LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Kastafsko kulturno ljeto

Dirljive glazbene pejzaže na Crekvini stvaraju Merima Ključo i Miroslav Tadić

Merima Ključo i Miroslav Tadić, nakon dugogodišnjeg prijateljstva i međusobnog glazbenog afiniteta, udružili su snage i stvorili „Aritmiju“ ‒ novi projekt koji će predstaviti na Crekvini.

Merima Ključo i Miroslav Tadić, nakon dugogodišnjeg prijateljstva i međusobnog glazbenog afiniteta, udružili su snage i stvorili „Aritmiju“ ‒ novi projekt koji će predstaviti na Crekvini.

Svjetski cijenjeni glazbeni virtuozi, harmonikašica Merima Ključo i gitarist Miroslav Tadić, kastavsku će publiku odvesti na jedinstveno glazbeno putovanje. Učinit će to predstavljanjem Artimije, novog zajedničkog projekta u petak, 18. kolovoza u 21 sat na Crekvini u sklopu 26. Kastafskog kulturnog leta.

Merima Ključo i Miroslav Tadić, nakon dugogodišnjeg prijateljstva i međusobnog glazbenog afiniteta, udružili su snage i stvorili Aritmiju ‒ novi projekt kojim predstavljaju svoje skladbe, aranžmane i improvizacije. Koristeći se širokim spektrom glazbenog materijala, od Bacha, Couperina i Satieja do kompleksne balkanske etnoglazbe neobičnog ritma, metričkih i melodijskih struktura, majstorski duo udružuje svoja velika i raznolika iskustva za stvaranje dirljivih i jedinstvenih glazbenih pejzaža.

Merima Ključo sviranjem harmonike obuhvaća vrtoglavu raznolikost glazbe koja proizlazi iz velikog iskustva i razumijevanja glazbe. Ljubav prema world musicu, posebice bosanskoj glazbi, nešto je što Merima želi podijeliti s publikom. Kao producentica, skladateljica i aranžerka izuzetno hvaljenog albuma Zumra stvorila je slojevitu klasičnu interpretaciju glazbene tradicije koju njeguje. Njezine su skladbe i aranžmani originalni i suvremeni, koristeći se pritom proširenim tehnikama s tradicionalnim glazbenim oblicima. Držala je radionice i tečajeve u konzervatorijima i na sveučilištima diljem svijeta.

Gitarist, skladatelj i improvizator Miroslav Tadić završio je formalno glazbeno obrazovanje u SAD-u nakon što je studirao u Italiji i rodnoj Jugoslaviji. Nastupao je i snimao u raznim sredinama i glazbenim stilovima; od glazbe baroka i klasičnog razdoblja do blues, jazz, rock i world music glazbe. Redovito nastupa u Europi, Sjevernoj i Južnoj Americi te Japanu. Sklada solo i komornu glazbu, glazbu za brojne eksperimentalne filmove, plesna i kazališna djela. Predaje na prestižnom kalifornijskom Institutu za umjetnost u Los Angelesu od 1985.

Ulaznice po cijeni od 70 kuna dostupne su u Festivalskom uredu, Trg Matka Laginje 4, Kastav te na sljedećim prodajnim mjestima: Dallas Records Rijeka, Splitska 2a; Foto Revija, Užarska 28; Robna kuća Korzo – caffe bar Nad Urom – IV kat, Trg Ivana Koblera 1; New Sound d.o.o., Trg maršala Tita 2; KD Kostrena, Žuknica 1b, Kostrena; Istra Sport d.o.o., Marsovo polje 8, 52100 Pula te u sustavu Mojekarte.hr.

FOTO: KASTAFSKO KULTURNO LETO