Natječaj

Prijave za sudjelovanje na turskim kazališnim festivalima u tijeku

Prijavite se na 22. Međunarodni festival kazališta u Izmiru i Ankari

Kako bi se postigla interakcija između različitih zemalja i kultura, TASKAV organizira dva kazališna festivala u Turskoj. U tijeku su prijave za sudjelovanje amaterskih i profesionalnih skupina.

Krajem godine u Turskoj se održavaju dva kazališna festivala; u Ankari od 24. studenog do 4. prosinca te u Izmiru od 8. do 12. prosinca 2017. godine Organizira ih fondacija TASKAV (Social Research Cultural and Art Foundation), a za sudjelovanje se mogu prijaviti i amaterske i profesionalne skupine.

Na festivalu u Ankari sudjeluju uglavnom amaterske skupine, a do danas ih je bilo čak 750 različitih iz 87 zemalja. U Izmiru će ovog puta sudjelovati 162 kazališne skupine, a gledat će ih oko 38 000 gledatelja. Zanimljivo je spomenuti da taj festival svake godine posjeti 50 000 gledatelja.

Cilj obaju događaja povećanje je interakcije između različitih zemalja i kultura. Podupire ih tursko Ministarstvo kulture, a svim sudionicima festivala organizatori pokrivaju troškove unutar Turske, prijevoz od zračne luke do gradova koji organiziraju festivale te smještaj i hranu.

Sve dodatne informacije o događajima i uvjetima prijave nalaze se na poveznici.

Komentari na članak

Vezani članci

stipendija

Prilika za doktorsku stipendiju

Institut za europsku povijest Leibniz nudi stipendije od 1350 eura

Imate li magisterij iz povijesti, teologije ili treće srodne discipline, izvrsno poznajete engleski i njemački jezik te želite sudjelovati u istraživanjima na Institutu za europsku povijest Leibniz, ovo je vaša prilika.

Kazališni kamp u Pazinu

Edukacije u Pazinu

U suradnji sa studentima Teatar „Tirena” priprema regionalni edukacijski centar dramske pedagogije

U Pazinu će se od 20. do 25. kolovoza organizirati projekt „OMNIBUS”. Sastoji se od četiri radionice i jedne predstave, a njegov je cilj odgoj publike i dublje razumijevanje kazališta kao medija.

Hrvatska u EU

Raspisan natječaj

Napiši esej i osvoji put u Bruxelles

Ured zastupnice Zdravke Bušić u suradnji sa Europskom pučkom strankom organizira natječaj čiji će pobjednici osvojiti plaćeni put u Bruxelles!

Pobjednici

Natjecateljsko-humanitarni projekt priveden kraju

Provjerite tko su pobjednici natječaja ''Slovom za svoj zavičaj''!

Natječaj je bio otvoren do 1. siječnja, a 24. siječnja su proglašeni i pobjednici, koji su među ostalim, osvojili i novčane nagrade.

Impulse Park Fest - naslovna

Udruga KLAN

Impulse Park Fest u Našicama

Festival urbane glazbene kulture i vizualnog segmenta održat će se u našičkom parku pored jezera.