Najbolja predstava 2013. godine

Odlutajte od konvencionalnosti s Patti Smith, simbolom borbe za čistu umjetnost

Dream of life 1

Predstava „Dream of life” omogućuje bijeg u poeziju i smjelost. Ovaj performans o životu Patti Smith možete pogledati 10. svibnja u Tvornici kulture.

Kazalište Hotel Bulić stiže u zagrebačku Tvornicu kulture 10. svibnja u 20 sati i donosi Dream of life, najbolju predstavu iz 2013. godine po izboru publike portala Teatar.hr.

Performans o životu Patti Smith rezultat je straživanja na dugoj liniji odnosa umjetnik – društvo. Ona nije samo prvoborac punkerske revolucije, simbol drugačijeg rock'n'rolla, već simbol borbe za čistu umjetnost.

Od Rimbauda, Whitmana do Jima Morrisona, Patti utjelovljuje sestru blisku po osjećaju, erudiciji i snazi. Što danas znači utjeloviti njezin prevratnički opus? Voljeti sadašnost, revoluciju, snagu. Bježimo od konvencionalnosti u poeziju, smjelost, jednako pjesnički, muzički, snovito!
 
 

Predstavu će izvesti Senka Bulić i Stipe Kostanić. Za tekst su zaslužne Jelena Svilar i Morana Foretić. Scenograf je Tomislav Ćurković, a Oliver Jularić je kostimograf. Za glazbu su odgovorni Damir Josipović, Neven Svilar i Petar Aleraj.

Studentska cijena ulaznice iznosi 30 kuna.

Komentari na članak

Vezani članci

Ljeto u Ludensu

Ljeto u Ludensu

„Samo jedna žena“ pokazuje koliko se maskiramo za vanjski svijet

Nakon što je predstava „Balon“ oduševila koprivničku publiku, Ljeto u Ludensu zatvara „Samo jedna žena“ u izvedbi Gala teatra.

Irena Žilić u Tvornici

Koncert u Tvornici kulture

Irena Žilić promovira svoje poigravanje elektroničkom glazbom u albumu „Haze“

Drugi album Irene Žilić jedno je od najočekivanijih domaćih izdanja ove godine. Zašto mu se pridaje titula remek-djela, zagrebačka publika čut će na koncertu u Tvornici kulture. Kao predizvođač nastupit će J.R. August.

Građanin plemić

Zagrebački HNK poziva

Zrinka Cvitešić ponovno u „Građaninu plemiću”

Nakon mjuzikla Once na londonskom West Endu, Zrinka Cvitešić vraća se u zagrebački HNK u predstavi Građanin plemić, koja je na repertoaru već pet sezona.

Događanja

Filmska i glazbena događanja

10 očaravajućih lokacija na otvorenom za nezaboravno ljeto

Bliži se ljeto, a vi se još niste odlučili koje ćete mjesto ili festival posjetiti. Mi smo vam pripremili deset izvrsnih prijedloga.

Predstava "Boeing Boeing"

Izvedba u Kerempuhu

„Boeing Boeing”, uvršten u Guinnessovu knjigu rekorda, iz Vinkovaca stiže u Zagreb

Predstava koja iz Vinkovaca stiže u Zagreb počiva na nizu zabuna i duhovitih obrata koji nastaju zbog zamršenih muško-ženskih odnosa. Komedija je praizvedena u Parizu 1960., gdje se igrala punih 19 godina i ostala do danas najizvođeniji francuski komad u povijesti, a kao takva uvrštena je i u Guinnessovu knjigu rekorda.