Festival na ADU-u

DeSADU: Studenti dramaturgije predstavljaju javnosti svoje tekstove

DeSADU 2019

– Kroz međusobnu suradnju, nova iskustva i osvještavanje prisutnosti novih dramskih tekstova mladih autora ovaj je festival velik korak naprijed u prikazivanju umjetnosti mladih kazalištaraca. – poručuju organizatori DeSADU-a.

Ovogodišnji, 11. po redu, DeSADU održat će se od srijede, 20. listopada, do subote, 23. listopada 2019, na Sceni F22 Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu (Frankopanska 22). Riječ je o festivalu dramaturgije koji studentima osigurava vrijeme i mjesto za prikazivanje njihovih dramskih tekstova.

– Prilika je to u kojoj mladi pisci konačno mogu okusiti plodove svoga rada, predstaviti radove publici, ali i kolegama koji često ne znaju što sve nastaje u fajlovima i bilježnicama njihovih mladih suradnika. Kroz međusobnu suradnju, nova iskustva i osvještavanje prisutnosti novih dramskih tekstova mladih autora ovaj je festival velik korak naprijed u prikazivanju umjetnosti mladih kazalištaraca, kao i velika motivacija za sve sudionike da prikažu svoje radove. – poručuju organizatori.

S posebnim veseljem ističu kako će ovo izdanje odlukom publike iz mora koncertnih čitanja iznjedriti tekst prema kojemu će se u budućnosti postaviti predstava u okviru KRADU festivala.

– Značajan je to iskorak u još jedan, daljnji put oživljavanja likova i dramskih situacija koji, nakon što ostave trag na papiru, neprestano teže scenskom uprizorenju. – dodaju.

Prikupljat će se i donacije za izdavanje zbirke drama koje je stručni žiri odabrao na temelju javnog natječaja koji je raspisala Akademija dramske umjetnosti u Zagrebu. Drame koje zbirku čine jesu: ne zaboravi pokriti stopala E. Tomičića, Sol na rane T. Matanović, Pousse Pousse Noir / Hommage I R. Žulj, Marta Feldman L. Vlašića.

U sklopu ovogodišnjeg izdanja DeSADU-a predstavit će se sljedeći tekstovi: Dječja igra Ane Perković, ne zaboravi pokriti stopala Espija Tomičića, 1/2 Petre Pleše, Otok Patrika Gregureca, Rekvijem za Vas i Vaše Ninoslava Mrvelja, Sada nije jul Đorđe Kosića s Fakulteta dramske umetnosti Beograd, 404 Vida Hribara, Na 1, 2, 3! Ivone Maciuš, Fantazma Grande Nike Korenjak, Casus Belli Luke Vlašića i zbirka priča 25 priča za dobar tek Vene Mušinovića.

Dodatni program odvija se u lokalu Mala Opera u Dalmatinskoj 5, a čini ga nastup Dua VeLur, koji čine Luka Brenko na gitari i Veronika Milinović kao vokal, te Pub kviz. Ulaz je slobodan na sve izvedbe i popratni program.

Revija ove godine poprima i regionalni karakter ugošćivanjem studenata s Fakulteta dramske umetnosti Beograd koji će izvesti dramu Sada nije ljeto.

Komentari na članak

Vezani članci

FRKA

Revija studentskih filmova

Nova FRKA na Akademiji dramske umjetnosti

Na ovogodišnjoj reviji FRKA prikazat će se više od pedeset filmova, a posjetitelje očekuje iznimno bogat popratni program na koji je ulaz potpuno besplatan. Otvorenje se odvija uz nastup Zdenke Kovačiček.

https://www.flickr.com/photos/hernanpc/6259950189/in/photolist-axaT6F-28LVwFE-dAdLrr-TvsHRH-Mu1K45-3FvTAG-d2MoNs-CUtbge-nioQ5n-W4WccX-6s1tEc-A66jdU-4HJ2rc-99xkY2-Szvxsz-gFGkM7-26bq2YD-8pWnzH-bUHcnr-8i9k-e6QYs9-8cidxA-8cifGd-tJdjBP-4E84a7-8pWuqT-9AnuoH-7TaPZv-dLEZnC-xAXBu-fWt4vo-cZ6jcq-g8JnS-2984n6X-9QVnps-8Hx9pT-fLPvbk-s8NYRQ-nywYbD-bP59En-9Y55KS-8pEk6n-7zu2V9-atoqog-dPxw6c-fbZ8Zs-9NdreQ-btcG4x-dJ3Sq4-DFvDN4

Festival studenata dramaturgije

Jubilarna Revija „autora koji dolaze” u studenom na ADU-u

Višednevni festival prilika je mladim studentima dramaturgije da prezentiraju svoje nove dramske radove pred publikom te da im pomogne u afirmaciji i radu na vidljivosti.

Note

Rad Iggyja Biznisa i kolega

VIDEO: Studenti ADU-a snimili pjesmu i spot o izlascima vikendom; pogledajte

Iggy Biznis napisao je i s kolegama s ADU-a snimio pjesmu „Vikend”. U realizaciji spota sudjelovalo je više od 30 kolega.

Fotografija_Duje Miliša

Otvorenje izložbe

Galerija f8 Akademije dramske umjetnosti postaje novo središte kreativne prakse

Performans, radiodramske slušaonice, kazališni pokusi, javna predavanja u urbanom ambijentu centra grada – sve to u Galeriji f8.

Studenti snimanja ADU-a

Akademija dramske umjetnosti

Studij snimanja promijenio je ukupnu sliku jedne profesije; sada obilježava 50. obljetnicu

Studij koji je profesor Tanhofer razvijao zasigurno je oplemenio sliku hrvatske kinematografije i televizije. Svoju će 50. obljetnicu proslaviti svečanošću u čijem će se sklopu održati promocija monografije „50 godina Studija snimanja 1969. – 2019.” i otvorenje izložbe „50 godina Studija snimanja”.