Otvorenje izložbe

Riječki studenti sagledavaju srž bitka "Micro-macro artom"

Izložba "Micro-Macro rad"

U okviru Festivala znanosti otvara se izložba "Micro-macro art". Njome riječke studentice i studenti govore o jedinstvenosti svijeta pokretanog istim silama.

Otvorenje izložbe Micro-macro art očekuje nas 25. travnja u 19 sati u Galeriji riječkog Studentskog kulturnog centra. Riječ je o prezentaciji radova studentica i studenata Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci u okviru Festivala znanosti. Prezentacija samog projekta, pokrenutog istoimenim kolegijem na Akademiji te djelomično u suradnji sa znanstvenim odjelima Sveučilišta, održat će se pak 26. travnja u 19 sati u Akvariju sveučilišnog kampusa.

Izložba se bavi povezivanjem onog skrivenog realiteta, presitnog za vidjeti i osjetiti u našem stvarnom okružju, s onim velikim, no možda isto tako nedostižnim jednostavnom promatraču, a govori o jedinstvenosti svijeta podložnog, odnosno pokretanog istim silama. Želja je umjetnika da svijet sagleda u srži bitka i na tom putu istraži vlastite mogućnosti prepoznavanja svog mjesta u svijetu. To traži, potiče i omogućuje razvoj i napredak znanosti uvjetovan sve sofisticiranijom tehnologijom te zahtijeva povezivanje tih, naizgled  različitih ideja, vještina i znanja: umjetnosti, znanosti i tehnologije. Premda su se umjetnici tokom povijesti često inspirirali, čak koristili naprednim dostignućima znanosti i tehnoloških dometa, novo vrijeme donosi još intenzivniji interes i potrebu za suradnjom, razmjenom ideja, vizija i  kreativnih istraživanja.

Na Akademiji primijenjenih umjetnosti, stoga, prošle je godine započet kolegij pod nazivom Micro-Macro, u okviru kojeg se studentice i studenti medijskih umjetnosti i prakse susreću i upoznavaju s nekim od tehničkih mogućnosti i znanstvenih istraživanja  koja postoje na Sveučilištu u Rijeci. Uspostavljeni su kontakti s Tehničkim fakultetom, Odjelom za biotehnologiju, Odjelom za fiziku i Odjelom za matematiku. Rezultati tog prvog semestra mogli su se vidjeti na izložbi u srpnju 2016. godine organiziranoj u Galeriji Studentskog kulturnog centra, a u istom prostoru ove se godine, u okviru Festivala znanosti, prikazuju radovi kao umjetničke video instalacije, kompjuterske animacije, medijski objekti te radovi nastali drugim tehnikama.

Bit će prikazani radovi studentica i studenta: Sandre Debanić, Blanke Dobrovolny, Lea Friščić, Dominika Grdić, Carry-Lee Hent, Dalibora Juras, Angele Maksimović, Michela Mesarića, Lucije Polonijo, Sanjina Simčića te Romine Tominić. Voditeljica projekta je izv. prof. art. mr. sc. Ingeborg Fülepp. Izložba se može pogledati do 28. travnja, od 17 do 20 sati.

Komentari na članak

Vezani članci

Komunikologija u praksi

Ususret simpoziju „Mediji na drukčiji način“

Natječaj za najbolji pisani rad, fotografiju, strip, karikaturu ili film

Do 23. travnja u ponoć zaprimaju se studentski radovi koji će konkurirati za vrijedne nagrade na natječaju Udruge studenata komunikologije i novinarstva.

Post scriptum – Specijalan softver prepoznaje kinesku kaligrafiju

„Post scriptum – povijest i značenje umijeća pisanja“

Replika Gutenbergova tiskarskog stroja na izložbi u Arheološkom muzeju u Zagrebu

Izložba promišlja razvoj ljudske svijesti i razvoj umijeća pisanja na raznim stranama svijeta. Prikazuje se pisanje kao komunikacija, ali i kao sakrivanje podataka u tradiciji šifriranja i tajnih pisama te pisanje kao umijeće kaligrafije.

Boris Pecigoš, Monument

Otvorenje izložbe

HDLU Zagreb predstavlja „Imaginarne prostore”

– Na svom Zagrebačkom ljetnom likovnom salonu 2017., umjetnici su kroz temu 'Imaginarnih prostora' uronili u boje i oblike svog unutarnjeg svijeta, da bi sam taj čin slikanja istodobno postao i metaforički 'put po nepoznatoj zemlji'. – napisala je mr. art Krešimira Gojanović.

Izložba „Guste praznine”

Otvorenje izložbe

„Guste praznine” studentice Likovne kulture u Galeriji SC

Petra Šabić studentica je završne godine diplomskog studija Likovna kultura, čija se izložba postavlja u Galeriji SC-a 13. rujna.

Otvorenje samostalne izložbe Ane Sabolić pod nazivom "Get lost please"

Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci

Otvorenje samostalne izložbe Ane Sabolić pod nazivom "Get lost please"

Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci poziva na otvorenje samostalne izložbe Ane Sabolić pod nazivom "Get lost please" koja će se održati u petak 23. listopada 2015. u 20 sati u Galeriji SKC u Omladinskom kulturnom centru Palach.