LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
"Kino u mom kvartu"

Filmske projekcije pod zvijezdama Trga dr. Franje Tuđmana

Projekt "Kino u mom kvartu" započinje projekcijom filma "Prekinuti kvartet" 4. lipnja. Svi zaljubljenici u filmsku umjetnost mogu se pridružiti u zelenoj oazi u zapadnom dijelu Zagreba.

Projekt "Kino u mom kvartu" započinje projekcijom filma "Prekinuti kvartet" 4. lipnja. Svi zaljubljenici u filmsku umjetnost mogu se pridružiti u zelenoj oazi u zapadnom dijelu Zagreba.

Kino u mom kvartu projekt je Centra za kulturu i film August Cesarec koji se organizira već treću godinu zaredom s ciljem vraćanja filmske umjetnosti u kvart Črnomerec. Ovaj inovativan projekt uspješno spaja poznatu svjetsku kinematografiju i lokacije na otvorenom u ovome dijelu grada.

Filmska projekcija na otvorenom predstavlja izniman doživljaj za brojne posjetitelje. S obzirom na veoma veliki utjecaj dominatne američke filmske industrije, ne samo na izgradnju filmskog ukusa mladih već i na način i mjesto uživanja filmova, ideja je ponuditi alternativni i zdraviji način gledanja filmova. Za razliku od kino-dvorane, na otvorenom prostoru čovjek nije odvojen od svakodnevne zbilje i događanja. Uključivanjem doživljaja iz njegove okoline, mirisi i zvukovi ljeta postaju sastavni dio filmskih projekcija.

Prve dvije godine održavanja spomenutog programa dokazale su da je potrebna ovakva kulturna ponuda na Črnomercu. Tako će Zagrepčani i gosti ponovno moći, tijekom tri dana, besplatno uživati u jedinstvenim open-air projekcijama na livadi Trga dr. Franje Tuđmana. Osim dugometražnih filmova posjetitelje očekuju i bonus projekcije.

U suradnji sa Zagreb filmom, organizatori ponovno dovode najvećeg kreativca, profesora Baltazara koji će svojim neobičnim izumima zasigurno najviše oduševiti najmlađu publiku. Filmove biraju glumci koji stanuju na području četvrti.

Program će se odvijati 4., 10. i 11. lipnja, a započinje filmom Prekinuti kvartet. Odabrao ga je Tvrtko Jurić, a govori o glazbeniku koji se povlači iz orkestra kad otkrije da boluje od Parkinsonove bolesti. Događaj prijeti održanju grupe koja je poznata po svirci Beethovenovog gudačkog kvarteta broj 14, opus 131, koji se svira neprekidno, bez obzira na životne nedaće.

Posjetite Kino u mom kvartu u zelenoj oazi na zapadu grada i uživajte u filmovima pod zvijezdama. Više infomacija možete pronaći na internetskoj i Facebook stranici.

FOTO: CENTAR ZA KULTURU I FILM AUGUST CESAREC