LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Kreativnost i tehnologija

U Hrvatskoj po prvi put izložba koju kreira umjetna inteligencija

Inovativna izložba „Zagreb Art Singularity: When AI Meets Creation” predstavit će se u Zagrebu.

Inovativna izložba „Zagreb Art Singularity: When AI Meets Creation” predstavit će se u Zagrebu.

Umjetna inteligencija i umjetnička djela u posljednje vrijeme sve češće idu jedno s drugim, što je dovelo do nastanka umjetničke izložbe Zagreb Art Singularity: When AI Meets Creation, prenosi Hina.
 


Ne možete položiti autorska prava na umjetnička djela AI-ja




Izložba će svoju hrvatsku premijeru imati u Zagrebu, od 8. rujna, u Hotelu Zonar Zagreb, a posjetitelje očekuje spoj kreativnosti i nove tehnologije u formatu klasičnih slika. Uz umjetnu inteligenciju, izložbu autorski potpisuje njezin organizator i suosnivač Global AI Ethics Institutea Aco Momčilović. Prema njemu, ideja izložbe približavanje je umjetne inteligencije vizualnim putem te uklanjanje straha od nepoznatog.
 

Umjetnost se već mnogo puta pokazala kao spona između sadašnjosti i budućnosti, kao ona koja ima moć povezivanja ljudi i poticanja dijaloga, a kada se kreativnost susretne s umjetnom inteligencijom, rezultat je nevjerojatno zanimljiv doživljaj.  ispričao je.


Izložbom se želi potaknuti razgovor o umjetnoj inteligenciji, intelektualnom vlasništvu te usvajanju novih tehnologija. Također, određena će se djela naći na donatorskoj aukciji, čija će se sredstva donirati matematičkim gimnazijama, s ciljem poticaja daljnjeg razvoja tog područja.

Izložba će se moći pogledati do 22. rujna, kada seli u Rovinj.
FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA, ILUSTRACIJA