LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Premijera u HNK Ivana pl. Zajca

Publika na radnoj matineji baleta „U svakom slučaju", a najsretnije očekuju besplatne ulaznice

Posjetitelji će imati priliku zaviriti u radni dan baletnog ansambla. Nakon toga sljedi otvoreni razgovor s članovima autorskog tima i izvođačima predstave. Na kraju druženja najsretnije posjetitelje nagradit će ulaznicama za jednu repriznu izvedbu.

Posjetitelji će imati priliku zaviriti u radni dan baletnog ansambla. Nakon toga sljedi otvoreni razgovor s članovima autorskog tima i izvođačima predstave. Na kraju druženja najsretnije posjetitelje nagradit će ulaznicama za jednu repriznu izvedbu.

Ansambl Baleta HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci poziva sve zainteresirane na zanimljivu i sadržajnu radnu matineju povodom premijere baletne predstave U svakom slučaju koja će se održati u subotu 11. studenog 2017. s početkom u 11:00 u atriju HNK Ivana pl. Zajca.

S publikom će podijeliti atmosferu rada na predstavi koja se bavi institucionalnom pozicijom onog dijela baletnog ansambla koji na pozornici Zajca zajedno pleše već više od 20 godina. U sklopu matineje posjetitelji će imati priliku zaviriti u radni dan baletnog ansambla koji počinje satom baletnih vježbi i nastavlja se kratkim insertima iz predstave. Nakon toga slijedi otvoreni razgovor s članovima autorskog tima i izvođačima predstave. Na kraju druženja najsretnije posjetitelje nagradit će ulaznicama za jednu repriznu izvedbu. 

Istraživački balet U svakom slučaju, u okviru Zajc Dance Lab-a, promišlja poziciju članova i članica baletnog ansambla riječkog HNK starijih od 40 godina. Autorski tim u sastavu Vigur Gurdu (umjetničko ime koreografa Gregora Kamnikara), Nina Gojić (dramaturginja) i Marko Gutić Mižimakov (novomedijski umjetnik) rade s idejom da iskusno plesačko tijelo predstavlja neslužbeni arhiv i paralelno pamćenje institucije. U predstavi plešu Svetlana Andrejčuk, Marina Grgurić, Vitalij Klok, Andrei Köteles, Irina Köteles, Oksana Brandiboura Kožul, Cristina Lukanec, Danijela Menkinovski, Anna Ponomareva, Svetlana Rasskazova i Paula Rus.

Koreografija Viktora Gurdua kombinirat će usvojena znanja baletnih plesača sa suvremenijim izvedbenim oblicima, a sve s ciljem da se pokaže kako iskusniji baletni plesači u instituciji predstavljaju kulturnu vrijednost sami po sebi. U svakom slučaju, bit će ples(a). Zrelog plesa. I to ne na pozornici, već u foyeru, atriju, prostorima drugog kata.

Premijera je na programu u subotu 18. studenog u 18 sati, a reprize 23, 24. i 25. studenog u 19:30. Ulaz na subotnju matineju za publiku je, naravno, besplatan.

FOTO: HNK IVANA PL. ZAJCA