Premijera u Sceni „Gorica“

Kakve je zabavne aktivnosti smislila Trnoružica, otkriva nova komedija

Živjele su sretno...?

Svevremenske princeze u današnjem vremenu i starinskom ruhu prikazane su u novoj predstavi „I živjele su sretno...?“. Komedija će se izvoditi u Zagrebu i Velikoj Gorici.

Scena Gorica najavljuje novu praizvedbu komedije I živjele su sretno...?, koja će se održati 2. prosinca s početkom u 20 sati. Predstavu je po tekstu Nine Horvat režirala Frana Marija Vranković, scenografiju potpisuje Marta Crnobrnja, kostime Katarina Radošević Galić, koreografiju Selma Mehić, a u autorskoj se ekipi nalaze i tri glazbenika: Ivan Čaće, Luka Ivoš i Mario Bokulić.

Bajke često završavaju nagovještajem sretnoga kraja, ne pokazujući hoće li se on zaista i ostvariti. Trnoružica (Jelena Hadži-Manev) iz predstave I živjele su sretno…? nada se uspješnom i sretnom braku jer ona i njezin princ sutradan namjeravaju uploviti u bračnu luku nakon dvogodišnje veze. Vjenčanje iz bajke Trnoružica je pomno planirala više od godinu dana. Pokušala je sve savršeno osmisliti kako nitko ne bi primijetio koliko je toga propustila za svoga stogodišnjega sna. Zato se sada pokušava što bolje uklopiti u suvremeni način života. Isprobava različite režime prehrane i vježbanja i opsjednuta je društvenim mrežama.

Kako zadnju večer slobode treba proslaviti, na tematskoj djevojačkoj zabavi u stilu dvadesetih godina dvadesetoga stoljeća pridružit će joj se najbolje prijateljice: Pepeljuga (Mia Krajcar) i Snjeguljica (Doris Pinčić Rogoznica), a doći će i Bezimena (Selma Mehić), supruga mladića koji se namjeravao oženiti Malom Sirenom, ali ju je slučajno zamijenio Bezimenom – ljubiteljicom latinskoga jezika i flamenca. Trnoružičina kuma, Pepeljuga, koja je organizirala djevojačku večer prema mladenkinim iscrpnim uputama, posebno je neugodno zatečena činjenicom da će im se pridružiti dobrica.

Pepeljuga je nakon udaje rodila četiri djevojčice te je našla način kako unovčiti sve muževe nestašluke. Pretjerane sreće u braku nije imala ni Snjeguljica, koja se nakon šest pokušaja umjetne oplodnje rastaje od muža jer se ispostavilo da nemaju zajedničke interese. Kakve je sve zabavne aktivnosti smislila Trnoružica te hoće li ju prijateljice odgovoriti od sutrašnjega vjenčanja ili će ju uvjeriti da njezina priča može imati sretan nastavak, otkrijte u komediji Gradskoga kazališta – Scena Gorica.

Nakon premijere, izvedbe su zakazane 5. prosinca u Sceni Gorica te 19. prosinca u Teatru &TD u Zagrebu.

Komentari na članak

Vezani članci

Kazalište

Festival u Savskoj 25

Kritike iz pera studenata i uređenje atrija &TD-a na novom Ganzu

U tijeku su prijave za mlade kazališne kritičare na novom Ganz novom festivalu te za besplatnu radionicu „Atrij je vrt je pozornica je atrij“.

Predstava "Mistero Buffo"

Premijera u ZPC-u

Kontroverzna monodrama „Mistero Buffo” u izvedbi Dražena Šivaka i režiji Lee Delong

Dario Fo, kojeg su intelektualci odbacivali jer se bavio komedijom, dok je zabavljačkom teatru bio previše aktualan i politički provokativan, danas je savršeni spoj smijeha s oštricom. Njegov se „Mistero Buffo”, u izvedbi Dražena Šivaka i režiji Lee Delong, postavlja u ZPC-u.

London Calling Comedy Club

London Calling Comedy LIVE

„Stand-up comedy" u Rijeci

London Calling Comedy je stand up projekt otvoren 2010. godine koji dovodi neke od najboljih komičara londonske urbane scene diljem regije - Osijek, Varaždin, Rijeka, Zagreb, Ljubljana, Maribor, Celje, Čakovec i drugi.

Kralj Rikard III.

Gavelline izvedbe

„Kralj Rikard III.” gostuje u Požarevcu, u drugoj polovici rujna vraća se matičnoj pozornici

Vrsno Shakespearovo djelo u Gavelli možete pogledati 19. i 20. rujna, a prije spomenutih izvedbi gostovat će na prvom kazališnom festivalu „Viminacium Fest” u Požarevcu.

Predstava "Ciganin, ali najljepši"

Gostovanje zagrebačkoga HNK

„Ciganin, ali najljepši” za kraj 18. sezone teatra Ulysses

Predstava o zabranjenoj ljubavi između sredovječne žene i mlađahnog Roma, političkim skandalima i izbjeglištvu obilježit će kraj ove sezone kazališta Ulysses.