LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Kastafsko kulturno leto

Dinamični američko-hrvatski džez par, Lela & Joe Kaplowitz, stiže na Ritam dvorišta

Dinamični dvojac koji osvaja publiku svojim nekonformističkim pristupom glazbi nastupit će na 25. izdanju Kastafskog kulturnog leta.

Dinamični dvojac koji osvaja publiku svojim nekonformističkim pristupom glazbi nastupit će na 25. izdanju Kastafskog kulturnog leta.

Lela & Joe Kaplowitz stižu na Trg istarske vile u sklopu Ritma dvorišta na 25. Kastafskom kulturnom letu. Nastup će se održati u utorak 23. kolovoza u 20 sati. Ulaz je slobodan.

Lela & Joe Kaplowitz su američko-hrvatski džez par koji zadnjih deset godina obogaćuju hrvatsku glazbenu scenu. Ovaj dinamični dvojac osvaja publiku svojim nekonformističkom pristupom glazbi te strašću koja prožima Joeovo brilijantno klavirsko umijeće i Lelinu izuzetnu vokalnu kvalitetu.

Lela Kaplowitz renomirana je vokalistica sa svjetskim glazbenim iskustvom. Nastupala je u Madison Square Gardenu, Birdlandu i Blue Noteu u New Yorku, na mnogim prestižnim džez festivalima te s vrhunskim džez glazbenicima diljem svijeta.

Joe Kaplowitz profesionalno se počinje baviti glazbom s petnaest godina u Washingtonu. Nakon toga svira s prepoznatljivim imenima američke blues i džez scene kao što su: Eddie Daniels, James Moody, Ernie Krivda, Greg Bandy, Randy Jonston, Wycliff Gordan, Ralph Bowen, Sean Jones, Mark Rapp i drugi. Nakon 1999. Joe predvodi bendove koji nastupaju u klubovima Blues Alley, The Knitting Factory i The House of Blues.

Godine 2006. seli se u Hrvatsku gdje nastupa s poznatim hrvatskim glazbenicama, Tamarom Obrovac i Josipom Lisac. Dobitnik je prestižne hrvatske nagrade Status za doprinos u glazbi 2013, a 2015. istu je nagradu dobio u kategoriji doprinosa u glazbi za umijeće sviranja klavira. Od 2014. redovni je član Jazz orkestra Hrvatske radiotelevizije za koji piše brojne aranžmane i skladbe te ima priliku svirati s vodećim imenima svjetske glazbene scene.

FOTO: KASTAFSKO KULTURNO LETO