LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Zaklada Ana Rukavina

Koncert za život u sjećanje na Anu Rukavinu i maestra Vjekoslava Šuteja u Lisinskom

Koncert koji se održava u sjećanje na Anu Rukavinu i maestra Vjekoslava Šuteja, ove će godine uveličati glazbene obitelji: Giorgio Surian sa sinovima, Giorgiom Jr. i Stefanom te Ivica Šarić sa sinovima, Ivanom i Leonardom.

Koncert koji se održava u sjećanje na Anu Rukavinu i maestra Vjekoslava Šuteja, ove će godine uveličati glazbene obitelji: Giorgio Surian sa sinovima, Giorgiom Jr. i Stefanom te Ivica Šarić sa sinovima, Ivanom i Leonardom.

Zagrebačka filharmonija održat će tradicionalni, sedmi Koncert za život za Zakladu Ana Rukavina u srijedu 30. ožujka u 19.30 sati u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Koncert koji se održava u sjećanje na Anu Rukavinu i maestra Vjekoslava Šuteja, ove će godine uveličati glazbene obitelji: Giorgio Surian sa sinovima, Giorgiom Jr. i Stefanom te Ivica Šarić sa sinovima, Ivanom i Leonardom. Njihov će se nastup održati pod ravnanjem renomiranog dirigenta Ive Lipanovića, a pridružit će im se i Akademski zbor Ivan Goran Kovačić, zbor s višedesetljetnom tradicijom.

Koncert se održava pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, gospođe Kolinde Grabar-Kitarović i pod pokroviteljstvom Grada Zagreba.

– Uz najljepše arije iz popularnih opera: Nabucca, Rigoletta, Carmen, Figarovog pira, veselo i raspjevano proslavit ćemo Anin rođendan, prve dane proljeća, prisjetiti se maestra Vjekoslava Šuteja... jednom riječju, slavit ćemo život. I zato pozivamo sve ljude koji prepoznaju važnost ovakvih humanitarnih akcija da nam se pridruže u srijedu na koncertu. Zagrebačka filharmonija ponosna je što je dio velike obitelji Zaklade Ana Rukavina. – izjavio je ravnatelj Zagrebačke filharmonije Mirko Boch.

Dosadašnjim djelovanjem Zaklade omogućeno je 59 transplantacija darivatelja iz hrvatskog Registra za pacijente u Hrvatskoj i inozemstvu čime je oboljelima i njihovim obiteljima darovana nova nada i prilika za život. Od 150 građana koliko ih je bilo upisano na početku rada Zaklade, danas je taj broj povećan na 50 832 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.

– Koncertom za život još jednom želimo podsjetiti da je lijek kojim možemo spašavati teško oboljele diljem svijeta – u nama. Pozivamo sve građane da nam se pridruže na koncertu te uživaju uz zvukove nekih od najljepših svjetskih glazbenih ostvarenja. Hvala Zagrebačkoj filharmoniji što nam pomaže da nastavimo ostvarivati svoju misiju. – izjavila je upraviteljica Zaklade gospođa Marija Rukavina.  

Ulaznice za Koncert za život dostupne su na blagajni Zagrebačke filharmonije te online putem servisa ulaznice.hr.

FOTO: ZAKLADA ANA RUKAVINA