Nagradni natječaj

Poklanjamo ulaznice za predstavu „Slikari rudari”

Predstava "Slikari rudari"

Predstava „Slikari rudari” topla je drama-komedija Leeja Halla koja igra u sklopu Gavella i Europlakat Faira, a za koju u nagradnom natječaju dijelimo 2x2 ulaznice.

Započeo je Gavella i Europlakat Fair – kazališni festival u Frankopanskoj koji se već tradicionalno održava u lipnju, a za čijeg se trajanja prikazuju svi naslovi koji se nalaze na Gavellinu repertoaru. Jedan je od njih i predstava Slikari rudari, čija je izvedba zakazana za 7. lipnja u 20:00, a za koju dijelimo ulaznice. 

Za sudjelovanje u nagradnom natječaju potrebno je na objavu ovoga članka na Facebook stranici portala Studentski.hr ostaviti komentar s točnim odgovorom na pitanje Tko je zaslužan za kostimografiju u Slikarima rudarima?. Dva sudionika nagradit će se s po dvije ulaznice. Natječaj je otvoren do 6. lipnja u 21:00.

Slikari rudari, podsjetimo, topla je drama-komedija Leeja Halla, premijerno prikazana u prošloj sezoni. Nastala je po istinitim događajima vezanim uz Ashingtonsku grupu, skupinu slikara prepoznatih 30-ih i 40-ih godina 20. stoljeća, čiji su članovi uglavnom bili rudari, a koji su počeli slikati posve slučajno, kao dio doškolovanja tadašnjeg radništva. Snažna je to priča u koju je od početka do samoga kraja protkana upečatljiva misao – umjetnost nije rezervirana samo za one dobrostojeće, već ona biva svugdje i neprestano oko nas, samo je potrebno naučiti čitati. Vrsna Gavellina glumačka postava uvjerljivo utjelovljuje rudare koji napokon pridaju značenje nečemu što su prethodno bili samo krugovi i kvadrati, nečemu što je poprimilo moći mijenjanja i činjenja svakodnevice ljepšom.

Komentari na članak

Vezani članci

Plesna predstava "Tijela bez."

Zagrebačko kazalište lutaka

Plesna predstava "Tijela bez"

Priča koja se krhko stvara između tri ženska tijela govori o specifičnoj komunikaciji i promjenama koje se zbog nje u njihovim tijelima dogode. Ovo je začudna i emotivna plesna predstava, koja bi mogla zainteresirati različitu publiku“, navodi redateljica Marina Petković Liker.

Gavella

Manifestacija u Gavelli

„Krležine noći”: okupljanja odabranih studentskih radova

Kako bi se još jednom usmjerio reflektor na nezaobilazan značaj Krležina pisma u hrvatskoj kulturi, još će se jednom održati manifestacija „Krležine noći”, a u njenu će se sklopu izvesti „Banket u blitvi, fragmenti” i „U agoniji, presto ma non troppo”.

Studentski.hr, HDU i ZAPRAF

Nagradni natječaj

Otkrij svoje glazbene navike i osvoji vrijednu nagradu!

Sudjelovanjem u istraživanju o glazbenim navikama srednjoškolci, studenti i mladi mogu doprinijeti rezultatima važnim za domaću glazbenu industriju, a ujedno iskoristiti priliku i za sudjelovanje u posebnom nagradnom natječaju.

Naše nasilje i vaše nasilje 2

HNK Ivana pl. Zajca

"Kazališni teroristi" gostuju u Rijeci s najkontroverznijom europskom predstavom

O "Našem nasilju i vašem nasilju" ste slušali i čitali, a sada ga i pogledajte na vlastitu odgovornost. Evo i zašto.

Delbonovo "Evanđelje"

Emotivno kazališno putovanje kroz poimanje vjere

Delbonovo „Evanđelje” u HNK

Za nekoliko dana počinju izvedbe predstave „Evanđelje” u zagrebačkom Hrvatskom narodnom kazalištu. Talijanski umjetnik Pippo Delbono režirao je emotivnu i intrigantnu predstavu kojom se referirao na krize i devijacije suvremenog doba.