LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Teatar K.

Psi lutalice neće biti gladni nakon studentske predstave na Savi

Kazališna sekcija zagrebačkih studenata komparativne književnosti priprema premijeru predstave "Chaillot, Pariz". Prikazat će priču o zlikovcima i konačnom trijumfu ljubavi.

Kazališna sekcija zagrebačkih studenata komparativne književnosti priprema premijeru predstave "Chaillot, Pariz". Prikazat će priču o zlikovcima i konačnom trijumfu ljubavi.

Kazališna sekcija Kluba studenata komparativne književnosti K., odnosno Teatar K. priprema premijeru predstave Chaillot, Pariz. Riječ je o predstavi temeljenoj na drami Luđakinja iz Chaillota Jeana Giraudouxa, a produkt je cjelogodišnje radionice koju studenti Odsjeka za komparativnu književnost provode u svrhu praktičnog približavanja kazalištu koje teorijski upoznaju kroz svoj studij.

Teatar K. zamišljen je kao radionička platforma za  studente. Cilj im je omogućiti slobodan prostor za razigravanje ideja i izvedbeno eksperimentiranje. Stoga potiču formalnu raznolikost u svom radu i inspiracijama te nastoje omogućiti članovima da se okušaju u novim stvarima.

Sekcija postoji tri godine i u svom je relativno kratkom radu ostvarila zapažene uspjehe i gostovanja u Hrvatskoj, ali i šire. Premijere će se održati 28. i 29. travnja 2016. u 20 h u Kinu Forum, u Studentskom naselju Stjepan Radić, a ulaz je besplatan.

Chaillot, Pariz prikazuje priču o zlikovcima koji kuju urotu protiv budućnosti istoimenog kvarta, a time i cijelog Pariza 40-ih godina. Nitko im se ne suprotstavlja jer imaju novac, a on znači moć. Samo se luđaci suprotstavljaju moćnicima. Sva sreća pa Chaillot ima svoje luđake.

Oni će probuditi uspavane mase i povesti ih u borbu protiv zla. I svijet će ponovno biti lijep, muškarci će se znati ponašati, psi lutalice nikada više neće biti gladni, proizvodi neće biti drugorazredni i novac više neće upravljati svijetom. Ljubav će trijumfirati.

 

Foto: Kazališna sekcija

 
FOTO: KAZALIŠNA SEKCIJA