Natječaj Zaklade HAZU-a 2017.

HAZU nagrađuje studente, gimnazijalce, mlade izdavače i književnike

HAZU

Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti pripremila je više od milijun i petsto tisuća kuna sredstava kojima će potpomoći najbolje mlade izdavače, književnike, studente i gimnazijalce u 2017. godini. Natječaj je otvoren do 15. veljače.

Upravni odbor Zaklade Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, s ciljem unapređivanja kulture, umjetnosti, znanosti i odgoja kao bitnih čimbenika duhovnog, gospodarskog, političkog i sveopćeg napretka Republike Hrvatske, objavio je javni natječaj na koji se mogu prijaviti mladi izdavači, organizatori znanstvenih skupova, uspješni gimnazijalci i studenti književnosti određenih županija. 

Natječaj je Zaklada HAZU-a raspisala za potpomaganje sljedećih aktivnosti:

  • izdavačke djelatnosti (neobjavljena djela) na području znanosti i umjetnosti,
  • organiziranje znanstvenih skupova,
  • razvijanje znanstvenoistraživačkog i umjetničkog rada,
  • otkup umjetnina.

Ukupna svota predviđena za dodjelu korisnicima koji u 2017. godini zadovolje kriterije iznosi 1 500 000 kuna, a odluku o dobitnicima donijet će Upravni odbor Zaklade Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti. Važno je napomenuti kako pravo predlaganja projekta izdavačke djelatnosti na području znanosti i umjetnosti imaju samo registrirane nakladničke organizacije uz navođenje ukupnih troškova projekta. 

Osim sredstava koja će Akademija izdvojiti za navedena područja, iz posebnog fonda Nagrada Dragutina Tadijanovića dodijelit će se:

  • pjesnička nagrada u iznosu od 20 000 kuna,
  • jedna studentska stipendija u iznosu od 5000 kuna ponajboljem studentu književnosti Brodsko-posavske županije,
  • jedna studentska stipendija u iznosu od 5000 kuna ponajboljem studentu književnosti Ličko-senjske županije.

Uz to će se iz sredstava darovatelja Stipana Bilića-Prcića dodijeliti:

  • Književna nagrada Stipana Bilića-Prcića u iznosu od 50 000 kuna,
  • dvije potpore, svaka u iznosu od po 20 000 kuna, ponajboljim učenicima gimnazije u Imotskom.

Pravo predlaganja kandidata imaju pojedinci, skupine, udruge te znanstvene i umjetničke ustanove. Obrazložene prijedloge treba dostaviti do 15. veljače 2017. na adresu: Zaklada Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, Trg N. Š. Zrinskog 11, Zagreb, a formular za natječaj možete pronaći na poveznici. Sve detalje o uvjetima natječaja možete pronaći na mrežnim stranicama Akademije.

Komentari na članak

Vezani članci

Nizozemska

University of Twente

Ugrabi stipendiju za diplomski studij u Nizozemskoj

Oduvijek sanjaš o upoznavanju države tulipana, klompi i vjetrenjača? Donosimo ti informacije kako vidjeti sve te ljepote u ulozi studenta.

Projekt, naslovna

Projekt „Volontiranjem do znanja za 21. stoljeće”

Održano interaktivno predavanje o upravljanju osobnim financijama i organizaciji vremenom

Institut za stručno usavršavanje mladih u sklopu projekta „Volontiranjem do znanja za 21. stoljeće” održao je svim zainteresiranim korisno predavanje o upravljanju osobnim financijama i organizaciji vremena.

Dompes

Gradnja „Kuće kruha i duha“

Više od milijun eura donirano studentskom domu Dompes u Mostaru

Gradnja doma za studente slabijeg imovnog stanja Dompes napreduje po planu i očekuje se da će biti otvoren u rujnu tekuće godine. Objavljene su sve donacije, imena donatora i troškovi prilikom gradnje.

Radionica "Most prema uspjehu", siječanj

Projekt „Most prema uspjehu”

Besplatne radionice razvoja poduzetničkih vještina namijenjene mladima

U sklopu projekta „Most prema USPJEHU” sudionici će steći znanja i vještine potrebne za pokretanje vlastitog održivog društvenog poduzeća. Prijave za prvi susret otvorene su do 7. ožujka.

Liječnik

Zdravstvena zaštita studenata

Suradnja Studentskog centra Rijeka i HZJZ-a donosi aktiviranje Ambulante za studente SN Trsat

Studentski centar udružio je snage sa Zavodom za javno zdravstvo, a prvi pozitivan korak prema podizanju razine zdravstvene zaštite riječkih studenata predstavlja proces pokretanja Ambulante u sklopu Paviljona 1 u SN Trsat. Početak suradnje obilježit će se predavanjem liječnika o važnosti brige za vlastito reproduktivno i mentalno zdravlje.