LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Smještaj i hrana su osigurani

Na rijeci Zrmanji uskoro se održava slikarska likovna kolonija; prijave su otvorene

Okupljanje umjetnika je planirano u četvrtak, 9. rujna 2021, na lokaciji Zrmanja bungalovi na rijeci Zrmanji gdje će umjetnicima biti osigurani smještaj i hrana, a odlazak, tj. završetak kolonije planiran je u nedjelju, 12. rujna 2021.

Okupljanje umjetnika je planirano u četvrtak, 9. rujna 2021, na lokaciji Zrmanja bungalovi na rijeci Zrmanji gdje će umjetnicima biti osigurani smještaj i hrana, a odlazak, tj. završetak kolonije planiran je u nedjelju, 12. rujna 2021.

Šesta dobrotvorna slikarska kolonija Srpskog privrednog društva Privrednik, posvećena osnivaču društva i dobrotvoru Vladimiru Matijeviću, održat će se od 9. do 12. rujna 2021. kod Obrovca na rijeci Zrmanji.
 

Glavna djelatnost Srpskog privrednog društva Privrednik stipendiranje je talentiranih učenika i studenata slabijih materijalnih mogućnosti koji uglavnom potječu iz ruralnih i ekonomski slabije razvijenih područja Republike Hrvatske pa će se tako slike nastale na koloniji prodavati na dobrotvornim aukcijama, a sva sredstva namijenjena su Privrednikovim fondovima za stipendiranje.


Okupljanje umjetnika planirano je u četvrtak, 9. rujna 2021, na lokaciji Zrmanja bungalovi na rijeci Zrmanji gdje će umjetnicima biti osigurani smještaj i hrana, a odlazak, tj. završetak kolonije planiran je u nedjelju, 12. rujna 2021.

Radni materijal (platna i boje) također će biti osigurani, a umjetnici trebaju sami ponijeti svoje kistove i dodatni radni materijal i pribor. Od sudionika se, osim dolaska na koloniju i profesionalnog pristupa radu, očekuje i donacija minimalno jedne slike koja će se prodavati na spomenutim aukcijama. 
 

Natječaj je međunarodnog karaktera te se mogu prijaviti svi umjetnici iz regije, ali i šire, a prijava za sudjelovanje treba sadržavati:

  • osobne kontakt podatke (broj mobitela, e-adresu, adresu i grad stanovanja – koristit će se isključivo za komunikaciju i dogovor za potrebe realizacije kolonije)
  • detaljnu profesionalnu biografiju (školovanje, djelovanje, popis samostalnih i grupnih izložbi)
  • kvalitetne fotografije radova u JPEG formatu po vlastitom izboru iz dosadašnjeg stvaralaštva (minimalno 10-15 fotografija radova) – materijali se mogu poslati i we transferom ili filemailom.
 

Sve prijave šalju se na e-adresu: privrednikovalikovnakolonija@gmail.com

FOTO: UNSPLASH