LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Premijera predstave

Nešto što je vidljivo i nevidljivo na sceni ZKM-a

Zahvaljujući suradnji Zagrebačkog plesnog ansambla i mladih domaćih umjetnika sa španjolskom umjetnicom Dolmom Jover Agullo, na ZKM-ovu scenu početkom listopada stiže nova predstava.

Zahvaljujući suradnji Zagrebačkog plesnog ansambla i mladih domaćih umjetnika sa španjolskom umjetnicom Dolmom Jover Agullo, na ZKM-ovu scenu početkom listopada stiže nova predstava.

Zagrebački plesni ansambl u pripremi je nove predstave Vidljivo Nevidljivo. Premijerno će je izvesti 2. listopada na sceni Istra Zagrebačkog kazališta mladih.

Predstava nastaje u suradnji članova Zagrebačkog plesnog ansambla i mladih domaćih umjetnika sa španjolskom umjetnicom Dolmom Jover Agullo. Započeta na temeljima istraživačkog rada koreografkinje Transkulturalno tijelo, govori o jedinstvenosti umjetnika, naglašavajući važnost njegove subjektivnosti i percepcije, razmišljanja i djelovanja na temelju poznavanja vlastitog tijela. Vidljivo nevidljivo prikazuje preobrazbu koja nastaje procesom istraživanja i način na koji umjetnici mogu promijeniti svoje referentne okvire kritičkim promišljanjem vlastitih pretpostavki i vjerovanja te svjesnim stvaranjem i provedbom planova novih načina definiranja svojih svjetova kroz nova razlikovanja onoga što nešto jest i što nije.

Dolma Jover Agullo plesna je pedagoginja, koreografkinja, plesačica te istraživačica. Završila je plesnu školu Maria Carbonell te studij koreografije na konzervatoriju Superior de Danza u Valenciji, a zatim Anton Bruckner, fakultet u Linzu. Obrazovala se i na radionicima pod vodstvom istaknutih umjetnika kao što su David Zambrano, Martin Sonderkamp, Kazuko Hibarayashi, Ohad Naharin, Joe Alegado, Iñaki Azpillaga, Rasmus Olme, Thi-Mai N´Guyen, Hofesh Schecter i drugi. Svoju plesnu karijeru oplemenila je radom u različitim kompanijama kao što su Ananda Dansa, Proyecto Titoyaya, Mou Dansa, Maria Carbonell, CODA, Latanz Company, Cia.Off.Verticality, Musik Theatre Linz, a sa svojim radovima gostovala je u mnogim europskim gradovima. Već nekoliko godina asistira pedagozima i koreografima na Anton Bruckner Privatuniversität u Austriji te radi kao gost istraživač i asistent koreogafa u kompaniji Otra Danza u Španjolskoj. 

Uz koreografkinju, autorski tim predstave čine oblikovatelj zvuka Miro Manojlović, kostimografkinja Ana Fucijaš, fotografkinja Jelena Janković, plesačice ansambla Andreja Jandrić, Sintija Kučić i Petra Valentić te troje mladih plesača: Una Matija Štalcar Furač, Eva Kocić i Šimun Stankov.

Nakon premijerne izvedbe predstavu možete pogledati 3. listopada u 20 sati u Zagrebačkom kazalištu mladih.

FOTO: NEVEN PETROVIĆ