Natječaj Zaklade HAZU-a 2017.

HAZU nagrađuje studente, gimnazijalce, mlade izdavače i književnike

HAZU

Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti pripremila je više od milijun i petsto tisuća kuna sredstava kojima će potpomoći najbolje mlade izdavače, književnike, studente i gimnazijalce u 2017. godini. Natječaj je otvoren do 15. veljače.

Upravni odbor Zaklade Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, s ciljem unapređivanja kulture, umjetnosti, znanosti i odgoja kao bitnih čimbenika duhovnog, gospodarskog, političkog i sveopćeg napretka Republike Hrvatske, objavio je javni natječaj na koji se mogu prijaviti mladi izdavači, organizatori znanstvenih skupova, uspješni gimnazijalci i studenti književnosti određenih županija. 

Natječaj je Zaklada HAZU-a raspisala za potpomaganje sljedećih aktivnosti:

  • izdavačke djelatnosti (neobjavljena djela) na području znanosti i umjetnosti,
  • organiziranje znanstvenih skupova,
  • razvijanje znanstvenoistraživačkog i umjetničkog rada,
  • otkup umjetnina.

Ukupna svota predviđena za dodjelu korisnicima koji u 2017. godini zadovolje kriterije iznosi 1 500 000 kuna, a odluku o dobitnicima donijet će Upravni odbor Zaklade Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti. Važno je napomenuti kako pravo predlaganja projekta izdavačke djelatnosti na području znanosti i umjetnosti imaju samo registrirane nakladničke organizacije uz navođenje ukupnih troškova projekta. 

Osim sredstava koja će Akademija izdvojiti za navedena područja, iz posebnog fonda Nagrada Dragutina Tadijanovića dodijelit će se:

  • pjesnička nagrada u iznosu od 20 000 kuna,
  • jedna studentska stipendija u iznosu od 5000 kuna ponajboljem studentu književnosti Brodsko-posavske županije,
  • jedna studentska stipendija u iznosu od 5000 kuna ponajboljem studentu književnosti Ličko-senjske županije.

Uz to će se iz sredstava darovatelja Stipana Bilića-Prcića dodijeliti:

  • Književna nagrada Stipana Bilića-Prcića u iznosu od 50 000 kuna,
  • dvije potpore, svaka u iznosu od po 20 000 kuna, ponajboljim učenicima gimnazije u Imotskom.

Pravo predlaganja kandidata imaju pojedinci, skupine, udruge te znanstvene i umjetničke ustanove. Obrazložene prijedloge treba dostaviti do 15. veljače 2017. na adresu: Zaklada Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, Trg N. Š. Zrinskog 11, Zagreb, a formular za natječaj možete pronaći na poveznici. Sve detalje o uvjetima natječaja možete pronaći na mrežnim stranicama Akademije.

Komentari na članak

Vezani članci

Zgrada sveučilišnih odjela

Fond „Aleksandar Abramov“

Pruža se financijska potpora riječkim studentima u nepovoljnom položaju

Sveučilište u Rijeci pruža financijsku potporu studentima lošijeg socioekonomskog statusa, odnosno pomoć u troškovima studija za prethodnu akademsku godinu. Rok za prijavu je 7. veljače.

Zgraf 12

Izložba grafičkog dizajna i virtualnih komunikacija

Otvoren natječaj za izlaganje na Zgrafu

Zgraf od osnutka 1975. godine okuplja i dovodi u Zagreb dizajnere, teoretičare i kritičare iznimnih inozemnih karijera s namjerom propitivanja temeljnih problema i položaja dizajna u suvremenom društvu

https://www.facebook.com/RitehRacingTeam/photos/pb.178599762195562.-2207520000.1570292089./2392361397486043/?type=3&theater

Ljubitelji formula

Pošaljite prijavu i postanite dio velikog projekta Riteh Racing Teama

U tijeku su prijave za sudjelovanje u velikom projektu Ritech Racing Teama.

Smotra glumačkih akademija

Studentske kazališne produkcije

Međunarodno povezivanje studenata na 4. Smotri glumačkih akademija

Najzanimljivije studentske kazališne predstave prikazat će se na novom izdanju Smotre glumačkih akademija u Rijeci. Osim što će riječki studenti dobiti izvanrednu priliku za predstavljanje svojih sposobnosti i talenata, isto će se pružiti gostima iz SAD-a, Austrije i Njemačke.

Besplatne radionice pisanja

U organizaciji UDS Libertas i Udruge Zamisli

Sudjelujte u besplatnim radionicama pisanja

Udruga studenata Dubrovnika Libertas i Udruga Zamisli organiziraju besplatne radionice pisanja. Sve zainteresirane koji žele naučiti kako izraditi projektni prijedlog pozivaju da se prijave do 18. travnja.