Za ljubitelje filma

Prijavite se na radionicu za kinooperatere

Filmovi - kamera

Zaljubljenici u kinematografiju od 23. do 25. rujna moći će naučiti nešto više o teoriji i praksi rada kao kinooperateri. Osim početničke, tu je i napredna radionica, a moguće je pohađati obje ili samo jednu.

Svi zaljubljenici u kinematografiju mogu se prijaviti na radionicu za kinooperatere koja će se održati u MM centru (Savska cesta 25, Zagreb) od 23. do 25. rujna. Polaznici će imati priliku raditi s 35 mm filmskom vrpcom i 35 mm projektorom te digitalnim formatima i reprodukcijskim uređajima. Cilj radionice je proširiti znanje o zanimanju kinooperatera te upozoriti na važnost te struke u današnje digitalno doba u kojemu se zatvaraju mnoge kino dvorane, a uporaba filmske vrpce odlazi u zaborav.

Broj kinooperatera postupno se smanjuje, dok je zanimanje filmskog projekcionista gotovo u potpunosti izumrlo. Današnji digitalni projektori pretvorili su filmske projekcije u tehnički posao kojemu nedostaje stručnosti. Dobra stara filmska kultura može se spasiti od propadanja samo informiranjem ljudi o njenoj važnosti i o nužnosti opstanka kinooperatera u modernom vremenu.

Radionicu će voditi Christian Zagler, austrijski projekcionist koji je iskustvo skupljao radom na mnogim filmskim festivalima, a neki od njih su Rotterdam Film Festival, Filmfest Dresden, Transylvania Film Festival i Festival austrijskog filma Diagonale.

Prijave su otvorene za sve zainteresirane, a cijene radionica kreću se od 350 kn za pojedinačnu do 600 kn za obje. Radionica analognih projekcija je početnička, a digitalnih napredna.

Prijaviti se možete na e-mail kinooperatermm@gmail.com do 7. rujna (s naznakom: Radionica). Prijava treba sadržavati kratki životopis na hrvatskom ili engleskom jeziku, u kojem se trebate osvrnuti na svoje dosadašnje iskustvo rada s tehnikom i filmskom projekcijom, motivacijsko pismo i kontakt (broj telefona i e-mail).

Polaznici će do 12. rujna biti obaviješteni o tome jesu li primljeni. Broj polaznika je ograničen. Radionica će se održati na engleskom jeziku. Program možete pronaći na poveznici.

Komentari na članak

Vezani članci

Udruga CINAZ vas poziva na igru i usavršavanje engleskog

Udruga CINAZ

Usavršavanje engleskog na "Jezičnom kafeu" u Zadru

Idući "Jezični kafe" održava se 7. srpnja u 19 sati. Omogućit će zainteresiranima da u neformalnoj i prijateljskoj atmosferi vježbaju konverzaciju na stranom jeziku.

Proglašeni pobjednici Filmske revije i Four Rivera

Manifestacije u Karlovcu

Proglašeni pobjedici Filmske revije i Four Rivera

Završene su dvije velike filmske manifestacije u Karlovcu. Donosimo popis pobjednika.

FPZG

Projekcija filma

Studenti FPZG-a mogu pogledati motovunski film „Gnjev mirna čovjeka” na fakultetu!

U organizaciji Kluba studenata Fakulteta političkih znanosti održava se projekcija motovunskoga filma „Gnjev mirna čovjeka”. Osim uživanja u filmu, publika će imati i priliku čuti sve o Motovun Film Festivalu i volontiranju.

Mostar, most

Natjecanje u Mostaru

Innovation Hack u ponešto drukčijem izdanju; čekaju se i studentske prijave

Traže se programeri i „gameri", ali isto tako i ljudi s poslovnim štihom, marketinaši, projekt-menadžeri koji bi mogli doprinijeti poslovnoj strani rješenja.

Film "Lude od sreće"

Mačke na vrućem psihijatrijskom krovu

„Lude od sreće" Paola Virzija desert je za filmske ljetne večeri

Kad jednog vrućeg poslijepodneva Beatrice uhvati pogled nove pacijentice, ispijene, istetovirane i introvertne Donatele, rađa se simpatija i film koji će zarobiti publiku od 24. srpnja u izabranim open air kinima.