Natječaj Zaklade HAZU-a 2017.

HAZU nagrađuje studente, gimnazijalce, mlade izdavače i književnike

HAZU

Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti pripremila je više od milijun i petsto tisuća kuna sredstava kojima će potpomoći najbolje mlade izdavače, književnike, studente i gimnazijalce u 2017. godini. Natječaj je otvoren do 15. veljače.

Upravni odbor Zaklade Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, s ciljem unapređivanja kulture, umjetnosti, znanosti i odgoja kao bitnih čimbenika duhovnog, gospodarskog, političkog i sveopćeg napretka Republike Hrvatske, objavio je javni natječaj na koji se mogu prijaviti mladi izdavači, organizatori znanstvenih skupova, uspješni gimnazijalci i studenti književnosti određenih županija. 

Natječaj je Zaklada HAZU-a raspisala za potpomaganje sljedećih aktivnosti:

  • izdavačke djelatnosti (neobjavljena djela) na području znanosti i umjetnosti,
  • organiziranje znanstvenih skupova,
  • razvijanje znanstvenoistraživačkog i umjetničkog rada,
  • otkup umjetnina.

Ukupna svota predviđena za dodjelu korisnicima koji u 2017. godini zadovolje kriterije iznosi 1 500 000 kuna, a odluku o dobitnicima donijet će Upravni odbor Zaklade Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti. Važno je napomenuti kako pravo predlaganja projekta izdavačke djelatnosti na području znanosti i umjetnosti imaju samo registrirane nakladničke organizacije uz navođenje ukupnih troškova projekta. 

Osim sredstava koja će Akademija izdvojiti za navedena područja, iz posebnog fonda Nagrada Dragutina Tadijanovića dodijelit će se:

  • pjesnička nagrada u iznosu od 20 000 kuna,
  • jedna studentska stipendija u iznosu od 5000 kuna ponajboljem studentu književnosti Brodsko-posavske županije,
  • jedna studentska stipendija u iznosu od 5000 kuna ponajboljem studentu književnosti Ličko-senjske županije.

Uz to će se iz sredstava darovatelja Stipana Bilića-Prcića dodijeliti:

  • Književna nagrada Stipana Bilića-Prcića u iznosu od 50 000 kuna,
  • dvije potpore, svaka u iznosu od po 20 000 kuna, ponajboljim učenicima gimnazije u Imotskom.

Pravo predlaganja kandidata imaju pojedinci, skupine, udruge te znanstvene i umjetničke ustanove. Obrazložene prijedloge treba dostaviti do 15. veljače 2017. na adresu: Zaklada Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, Trg N. Š. Zrinskog 11, Zagreb, a formular za natječaj možete pronaći na poveznici. Sve detalje o uvjetima natječaja možete pronaći na mrežnim stranicama Akademije.

Komentari na članak

Vezani članci

erwrwe

Suradnja Sveučilišta Sjever i Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta

Dekan PBF-a objasnio je što znači uvođenje novih programa za zagrebačke i koprivničke studente

Istražili smo što znači uvođenje preddiplomskog studija Prehrambene tehnologije na Sveučilištu Sjever za studente Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta, ali i za buduće studente spomenutog smjera u Koprivnici.

Brazilactica 2017

Brazilactica

Traže se volonteri na Festivalu brazilske kulture u Zagrebu

Udruga Amazonas poziva sve zainteresirane da se pridruže organizacijskom timu te pomognu u osmišljavanju i realizaciji popratnih sadržaja festivala. 

Pula arena

Novčana pomoć

Jednokratna potpora za studente Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli nudi novčanu pomoć svojim studentima slabijeg socio-ekonomskog statusa. Rok prijave je 17. veljače 2017.

Mršavljenje, jabuka

Sveučilište u Rijeci

Popularizacija zdrave prehrane na studentskom kongresu u Rijeci

Cilj je kongresa popularizirati zdravu prehranu te ukazati na neprilike koje nastaju kad je ona nepravilna. Pozvani su svi studenti koji žele predstavljati svoj rad te tematike, ali i oni koji žele znati više ili samo podržati projekt.

Pisanje

Poziv studentima

Prvi broj časopisa „Foo2rama" u potrazi za studentskim radovima

Kako bi se unaprijedile visokoškolske djelatnosti studenata, „Futuri Magistri" pozivaju ih da pošalju svoje radove za prvo izdanje časopisa koji pokreću do 3. prosinca.