Praizvedba predstave u Gavelli

„Stela, poplava” jasno progovara o posljedicama psihičkog zlostavljanja

Predstava "Stela, poplava"

Nova predstava u Gavelli jasno progovara o aktualnom problemu zlostavljanja, posebno posljedicama psihičkoga zlostavljanja koje su nesagledive i trajne.

U subotu, 16. ožujka 2019, u kazalištu Gavella održana je praizvedba predstave Stela, poplava, Dine Pešuta, u režiji Selme Spahić. 

Stela, poplava obiteljska je drama i prikazuje događaje tijekom jedne noći u sarajevskom hotelu. Poznata glumica Stela s obitelji je doputovala u Sarajevo kako bi preuzela nagradu za životno djelo, a novinarka Ivana također stiže s obitelji i to kako bi napravila veliki razgovor s njome. Sve ono što se događa te noći posljedice su Stelinih postupaka prema sebi i bližnjima. Predstava jasno progovara o aktualnom problemu zlostavljanja, posebno posljedicama psihičkog zlostavljanja koje su nesagledive i trajne.

Foto: Gavella

Dino Pešut rođen je u Sisku 1990. godine Završio je studij dramaturgije, usmjerenje dramsko i filmsko pismo. Radi kao dramaturg i redatelj u Hrvatskoj i inozemstvu. Kao dramatičar debitira dramom Pritisci moje generacije, u režiji Same M. Strelca, u Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu. Zbirka drama (Pret)posljednja panda i druge drame (Aura, Sisak) objavljena mu je 2017. godine Svoj prvi roman Poderana koljena (Fraktura, Zaprešić) izdaje 2018.

Selma Spahić rođena je 1986. godine. Dosad je potpisala preko 25 kazališnih režija koje su joj višestruko nagrađivane te često gostuju na renomiranim internacionalnim festivalima poput BITEF-a u Srbiji, Neue Theater Stücke aus Europa u Njemačkoj, Kontakta u Poljskoj ili Culturescapes u Švicarskoj. Od 2012. do 2017. bila je umjetnička direktorica Internacionalnog teatarskog festivala MESS, za koji još uvijek selektira dio programa. Predaje na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu.

U predstavi igraju: Jelena Miholjević, Tena Nemet Brankov, Filip Križan, Darko Stazić, Ksenija Pajić, Sven Šestak, Marko Petrić i Igor Kovač. Dramaturginja je Bojana Vidosavljević, scenograf je Igor Pauška, kostimografkinja je Marita Ćopo, autori glazbe su Alen i Nenad Sinkauz, a koreograf je Pravedan Devlahović.

Foto: Gavella

Komentari na članak

Vezani članci

Gavella

Gavella i Europlakat Fair

Studenti ponovno gledaju Gavelline ovogodišnje premijerne predstave i biraju najbolju – prijavite se!

Svi vi koji ove godine želite postati dijelom peteročlanog žirija Gavella i Europlakat Faira, besplatno pogledati pet premijernih predstava u društvu ljubitelja kazališne umjetnosti, ali i sudjelovati u svečanoj završnici, možete se prijaviti do srijede, 29. svibnja, u 20 sati.

naslovna

Moderna bajka za odrasle

Krenite na putovanje prema promjeni s "Malenom" u Gavelli

U zagrebačkom kazalištu Gavella već mjesec dana igra melodrama "Malena" autora Mislava Brečića. Saznajte zašto ne smijete propustiti ovu predstavu.

Bella figura

Osječko ljeto kulture

Težina tkanja života u obliku predstave "Bella figura" gostuje u Osijeku

Premijera predstave "Bella figura" održala se u studenom prošle godine. Ove je prigrabila godišnje nagrade zagrebačkog HNK, a sada gostuje na Osječkom ljetu kulture.

Dundo Maroje u Gavelli

Osvrt na predstavu „Dundo Maroje"

Stav'te pamet na komediju!

Predstavu „Dundo Maroje" izvela je Studentska glumačka družina Negromanti i Pometnici u kazalištu Gavella. Kroz dva i pol sata izvedbe stvorili su pravo renesansno ozračje.

Djed Mraz

Nagradni natječaj Gavelle i portala Studentski.hr

FOTO: Poigrajte se i obucite omiljene glumce u blagdansko ruho!

Odaberite fotografiju glumice ili glumca iz naše fotogalerije, dodajte joj malo božićnoga duha koristeći čuda tehnologije i osvojite vrijedne nagrade na natječaju Studentskog.hr i Gavelle.