Osvrt na predstavu „Dundo Maroje"

Stav'te pamet na komediju!

Dundo Maroje u Gavelli

Predstavu „Dundo Maroje" izvela je Studentska glumačka družina Negromanti i Pometnici u kazalištu Gavella. Kroz dva i pol sata izvedbe stvorili su pravo renesansno ozračje.

U Gavelli je jučer izvedena premijera predstave Dundo Maroje. Studentska glumačka družina Negromanti i Pometnici s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, pri Klubu studenata SKUP Odsjeka za kroatistiku izvela je Držićevo remek-djelo na jedinstven i originalan način.

Glazbom, pjevanjem, kostimima i scenografijom studenti su stvorili pravo renesansno ozračje. Voditeljica glumačke družine, ujedno i redateljica predstave, profesorica Mira Muhoberac prikazala je Dunda Maroja na dosad neviđen i jedinstven način. Samo šest glumaca uspjelo je uvjerljivo na sceni prikazati tridesetak Držićevih dramskih osoba. Devet je studenata na poseban način, koji uključuje i plesne pokrete, izvelo prolog Dugoga Nosa te ispričalo poznatu priču o ljudima nazbilj i ljudima nahvao.

Lik Pometa kojeg je utjelovio Vinko Jažo uvjerljivo je dočarao filozofiju djela te nasmijao publiku svojim hedonizmom. Uz Pometa, istaknula se Ivana Ćurić kao Petrunjela te su njihova udvaranja i podbadanja bila vrlo zabavna i donijela su osvježenje u predstavu koja je trajala više od dva i pol sata. Zanimljivi su bili i glazbeni i plesni dijelovi između prizora koji su na sceni predočili modernizirani dio Držićeva vremena.

Studenti su na pozornici stvorili prekrasnu atmosferu te se vidjelo da uživaju u svakom trenutku predstave. Njihova odlična izvedba dokazala je da su Držićeva djela i dalje aktualna te da privlače mnogobrojnu publiku. Držić je nesumnjivo klasik hrvatske književnosti, a glumačka skupina svojom izvedbom uvjerljivo je dokazala da je Fortuna na njihovoj strani i da je ovo predstava koju svakako vrijedi pogledati.

Komentari na članak

Vezani članci

Voogle konferencija 2016

Voogle konferencija 2016

Poslovne prilike za studente na konferenciji u Varaždinu

U sklopu teme konferencije „First sale to global scale“ održat će se predavanja, panel diskusije, natjecanje za najbolju poduzetničku ideju i poslovni sastanci namijenjeni poduzetničkoj, startup i akademskoj zajednici. Ulaznice za studente su besplatne.

Filozofski fakultet u Zagrebu

Sporni ispitni termini

Predstavnici studenata na Filozofskom fakultetu: Krši se Pravilnik, ali na ruku studentima

Strah je studenata o ukidanju trećeg ispitnog termina, čini se, ipak neopravdan. Vijeće studenata i Studentski zbor Filozofskog fakulteta ističu da je on propisan na Fakultetskom vijeću, a na navode o kršenju Pravilnika o studiranju odgovaraju da se radi o situacijama koje studentima idu u korist.

Slavistička filologija 21. stoljeća

Udruga Ludens

Zadarski studenti pripremaju novo izdanje slavističke konferencije

Novo izdanje Slavističke filologije u 21. stoljeću nudi bogat izbor tema za mlade znanstvenike.

Naslovna

Nagradite se najboljim vikend provodom kako biste proslavili kraj semestra

Studentsko putovanje u Sarajevo

Najbolje ćevape i burek uz odličan provod s dobrom ekipom naći ćete samo na jednom mjestu - u Sarajevu! Nema boljeg načina za proslaviti kraj ispitnih rokova!

Karneval

Svijet u znaku maškara

Fašničko ludilo zahvatilo pet najšarenijih karnevalskih destinacija

Fašničko ludilo nije zahvatilo samo Hrvatsku, već i cijeli svijet. Donosimo vam pregled najšarenijih, najzabavnijih i najpoznatijih karnevalskih događanja – od Rijeke, Samobora, Venecije pa do Rija, a posjetite ih možete baš sve! Ne vjerujete nam? Nastavite čitati do kraja.