Teatar K.

Psi lutalice neće biti gladni nakon studentske predstave na Savi

Chaillot, Pariz

Kazališna sekcija zagrebačkih studenata komparativne književnosti priprema premijeru predstave "Chaillot, Pariz". Prikazat će priču o zlikovcima i konačnom trijumfu ljubavi.

Kazališna sekcija Kluba studenata komparativne književnosti K., odnosno Teatar K. priprema premijeru predstave Chaillot, Pariz. Riječ je o predstavi temeljenoj na drami Luđakinja iz Chaillota Jeana Giraudouxa, a produkt je cjelogodišnje radionice koju studenti Odsjeka za komparativnu književnost provode u svrhu praktičnog približavanja kazalištu koje teorijski upoznaju kroz svoj studij.

Teatar K. zamišljen je kao radionička platforma za  studente. Cilj im je omogućiti slobodan prostor za razigravanje ideja i izvedbeno eksperimentiranje. Stoga potiču formalnu raznolikost u svom radu i inspiracijama te nastoje omogućiti članovima da se okušaju u novim stvarima.

Sekcija postoji tri godine i u svom je relativno kratkom radu ostvarila zapažene uspjehe i gostovanja u Hrvatskoj, ali i šire. Premijere će se održati 28. i 29. travnja 2016. u 20 h u Kinu Forum, u Studentskom naselju Stjepan Radić, a ulaz je besplatan.

Chaillot, Pariz prikazuje priču o zlikovcima koji kuju urotu protiv budućnosti istoimenog kvarta, a time i cijelog Pariza 40-ih godina. Nitko im se ne suprotstavlja jer imaju novac, a on znači moć. Samo se luđaci suprotstavljaju moćnicima. Sva sreća pa Chaillot ima svoje luđake.

Oni će probuditi uspavane mase i povesti ih u borbu protiv zla. I svijet će ponovno biti lijep, muškarci će se znati ponašati, psi lutalice nikada više neće biti gladni, proizvodi neće biti drugorazredni i novac više neće upravljati svijetom. Ljubav će trijumfirati.

 

Foto: Kazališna sekcija

 

Komentari na članak

Vezani članci

Predstava "Ponoćni boogie"

Premijera u Art kinu Grič

Suludi i tihi „Ponoćni boogie“ u Jurišićevoj

Vratolomije dvojice junaka u zagrebačkim Utrinama pratit ćemo uz atmosferičnost jazz koncerta u predstavi „Ponoćni boogie“, nastaloj prema „evergreenu“ književnosti jednog od naših najboljih suvremenih pisaca.

Predstava "Bezdan"

Premijerna izvedba

Dramsko-plesni projekt inspiriran Ulderikom Donadinijem u Centru mladih Ribnjak

– Izvođači imitacijom pokreta poprimaju oblike skulptura i prenose ih osjetom i simbolikom iz zaleđene strukture slike dinamiziranim nabrajanjem asocijacija u glazbi, riječi i kretnji u živo stanje, stapajući prostor, vrijeme, izvođače, scenografsku kostimografiju i gledatelje u jedno vrijeme, misao, cjelinu doživljaja.

Predstava "Ružni"

Kazališne izvedbe

„Ružni” su prva ovosezonska premijera Teatra &TD

Prva ovosezonska &TD-ova premijera, koju ravnopravno nose četvero mladih glumaca – Josip Ledina, Lucija Barišić, Ivan Čuić, Goran Zelić – otvara pitanje pozicije čovjeka unutar korporativne ljestvice.

Crna ovca

Projekcije u Osijeku i Zagrebu

Besplatno na premijeru dokumentarca „Nevidljive”

– Protagonisti dokumentarca ispričat će nam kako uspijevaju bez konzumiranja životinjskih proizvoda biti vrhunski sportaši, putovati po svijetu, uživati u hrani i svojem životu poštujući tuđi. – ističe scenaristica i redateljica.

Drama "Predsjednice"

Premijera Hrvatske drame

„Predsjednice” najvećeg „punkera” među piscima na pozornici Zajca

– Erna, Greta i Mariedl su, najjednostavnije rečeno, predsjednice malih građanskih života, društvenog licemjerja i potisnutih nagona. – kaže redateljica predstave Bojana Lazić.