Ciklus koncerata

Poseban sjaj finalu „Zlatnoga Zagreba“ daju Matija Dedić i Šimun Matišić

Finale "Zlatnog Zagreba"

Bliži se treći koncert novoga ekskluzivnog ciklusa koncerata „Zlatnoga Zagreba“. Ne propustite Šimuna, Matiju i puno dobre glazbe.

Sjajni mladi vibrafonist Šimun Matišić i jedan i jedinstveni Matija Dedić, očekuju vas u četvrtak, 24. studenoga, na posljednjemu koncertu prvoga Zlatnoga Zagreba. Riječ je o ciklusu koncerata posebnoga sjaja.

Jedini pravi nasljednik legendarnoga Boška Petrovića i jedan od najnadarenijih mladih jazz glazbenika, mladi i nadareni vibrafonist i udaraljkaš Šimun Matišić, već za sobom ima niz izuzetnih glazbenih uspjeha. Na cijenjenom Avantgarde Jazz Festivalu u Rovinju pobrao je ovacije publike kao predgrupa legendarnomu vibrafonistu Garyju Burtonu, a na Splitskom ljetu sa samo petnaest godina odnio je prestižnu nagradu Judita za nastup uz trio njegova oca, poznatoga jazz gitarista Mate Matišića i francuskoga Christiana Escoudéa.

Šimun Matišić na Muzičkoj akademiji u Zagrebu paralelno studira udaraljke i kompoziciju. Doista je jazz zvijezda u nastajanju, o čemu svjedoči već i njegov CD prvijenac Jazz Nocturno koji je naišao na odlične ocjene i publike i kritike, kao i suradnja s Matijom Dedićem koja bi uskoro trebala rezultirati i prvim zajedničkim CD-om.

Samo dva dana prije Zagreba, Šimun i Matija pokazat će svoje glazbeno umijeće u atriju ÖBV-a u Beču. U Zlatnoj dvorani u Opatičkoj 10. u četvrtak, 24. studenoga, s početkom u 20 sati predstavit će izuzetno atraktivan program velikana Keitha Jarretta, Pata Methenyja i Chicka Coreae koji jednostavno ne smijete propustiti!

Svoje ulaznice potražite u Atlasu, Tisak Media centrima, Croatia Recordsu, Dallasu, Dancing Bearu i svim ostalim prodajnim mjestima sustava Ticketshop ili ih kupite online prodajom na Ticketshop.hr. Cijena ulaznica za učenike, studente i umirovljenike iznosi 45 kuna, grupna kupnja 6 i više ulaznica iznosi 70 kuna, a za ostale stoje po 90 kuna.

Komentari na članak

Vezani članci

deep purple

Oproštajna „inFInite“ turneja

Tvorac „rifova koje svi znaju“, legendarni Deep Purple, dolazi u Hrvatsku

Purplovce koji su obilježeni i upisani u povijesti rocka kao bend koji je utemeljio novi zvuk, hrvatska publika ima prilike čuti 16. svibnja u Areni Zagreb.

Splitska riva I

STUDENTI I GLAZBA

Udruga studenata grada Splita organizira 6. Festival studentskih klapa

Ideja o organiziranju ovog festivala javila se još u svibnju 2012. godine te od tada on predstavlja poseban spoj dalmatinske pisme, dobre zabave i očuvanja kulturne baštine.

1

Tradicionalni koncert u Ciboni

Tomislav Bralić i klapa Intrade donose dašak Dalmacije u Zagreb

Mistični dalmatinski bariton Tomislav Bralić i jedna od najpopularnijih hrvatskih klapa, klapa Intrade, 9. će prosinca u Ciboni održati koncert za pamćenje pod vrhunskom Scardoninom produkcijom. Posebni su im gosti Miroslav Škoro i Marko Škugor.

Blixa Bargeld i Teho Teardo

Koncert u Pogonu Jedinstvo

Blixa Bargeld i Teho Teardo vode nas na emocionalno putovanje između Rima i Berlina

Suradnja Teha Tearda i Blixe Bargelda rezultirala je drugim zajedničkim albumom "Nerissimo." Zagrebačka ga publika ima priliku čuti uživo 7. veljače 2017. u klubu Močvara.

Akademski muški zbor FER-a

Glazbeni spektakl

Veliki koncert FER-ovaca, i to na FER-u!

Premda osnovan prije tek nešto više od dvije godine, FER-ov Akademski muški zbor stekao je kvalitetu koju zborovi obično dobiju tek nakon više godina djelovanja, a koju će pokazati ovog četvrtka na FER-u.