LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Društvena problematika

Izložba multimedijalnog rada pod nazivom "Potrošeni oblik"

Izložba hrvatskog multimedijalnog umjetnika srednje generacije - Sandra Đukića.

Izložba hrvatskog multimedijalnog umjetnika srednje generacije - Sandra Đukića.

Pogon Jedinstvo predstavit će ovog četvrtka, 3. prosinca, s početkom u 20 sati otvorenu izložbu Sandra Đukića, hrvatskog multimedijskog umjetnika srednje generacije. Izložba pod nazivom Potrošeni oblik – The Outworn Structure dio je tematskog ciklusa izložbi pod nazivom Vrijeme u organizaciji Galerije 90-60-90.

Riječ je o multimedijalnom radu koji kombinira videe i analogne forografske arhive, a bavi se problemom vremena, odnosno trajanjem prolaznosti društveno-povijesnog fenomena. Autorove fotografije prikazuju što je, nakon 20-ak godina tranzicije i promjena, ostalo od modernističkog kompleksa. Fotografije svjedoče o nezainteresiranosti i nemaru društva o svom nasljeđu, no i o nemaru naspram aktera društva, točnije radnika, budući da se autor tematski najviše dotiče industrijskog nasljeđa.

– ...serija Potrošeni oblik – The Outworn Structure odraz je društva u kojem živimo i kao takva zauzima svoje mjesto u Đukićevim, ali ne i samo njegovim arhivima. Ovom serijom Sandro Đukić potvrđuje načelo da je autorski osmišljena i tehnološki korektno provedena dokumentacija najbolji kritičar stvarnosti, a da ujedno svojim, u biti ekspresivnim narativom, konstataciju smješta u umjetničke sfere. Treći segment ove izložbe je videorad Daydream koji svojom meditativno-kontemplativnom aurom zaokružuje izložene cjeline i poziva nas da smireno promislimo o svijetu u kojem živimo, o vrijednostima i nedostacima prošlosti te o našoj budućnosti koju bi trebalo prestati kreirati jeftinim konzumerizmom, već individualnom duhovnom nadgradnjom koja je taj svijet do sada i pokretala. – napisao je u predgovoru izložbi Mladen Lučić.

Izložbu možete posjetiti od 4. do 6. prosinca u vremenskom terminu od 16h do 21h, a tijekom izložbe će u 18h sam umjetnik posjetitelje voditi kroz svoje izložene radove.

FOTO: UPOGONI