HNK Ivana pl. Zajca

Koncert „6 soprana" bit će pravo slavlje operne umjetnosti

Koncert "6 soprana"

– Nismo mi samo operne pjevačice. Mi smo i zabavljačice, a publici obećajemo dobar show. – ističe operna umjetnica Vanja Zečić.

Koncert 6 soprana u petak, 24. ožujka u 20 sati na pozornici riječkog HNK Ivana pl. Zajca u jednoj će večeri spojiti šest vrhunskih opernih umjetnica, šest primadona riječke Opere sopranskog faha – Mirellu Katarinčić Toić, Olgu Šober, Kristinu Kolar, Olgu Kaminsku, Anamariju Knego i Vanju Zelčić. One će, uz orkestar i pod vodstvom maestra Igora Vlajnića, izvesti neke od najljepših opernih i operetnih arija.

Kako je na konferenciji za novinare istaknuo intendant Marin Blažević, bit će to pravo slavlje operne umjetnosti kakvo mogu prirediti jedino riječke sopranistice. Od njih su neke, u prvom redu nacionalne prvakinje Mirella Katarinčić Toić i Olga Šober, već snažno zadužile i obilježile riječko Kazalište, dok njihove mlađe kolegice vrlo uspješno grade svoje karijere na njihovu tragu.

Sve su one redom istaknule iznimno zadovoljstvo ovim jedinstvenim koncertom. Tako ga je Olga Šober nazvala posebno lijepim opernim projektom u kojem naprosto nije mogla sudjelovati bez izvedbe arije Violette Valery iz Verdijeve Traviate, uloge koja je obilježila njenu bogatu i dugu karijeru. Kristina je rekla kako su nakon prvog, isključivo opernog dijela koncerta, u drugi uključili i onaj operetni.

– Iako time malo podilazimo publici koja doista voli operetu, ovaj prpošniji dio za nas nije ništa manje težak. – zaključila je Kristina Kolar.

Olga Kaminska, rođena u Ukrajini, podsjetila je kako je u domovini gradila operetnu, a u Rijeci opernu karijeru, a i ovom prigodom sjetit će se rodne zemlje i tamošnje krize, pjevajući ariju o ratu ruskog autora Kirila Molčanova. Anamarija Knego nije krila zadovoljstvo što će nastupiti s primadonama od kojih još uvijek uči, što joj je posebna čast.

 – Nismo mi samo operne pjevačice. Mi smo i zabavljačice, a publici obećajemo dobar show. – zaključila je Vanja Zečić.

Maestro Igor Vlajnić naglasio je kako se radi o vrlo zanimljivom koncertnom programu, sastavljenom od onih arija koje su izabrale same solistice, a koje najbolje odgovaraju njihovim afinitetima i osobnostima.

– Naših šest sopranistica vrlo je različito te se upravo ta različitost pretočila i u ovaj lijepi program. – rekao je.

Ravnatelj Opere Petar Kovačić na koncert je pozvao sve Riječane, i one koji nisu redovni operni posjetitelji. Riječ nije samo o jedinstvenom koncertu i glazbenom doživljaju, već i o glamuroznom događaju sa šest primadona pri čemu je njihova generacijska razlika, spoj iskustva i mladosti, posebno zanimljiva. Neke će možda, kako je rekao, bar nakratko vratiti u vlastitu mladost i neka ranija vremena riječke Opere.

Svojevrsna je uvertira za ovaj ekskluzivan koncert 6 soprana u Verdijevoj ulici. Riječ je o ponudi svih ugostiteljskih objekata u ulici kraj Kazališta, u razdoblju od 20. do 25. ožujka, kada će se moći uživati u slasnim malim zalogajima, tortici, koktelu ili pjenušcu 6 soprana po posebnim cijenama.

Komentari na članak

Vezani članci

S.A.R.S. - Zagreb

Izvještaj s koncerta

S.A.R.S. oduševio zagrebačku publiku starim i novim hitovima

Grupa S.A.R.S. oduševila je publiku u Domu sportova svojim hitovima, a plesali su i pjevali u isti glas i stari i mladi, i zauzeti i samci. S.A.R.S.-ovci se uvijek rado vraćaju u Zagreb jer ih tamo publika uvijek dočeka na najbolji način.

Brucošijada cover

Novi dodatci line-upu ovogodišnje FER-ove brucošijade

Svugdje je lijepo, ali na FER-ovoj Brucošijadi je najljepše

Trk po svoju ulaznicu za FER-ovu ovogodišnju brucošijadu, jer je line-up sve puniji i vrući!

Dječaci

Small talk prije koncerta u Tvornici

INTERVJU: Dječaci: „Lelujamo između neba i zemlje”

Ususret njihovom koncertu u Tvornici, na kojem će promovirati svoj treći album „Firma”, popričali smo s Ivom i Zonijem o novom albumu, koncertima i još mnogo čemu.

Kanždija i Gole žene/TOF

Koprivnica je večeras grad u kojemu morate biti

Tuborg Open Fair i Kandžija i Gole Žene kreću danas!

Nakon posljednja dva izdanja koja su obilježila dva velika gostovanja, Friction u prosincu 2014. i Goldie u svibnju 2015., ove jeseni Tuborg Open Fair ponovno kreće, i to već danas!

Predstava "Cabaret - koncert za žlice i gitaru"

Kazališni osvrt

Studentski projekt „Koncert za žlice i gitaru” – satiričan, pitak i dopadljiv

Mlađahni Nikola Nedić i Mario Jovev svojim su projektom dokazali da je uz talent za uspješnu predstavu ponekad dovoljan pokoji glazbeni instrument, žlice i malo luka i kruha. Referirajući se na čitav spektar raznolikih uvrnutosti svijeta odraslih, odašilju niz poruka modernom čovjeku, a sve ih podcrtavaju mišlju kako se premalo koristimo razumom.