LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Na kino platnima

Pogledajte što veljača donosi na filmsko platno MM centra u Savskoj 25

Ove veljače u MM centru moguće je pogledati dokumentarne filmove i eksperimentalne filmove po cijenama prilagođenima studentskom budžetu.

Ove veljače u MM centru moguće je pogledati dokumentarne filmove i eksperimentalne filmove po cijenama prilagođenima studentskom budžetu.

Program MM centra orijentiran je na, u redovnoj kino prikazivačkoj djelatnosti, zapostavljene vidove filmske kulture: predstavljanje domaćeg i stranog kratkog filma, umjetničkog filma kao i prikazivanje klasika svjetskog filma. MM centar jedno je od rijetkih zagrebačkih još uvijek aktivnih kino dvorana, a danas djeluje u okviru koncepta Kultura promjene.

Ovo kultno kino u Savskoj 25 tako donosi kvalitetan dokumentarni, eksperimentalni i klasični program. U nastavku donosimo popis filmova koje je moguće pogledati u veljači. 
  • Pavarotti (2019.), dokumentarni film (8, 15. i 22. veljače u 20:00)
Luciano Pavarotti svoj je cijeli život dao glazbi, a svoj glas svijetu. Ovo pravo kinematografsko iskustvo prepuno je njegovih povijesnih izvedbi i intimnih intervjua uključujući nikad prije viđene snimke i najmoderniju Dolby Atmos tehnologiju. Cijena ulaznice je 15 kuna, a možete ih kupiti na blagajni Teatra &TD koja radi od 11 do 13 sati te dva sata prije početka projekcije/predstave, na ulaznice.hr i njihovim prodajnim mjestima.

  • Diego Maradona (2019.), dokumentarni film (četvrtkom, 3, 10, 17. i 24. veljače u 20:00
Dana 5. srpnja 1984. godine, Diego Maradona stigao je u Napulj za tada rekordni iznos i u sljedećih sedam godina otvorio se pakao. Najslavniji nogometni genij svih vremena i najdisfunkcionalniji grad u Europi bili su savršeni jedno za drugo. Maradona je bio blagoslovljen na terenu, ali proklet izvan njega; ovaj karizmatični Argentinac vrlo je brzo odveo Napoli do njihovog prvog naslova prvaka. Snovi su bili ispunjeni. Ali postojala je i cijena... Diegu je bilo dopušteno da radi sve, dok god je na terenu izvodio čuda, ali kada je magije nestalo on je postao zatočenikom grada. 

Cijena ulaznice je 15 kuna, a možete ih kupiti na blagajni Teatra &TD koja radi od 11 do 13 sati te dva sata prije početka projekcije/predstave, na ulaznice.hr i njihovim prodajnim mjestima.
  • Ciklus Veliki klasici francuskoga filma: M. L'Herbier: Nehumana (1923/1924)
Francuski redatelj Marcel L'Herbier (1888-1979) je u modernističkoj, znanstvenofantastičnoj drami Nehumana u razdoblju nijemog filma, pomaknuo granice poimanja i percepcije filmske umjetnosti. Ulaz je besplatan, a film se prikazuje u suradnji s Francuskim institutom. 

FOTO: UNSPLASH