Odabir najbolje predstave

Pisanjem kratke recenzije do počasnog mjesta u žiriju Gavella Faira

Gavella Fair

Od 2016. godine Studentski.hr dodjeljuje nagradu najboljoj predstavi na Gavella Fairu. Ako želiš sjediti u žiriju portala, prijavi se do 30. svibnja u 17 sati.

Već se dugi niz godina na kraju svake sezone u kazalištu Gavella održava festival svih predstava koje su na repertoaru. Otvara se početkom lipnja i traje otprilike petnaest dana. Publika tada ima priliku pogledati sve izvedbe za simboličnu cijenu ulaznice od 20 kuna.

Potom slijedi svečana završnica Gavella Faira kada se uručuju nagrade najboljoj glumici i najboljem glumcu koji su igrali u predstavama premijerno odigranima te sezone. Bira ih prosudbeno povjerenstvo sastavljeno od Gavellinih najvjernijih gledatelja.

Prošle je godine započela nova tradicija te je festival obogaćen uvođenjem još jednog žirija. Studentski.hr također je dodijelio nagradu, i to – najboljoj predstavi. Sastavljen od predstavnika portala i vjernih čitatelja, zaljubljenika u kazališnu umjetnost, svoju je naklonost pridao toploj izvedbi Kao na nebu.

Ako ove godine vi želite preuzeti odgovornost na sebe i postati članom našeg žirija, hitro nam se javite na e-mail adresu pr@studentski.hr. Kako bismo se uvjerili u vašu motivaciju, rok za prijavu traje samo do utorka, 30. svibnja u 17 sati, a kako bismo znali da baš vas trebamo odabrati, trebate napisati recenziju na neku od posljednjih odgledanih predstava (do kartice teksta). Potrebni su nam i vaši osobni podaci – ime i prezime, datum rođenja, fakultet i broj mobitela.

Ne oklijevajte jer, osim što ćete moći besplatno uživati u izvedbama Gospođa Bovary, Priče iz Bečke šume, Romanca o tri ljubavi, Komet, Srce veće od ruku, Nevidljivi i Tesla Anonimus, sudjelovat ćete i u svečanoj završnici dodjele nagrada. Vrlo brzo ćemo vas obavijestiti o članovima formiranog peteročlanog žirija jer naš zajednički mali kazališni maraton starta već 1. lipnja.

Komentari na članak

Vezani članci

Predstava "6mm"

Ispovijest o boli i pobjedi

Nakon romana TV voditeljice Berardini, borba s rakom dojke u kazališnoj i filmskoj formi

„6mm – ispovijest o boli i pobjedi“ hrabro progovara o borbi s rakom dojke i svim promjenama koje ta bolest izaziva, prvo u obliku romana, a sad i kao kazališno-filmski projekt. U ZKM-u se prikazuje 31. siječnja.

Selife

Oscari iza ugla

18 rečenica oskarovaca koje je teško nadmašiti

Oscari stižu! Znate što to znači – govori. Možda i malo previše ne baš najbistrijih govora. Prisjetimo se zato nekih genijalnih rečenica koje su ostale zapamćene kao najbolje rečenice u povijesti Oscara.

Predstava "Raspad sistema"

Kazališna premijera

„Raspad sistema” u Kerempuhu

Komedija koju su napisali glumci i dramatičari londonskoga Mischief Theatra svoju praizvedbu na West Endu doživjela je 2014. godine, a od tada kontinuirano igra. Kerempuh ju na svoje daske postavlja 27. siječnja.

Henrik Ibsen

Na današnji dan

Rođen Henrik Ibsen, norveški književnik i autor drame „Lutkina kuća”

Prije 188 godina rođen je norveški književnik Henrik Ibsen. Njegovo najpoznatije djelo „Lutkina kuća” i danas se čita i izvodi u kazalištima diljem svijeta.

1

Noć kazališta 2016.

Hrvatska na jednu noć postaje „kraljevstvo za kulturu“

U ovogodišnjoj Noći kazališta čeka vas 145 predstava i 50-ak popratnih programa diljem Hrvatske. Kako ne biste ništa propustili, donosimo vam kratak pregled bogatih događanja.