Foto dani mladih

Ciklus izložbi najboljih mladih fotografa u trima državama regije

Ciklus izložbi Foto dani mladih

Najbolji radovi fotografa festivala Foto dani mladih obići će pet gradova u Hrvatskoj, Sloveniji i Srbiji. Izložbe će biti postavljene na trgove i ulice kako bi bile dostupne široj publici i kako bi se umjetnost približila općoj javnosti

Najveći fotografski festival za mlade, Foto dani mladih, obilazi regiju s radovima najboljih mladih fotografa. Ciklus izložbi prvi put posjećuje Sloveniju, Hrvatsku i Srbiju u pet gradova: Vukovar, Celje, Ljubljana, Beograd i Osijek.

Izložbe će biti postavljene na trgove i ulice kako bi bile dostupne široj publici i kako bi se umjetnost približila općoj javnosti. Predstavit će se najbolji radovi mladih fotografa prošlih izdanja festivala. Cilj je projekta afirmacija umjetnika, popularizacija fotografije te promocija prirodne i kulturne baštine destinacija održavanja Foto dana mladih.

Izložbe će stoga prikazivati ljepote Kutine, Velog Lošinja, Pule, Zadra i Karlovca. Foto dani jedan su od najpoznatijih festivala fotografije za mlade, koji okuplja sudionike iz cijele regije. Ove se godine održavaju u Karlovcu, od 17. do 21. kolovoza 2016. Sudionici i posjetitelji moći će uživati u bogatom programu koji uključuje izložbe, glazbeni program, predavanja, radionice i filmsku večer.

Raspored izložbi:

Celje, 4. lipnja 2016. od 11:00 do 18:00 h ispred Mladinskog centra Celje

 Ljubljana, 5. lipnja 2016. godine od 12:00 do 18:00 h pored Zmajskog mosta u ulici Petkovškovo nabrežje

 Vukovar, 11. lipnja 2016. od 11:00 do 18:00 h u sklopu manifestacije Dani mladih

 Beograd, 12.lipnja 2016. u Beogradu od 11:00 h do 18:00 h na području Kalamegdana

 Osijek, 13. lipnja 2016. od 11:00 h do 16:00 h na Promenadi kod Picassovog spomenika

Svi mladi fotografi, koji imaju između 16 i 21 godine, imaju priliku prijaviti se na ovo regionalno fotografsko natjecanje do 20. lipnja 2016. Postupak prijave vrlo je jednostavan. Potrebno je samo popuniti internetsku prijavnicu dostupnu ovdje te poslati svoje najbolje fotografije.

Komentari na članak

Vezani članci

foto

Studentske obveze

Izradom plana nadolazeća akademska godina postaje mačji kašalj

Ako ne znate kako pravilno rasporediti vrijeme na fakultetu, izabrati vrijeme za seminare, učenje, druženje, teretanu ili kave, donosimo vam ključni savjet kako ćete si olakšati studentski život.

Pjesnička večer "Poezija na sceni", KA-MATRIX

Pjesnička večer

Gošća je Poezije na sceni Ana Brnardić, nagrađivana pjesnikinja s diplomama Filozofskog fakulteta i Muzičke akademije

Kako bi produbio odnos lokalne publike sa suvremenom hrvatskom književnosti, KA-MATRIX organizira novu pjesničku večer u kojoj gostuje Ana Brnardić. Riječ je o višestruko nagrađivanoj pjesnikinji koja je diplomirala komparativnu književnost i kroatistiku na Filozofskom fakultetu te violinu na Muzičkoj akademiji.

Špijuni

Uhvaćeni imigranti na riječkom području

Ilegalni prelasci granice ne zaobilaze Hrvatsku

U petak navečer hrvatska granična policija uspjela je spriječiti čak 16 stranih državljana u ilegalnom prelasku granice. Uhvaćeni su na području manjeg mjesta u Primorsko- goranskoj županiji

Udruga Balkanac u Beogradu

Udruga "Balkanac" protiv mržnje i netrpeljivosti među mladima u regiji

"Granica ne smije biti prepreka za sklapanje novih prijateljstava"

Udruga "Balkanac" okuplja mlade iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije. Zajedno žele promijeniti negativne stavove mladih i izgraditi društvo koje nije zatrovano mržnjom.

The Red Solstice

The Red Solstice uživa pozitivne kritike mnogih gejmera

Igrica domaćeg indie-tima oduševljava diljem svijeta

Radnja ove multiplayer strateške igre smještena je na Mars. Iako ju je moguće igrati samostalno (single player), svoj puni sjaj doživljava tek u balansiranim timovima igrača.