Improvizacijsko kazalište

Entuzijastični Improgres širi val inovativnosti u dramskom djelovanju

Improgresova predstava

Improvizacijsko kazalište je novi pojam na dramskoj sceni u Hrvatskoj. Otkrijte čari nove forme predstave 24. veljače u MM centru!

Skupina entuzijasta baziranih u Zagrebu odlučila se baviti improvizacijskim kazalištem pa je nastala udruga Improgres. Njeni članovi poznaju se više od 10 godina, otkako skupa pohađaju dramski studio učilišta ZKM-a, a tamo su se susreli s improvizacijskom formom kazališta koja im se svidjela zbog svoje jednostavnosti, kreativnosti i zabavnog karaktera. Odlučili su tu formu malo dublje istražiti, posebice nakon što su primijetili da u Hrvatskoj nije zaživjela u široj javnosti.

Improvizacijsko kazalište je forma kazališta u kojoj se sve situacije kreiraju na licu mjesta, u realnom i sadašnjem vremenu uz pomoć prijedloga publike. Ovo omogućuje potpunu slobodu istražavanja, kao i jedinstvenost svake izvedbe. Grupa izvođača najčešće na temelju prijedloga publike izvodi scenu kojoj se ne zna tijek događaja. Nema nikakvog unaprijed pripremljenog materijala i cijela scena se najčešće odvija izuzetno brzo, što daje dramsku napetost.

Cilj Improgresa je popularizacija i promicanje kreativnih procesa improvizacijskih formi kao umjetničke platforme scenskog izričaja. Također, udruga želi pokazati nove načine razmišljanja, donijeti nešto svježe i inovativno u spektar dramskog djelovanja na ovim prostorima.

Predstave su jednostavne i razumljive velikom broju ljudi, čak i onima koji ne pokazuju interes za kazalištem. Prikladne su svim uzrastima, interaktivne su i zabavne, a sadržaj im je uvijek iznova drugačiji. Ne propustite, stoga, sljedeću izvedbu u MM centru, u sklopu zagrebačkog Studentskog centra. Održat će se u petak 24. veljače u 20 sati. Ulaz je besplatan.

Više informacija potražite na poveznici.

Komentari na članak

Vezani članci

Predstava „Divine Blindness”

Bajka za odrasle

„Divine Blindness” – predstava o sljepoći bogova premijerno u Zagrebačkom plesnom centru

Priča o tri božice umjetnosti, tri gracije uspavane u vlastitoj ljepoti i odvojene od svjetovnih zbivanja – Melaniji, Estefaniji i Yovaniki, koje bogovi šalju na zemlju kako bi osvježile saznanja o tome što je umjetnost danas, nova je na pozornici Zagrebačkog plesnog centra.

Predstava "Zašto šutiš"

Izvedbe u &TD-u

Dramatične tišine u životu muškarca i žene – premijerno u Savskoj 25

Posljedice konflikata u životu jednog potpuno običnog para prikazuje nova predstava u Teatru &TD. Autorski tim čine redateljica Lea Anastazija Flefer te glumci Katarina Strahinić i Robert Španić.

"Nove pustolovine Don Quijotea"

"Nove pustolovine Don Quijotea"

Premijera drame o glasovitom liku svjetske književnosti

Uskoro će se u zagrebačkom HNK premijerno izvesti drama "Nove pustolovine Don Quijotea". Riječ je o predstavi koja govori o 21. stoljeću problematizirajući nametnute svjetonazore i pitanja individualne slobode.

Dnevnik jednog luđaka

Vrhunske kazališne predstave

Scena Ribnjak organizira večer posvećenu studentima

U četvrtak 7. travnja dođite u Scenu Ribnjak i po promotivnoj cijeni pogledajte mono-operu nadahnutu kratkom pričom N. V. Gogolja "Dnevnik jednog luđaka".

Predstava "Bljesak zlatnog zuba"

Izvedbe u kazalištu Komedija

Već 50. put „Bljesak zlatnog zuba” oslikava stereotipe iz Ričica pokraj Imotskog

– Eto, došli smo i do pedesete izvedbe predstave 'Bljesak zlatnog zuba'. To je Matišićev najraniji komad, međutim, jedan je od najboljih i nije nam bilo teško na osnovu tog predloška napraviti odličnu predstavu. – rekao je Damir Lončar koji u predstavi igra gastarbajtera Stipu.