LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Umjetnički festival na Pagu

Pag Art Festival i ove godine okuplja velika imena iz svijeta umjetnosti

Pag Art Festival održat će se i ovog ljeta na Pagu te će ga posjetiti brojna velika imena iz svijeta umjetnosti, posebno glazbene.

Pag Art Festival održat će se i ovog ljeta na Pagu te će ga posjetiti brojna velika imena iz svijeta umjetnosti, posebno glazbene.

U nizu festivala ovog ljeta u Lijepoj Našoj ističe se jedan umjetnički. Riječ je o Pag Art Festivalu, koji će se ove godine održavati u periodu od 31. srpnja do 17. kolovoza, naravno, na Pagu. Festival je 1999. osnovao pijanist Lovro Pogorelić s ciljem prezentiranja ozbiljne glazbe u Pagu, a otada dovodi u Hrvatsku istaknute domaće i strane umjetnike. U sklopu Festivala održavaju se razni umjetnički programi, a goste privlači i osebujnom lokacijom, predivnom prirodom i kulturnim spomenicima.

Dosad su kao gosti sudjelovali ruski pijanisti Andrei Gavrilov i Konstantin Bogino, Eugen Indjic (Francuska, SAD), hrvatska operna pjevačica Dunja Vejzović, talijanski gitarist Aniello Desiderio i brojna druga velika glazbena imena, ali i mladi umjetnici. Tradicija se nastavlja i ove godine, što se može vidjeti iz programa:

  • 31. srpnja: Bojana Gregorić Vejzović, narator, i Danijel Detoni, klavir, koncert u Crkvi sv. Frane u Pagu u 21 h
  • 1. kolovoza: Bojana Gregorić Vejzović, narator, i Danijel Detoni, klavir, koncert u Vrtovima lunjskih maslina u 21 h
  • 3. kolovoza: Lovro Pogorelić, klavir, koncert u Crkvi sv. Frane u Pagu u 21 h
  • 4. kolovoza: Lovro Pogorelić, klavir, koncert u Vrtovima lunjskih maslina u 21 h
  • 7. kolovoza: Petrit Çeku, gitara (Kosovo/Hrvatska), koncert u Crkvi sv. Luke u Kolanu u 21 h
  • 8. kolovoza: Petrit Çeku, gitara, koncert u Starom Gradu Pagu u 21 h
  • 9. kolovoza: Petrit Çeku, gitara, koncert u Vrtovima lunjskih maslina u 21 h
  • 12. kolovoza: Andreas Lend, violončelo i Irina Zahharenkova, klavir (Estonija), koncert u Crkvi sv. Frane u Pagu u 21 h
  • 17. kolovoza: Pag Art Festival predstavlja mladog glazbenika: Vedrana Janjanina, klavir, koncert u Crkvi sv. Frane u Pagu u 21 h

Za održavanje Festivala zaslužna je Umjetnička organizacija Lovro&Nina u suradnji s Gradom Pagom, Gradom Novalja, Općinom Kolan, Centrima za kulturu Paga i Novalje, župnim uredima Paga i Kolana i Turističkim zajednicama Paga, Novalje i Kolana.

Novosti pratite na službenoj Facebook stranici Festivala.

FOTO: FACEBOOK/PAG ART FESTIVAL