LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
filmska umjetnost

Prijavi se na radionicu filmske selekcije i postani jedan od selektora programa Filmske RUNDE!

Uoči osmog izdanja revije hrvatskog kratkometražnog filma Filmska RUNDA, održava se besplatna radionica filmske selekcije.

Uoči osmog izdanja revije hrvatskog kratkometražnog filma Filmska RUNDA, održava se besplatna radionica filmske selekcije.

Nešto više od dva tjedna dijele nas od osmoga izdanja revije hrvatskog kratkometražnog filma Filmska RUNDA. Zagrijavanje za dvodnevni program u osječkom kinu Urania započeli smo još krajem rujna radionicom Razvoja filmske ideje i projekta, ovoga nas vikenda očekuje tradicionalna Špica radionica, a točno tjedan dana prije filmskog vikenda na rasporedu je Radionica filmske selekcije.

Radionica filmske selekcije je dvodijelna radionica namijenjena svima koji žele naučiti nešto više o kreiranju festivalskog programa i procesu festivalske selekcije te razviti vještine filmske analize kroz gledanje, promišljanje i upoznavanje s različitim vrstama i poetikama kratkometražnog filma. Polaznici će u potpunosti selektirati jedan cijeli blok filmova na ovogodišnjem izdanju Filmske RUNDE!
 

Kako se prijaviti?


Radionica će se održati 14. i 15. listopada 2023. godine u Kulturnom centru Osijek, a svi zainteresirani mogu se prijaviti do 08.10.2023. na radionice.filmskarunda@gmail.com (u predmetu naznačiti “Radionica filmske selekcije”) popraćeno:

- pismom motivacije (popis pet najboljih/najdražih filmova i kratko predstavljanje)

- kontakt telefon/mail

FOTO: PR/Filmska RUNDA!

Voditelj ove besplatne radionice je Miro Frakić, diplomirani skandinavist i anglist, piše, prevodi i predaje u Zagrebu. Sveučilišni lektor na Katedri za skandinavistiku, bavi se skandinavskim (i) queer filmom, kao i filmom za djecu i mlade. Radio više godina kao programski asistent na Splitskom filmskom festivalu i bio član žirija kritike na 14. izdanju 25FPS-a. Dobitnik Vladimira Vukovića za najboljeg novog kritičara za 2019. godinu. Član Hrvatskog društva filmskih kritičara. Radi i kao asistent voditeljice Dokukina KIC. Ima iskustva i iza i ispred kamere, a rado pohodi filmske festivale. Tekstovi su mu objavljeni u Filmonautu, Hrvatskom filmskom ljetopisu, na Zoni filma Hrvatskog društva filmskih kritičara i drugim portalima.

Radionica je organizirana u suradnji s Kulturnim centrom Osijek te uz podršku DHFR-a, HAVC-a, Zaklade „Kultura nova“ i Grada Osijeka i besplatna je za sve polaznike.
FOTO: PR, FILMSKA RUNDA