. Ovim se putem dvorište neslužbeno nazvalo i Trgom Joea Strummera, s namjerom da na barem jednom mjestu u Zagrebu postoji oltar kojim će se odati počast velikanima rocka.

U studenom prošle godine postavljena je bista Johna Lennona koju je izradio Boris Leiner, kipar i bubnjar Azre, Haustora i Vještica. S ovom bistom Tematski park Rock'n'Rolla postao je još poznatiji, a u petak, 16. svibnja, najavljeno je otkrivanje spomenika Jimiju Hendrixu, apsolutnoj legendi glazbe koja je do 27. godine života izdala tri studijska albuma. Unatoč tako kratkoj karijeri uspio je ući u Rock And Roll Hall Of Fame. Wind Cries Mary, Purple Haze, Stone Free, Manic Depression i Foxy Lady samo su neke od pjesama koje i dan danas pjevuše i mladi i stari. 

– Povezanost Hendixa i Zagreba ne treba posebno objašnjavati. Dovoljno je prisjetiti se legendarnoga grafita njegovog imena na željezničkom mostu preko Save i postaje potpuno jasno zbog čega je ovaj glazbeni velikan zaslužio spomenik u našem gradu. – napisala je The Beertija u svojemu eventu.

Otkrivanje spomenika održat će se u dvorištu SKC-a u 20 sati. Autor ove skulpture također je Boris Leiner. Glavni su sponzori ovoga događaja Ožujsko pivo, Tvornica kulture, časopis Rolling Stone i Radio 101. 

Ako već niste, posjetite ovaj Tematski park koji je u manje od godinu dana svojega djelovanja privukao mnogobrojne turiste, a o njemu su izvjestili i mnogi svjetski i regionalni portali.

FOTO: THE BEERTIJA