LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Kandžija i Gole žene u Tvornici

Nije bilo labavo

Povodom promocije svoga petoga studijskog albuma „Nema labavo“, Kandžija je u pratnji Golih žena svojom euforijom oduševio Tvornicu. Euforija je bila tolika da se pretkraj koncerta bacio na publiku.

Povodom promocije svoga petoga studijskog albuma „Nema labavo“, Kandžija je u pratnji Golih žena svojom euforijom oduševio Tvornicu. Euforija je bila tolika da se pretkraj koncerta bacio na publiku.

Subota u zagrebačkoj Tvornici kulture bila je rezervirana za puno tabletića, dobar rap uz rock-premaz, odličnu vibru i genijalnog Kandžiju koji je u pratnji Golih žena publici predstavio posljednji album „Nema labavo“. U skladu s nazivom albuma, koncert je bio sve, samo ne labav.

Predgrupa Kandžiji bili su tamburaši, ali ne bilo kakvi, već Tamburaši slavonske gangsta krvi. U 22 sata, točno u minutu, Kandžija je s Golim ženama navrijeme započeo s koncertom, što se rijetko doživi na našim prostorima na kojima je nepisano pravilo kasniti barem petnaest minuta. 

Budući da je i promocija novog albuma, na repertoaru su prevladavale pjesme novije izrade. Pjesme „Mače“, „Nema labavo“ i „91“ već su na samom početku koncerta nabrijale puncatu Tvornicu. Kandžiji i Toxari se na pjesmi Trenerka i kožnjak pridružio i dvojac iz Krankšvestera. Uslijedile su pjesme „Desno“ i „Crkva“, za vrijeme koje je Kandžija bio prikladno odjeven u svećenika.

Poslije stihova „Zašto me nećeš ženiti u crkvi“, na redu su bile „Traktorom me dovezli, limuzinom odvezli“ i „Vrati pare“, za vrijeme koje su se palili upaljači i mobiteli. Osim toga, u zraku su se našle i nečije svjetleće tenisice. Publika je mogla uživati i u starijoj stvari „Koktel od rakije“, kada se Kandžija zahvalio dijelu obožavatelja koji ga štuju od samih početaka. Nakon koktela svirala je pjesma „Kruva, masti, paprike“, a potom i pjesma „Pištolj“ koja je u originalu otpjevana s Baretom.

Izvor: Photo by Saša Huzjak Photography - http://www.sasahuzjak.com/

Pjesma „HŽ“ zagrijala je publiku za pjesmu „Donji Miholjac“, koju je pjevušila svaka osoba u Tvornici. Uslijedile su „Ja se zovem“, „Bicikl“, a i „Đuro“, kada se Kandžija transformirao u svog antijunaka Đuru. Za kraj koncerta bila je rezervirana Kandžijina najpoznatija pjesma „Jelena“, koja ovog puta nije bila ružna, nego tužna. Kako je i sam Kandžija rekao, ovo je bila recesijska verzija. Bilo je na kraju još nekih pjesama, a za vrijeme jedne Kandžija je skočio na publiku, što dovoljno govori o euforiji koja je vladala na pozornici.

Za Kandžiju i Gole žene ne mogu se odabrati dovoljno dobre riječi koje bi opisale koncert. Valja pohvaliti izgled pozornice, čiji su izgled krasili DJ pult s ogromnim tabletićem (heklanim stolnjakom) i genijalni natpisi na zaslonima, među kojima su bili „Iluminuminati“, „Idemo u Irsku“ i sl. Repertoar su začinili urnebesnim snimkama i raznoraznim improvizacijama.

Rijetko se doživi takva energija izvođača na koncertu. Kandžija je više od dva sata držao publiku budnom, pa čak i za vrijeme novijih pjesama koje još nisu svima poznate. Nadalje, malo se izvođača može pohvaliti time da uživo zvuči bolje nego na albumu. Njihov je rap u kombinaciji s rockom poprimio obrise Rage Against the Machinea, a uza svoje stihove stvorili su nešto originalno i neodoljivo na hrvatskoj sceni. Trebali bismo mu za ovakvu promociju albuma skinuti kapu, baš kao i njegovoj pratnji. Kao što kaže njihova pjesma: – Traktorom se dovezli, limuzinom odvezli – to su hip hoperi.

 

izvor: Photo by Saša Huzjak Photography - http://www.sasahuzjak.com/

 
FOTO: SAŠA HUZJAK PHOTOGRAPHY