Filmska premijera

Dokumentarac „Najveći dar” stiže na Savu – u kino Forum

Kino, gledanje filma

Film koji prikazuje dramatična svjedočanstva ubojica koje mole za oprost zbog stotinu ili tisuću ubojstava i žrtava koje im opraštaju prikazivat će se u kinu Forum.

Hrvatska premijera španjolskog dokumentarca Najveći dar Juana Manuela Cotela održat će se 8. studenog u kinu Forum (SD Stjepan Radić, Jarunska 2). U njegovu će predstavljanju sudjelovati i sam redatelj, koji prvi put stiže u Hrvatsku. Film će nakon premijere od 14. do 20. studenog, od 20:00 biti dio redovnog repertoara kina na Savi. 

Najveći dar promiče istinita, konkretna iskustva osoba koje su činom opraštanja uspjele pronaći istinski mir i povratiti izgubljeno dostojanstvo. Prikazuje dramatična svjedočanstva ubojica koje mole za oprost zbog stotinu ili tisuću ubojstava i žrtava koje im opraštaju te pomirenja unutar obitelji (roditelja i djece, supružnika) ili širih društvenih skupina u mnogim zemljama (Španjolskoj, Irskoj, Francuskoj, Kolumbiji, Ruandi, Meksiku). Neobične i potresne priče iz suvremenoga nam svijeta, zasićenog podjelama i mržnjom, u filmu pokazuju da mir, temeljen na međusobnom oprostu i pomirenju, nije utopija, nego otvorena nada i realna mogućnost suživota sadašnjih i budućih naraštaja.

Film je dosad prikazan u 23 zemlje: Argentini, Meksiku, Gvatemali, Hondurasu, Nikaragvi, Kostarici, Portoriku, Panami, Kolumbiji, Ekvadoru, Brazilu, Peruu, Paragvaju, El Salvadoru, Urugvaju, Čileu, Španjolskoj, Italiji, Poljskoj, Austriji, Rumunjskoj, Engleskoj i Sloveniji. A svugdje kod publike izazvao je iznimno velik interes. Prije hrvatske premijere prikazat će se u Njemačkoj i Švicarskoj, a nakon SAD-a i u Luksemburgu.

Riječ je o četvrtom dugometražnom filmu producentske kuće Infinito +1, istoga redatelja čijeg su prijašnji filmovi Posljednji vrhMarijina zemlja te Footprints dotaknuli srca milijuna gledatelja iz 35 zemalja.

Komentari na članak

Vezani članci

Tri zime

Premijera u HNK-u u Zagrebu

Neiscrpna je ženska snaga za nove početke u drami "Tri zime"

Nakon što je drama "Tri zime" osvojila odlične kritike u londonskom National Theatru, premijerno će se izvesti na sceni središnje nacionalne kazališne kuće. Ne propustite ovu sentimentalnu izvedbu.

Dokumentarac "Tusta"

Filmska umjetnost

U Kinu Studentskog centra zagrebačka premijera filma o Tusti, karizmatičnom frontmenu benda KUD Idijoti

Emotivni i angažirani film o Branku Črncu Tusti, frontmenu pulskog punk benda KUD Idijoti, nije klasični glazbeni dokumentarac. U njemu govore članovi svih postava benda, istaknuti rock kritičari i glazbenici ex-Yu scene te njegova obitelj, prijatelji i uljanikovci.

Maskenbal na Savi

Maškare u najvećem zagrebačkom domu

Na Savi ćete na jedan dan moći postati sve što poželite

Ako 13. veljače naletite na duha ili vješticu u SD „Stjepan Radić“ nemojte misliti da halucinirate. Riječ je o tulumu koji je malo luđi od onih koji se inače ondje održavaju.

Predstava "Konstelacije"

Kazališna premijera

Exit postavlja „Konstelacije”, proglašene najboljom dramom na Evening Standard Theatre Awardsu 2012.

Nakon ovoljetne praizvedbe u Osijeku, u Teatru „Exit” održat će se premijera romantične drame koja istražuje granice slobodne volje, ali i velike uloge koje slučajnost igra u našim životima.

Projekcija filma

Projekcija dokumentarca

„A Plastic Ocean” prikazuje se u splitskoj Sveučilišnoj knjižnici

U Sveučilišnoj knjižnici u Splitu možete pogledati zanimljiv dokumentarni film pod nazivom „A Plastic Ocean”. Projekciji će prethoditi uvodne riječi predstavnika organizacija koje pripremaju događaj.