Književni susret s Leom Brezar

Cassiusova Škrabica otkriva ljepotu pisane riječi

Lea Brezar Cassius

Društvo studenata kroatologije „Cassius” organizira još jedan u nizu književnih susreta s hrvatskim piscima. Ovog će puta svoj rad predstaviti Lea Brezar, nova nada hrvatske književne scene.

Studenti kroatologije na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu dugi se niz godina okupljaju u svojoj udruzi, gdje kroz različite aktivnosti njeguju vrijednosti svakog aspekta hrvatske kulture. Jedna je od takvih aktivnosti i književni susret s hrvatskim piscima i spisateljicama kroz koji mogu učiti i oplemenjivati se novim saznanjima, iskustvima i primjerima iz hrvatske književnosti.

Upravo takav susret sljedećega petka, 24. ožujka, organizira Društvo studenata kroatologije „Cassius”. Ovaj se put s njime susreće novija hrvatska spisateljica Lea Brezar, koja odnedavno iznenađuje hrvatsku književnu scenu. Na Dan žena promovirala je svoj roman prvijenac, a prethodno je javnosti plasirala i poetska djela, dječju priču, priručnike o poslovanju i preživljavanju. Raznolike književne vrste tek su dio njezine svestranosti, jer svoju kreativnu inspiraciju također ostvaruje i u marketinškoj agenciji Dhar media, koju je pokrenula sa svojim suprugom. Lea Brezar specifična je i u promociji svojih pisanih riječi, a o svemu će tome razgovarati na književnom susretu sa studentima i ostalim zainteresiranima.

Iz priručnika o preživljavanju, Lea Brezar; Izvor: Facebook Lea Brezar

Oni koji žele saznati nešto više o samoj spisateljici, čuti pokoji njezin stih i svakako se dobro provesti u opuštenom razgovoru, mogu se priključiti Škrabici pisane riječi u petak, 24. ožujka u 19 sati. Posjetitelje će ugostiti Verde caffe & brunch u Martićevoj ulici u Zagrebu, a ulaz je na događaj besplatan.
 
 
Škrabica pisane riječi, Lea Brezar; IZVOR: Lea Brezar

Komentari na članak

Vezani članci

Knjige

(Javne) tajne studijskih programa

Studenti otkrivaju kako je studirati na kroatologiji i kroatistici u različitim hrvatskim gradovima

Poslovi lektora te nastavnika u školama primarna su zanimanja koja studenti kroatistike i kroatologije mogu imati nakon diplome. Na kroatologiji su studenti uz ta zanimanja osposobljeni i za rad u kulturnim ustanovama jer se na fakultetu stječu znanja iz hrvatske kulture.

Dubrovnik

Na današnji dan

Dubrovačko lice s novčanice od pedeset kuna

Dubrovnik, barok, novčanica od pedeset kuna, „Dubravka”, „Suze sina razmetnoga” i „Osman” prve su asocijacije na poznatoga hrvatskog pjesnika, Ivana Gundulića koji je umro na današnji dan 1638.

Prohujalo s vihorom, isječak iz filma; C. Gable & V.Leigh

Na današnji dan

Legendarno književno ostvarenje o turbulentnoj romanci nagrađeno Pulitzerom

Građanski rat, ljubavna priča i povrh svega, put žene koja je znala što želi, najkraći su opis književnog klasika „Prohujalo s vihorom“ koji je na današnji dan 1937. godine nagrađen nagradom Pulitzer.

Tko pjeva, zlo ne misli

Na današnji dan

Ukoričene ljubavi: ljubavne (ne)zgode hrvatskih književnih parova

Svake se godine 22. travnja obilježava Dan hrvatske knjige, a tim vam povodom donosimo popis najljepših ljubavnih priča ispisanih rukom hrvatskih autora.

Šenoin radni kutak i kućna biblioteka

Ostavština Augusta Šenoe

U Kući Šenoa još se uvijek osjeća prisutnost jednog od najvećih hrvatskih pisaca

Posjetili smo Kuću Šenoa, kroz koju nas je provela gospođa Jasmina Reis, njezina idejna začetnica i nasljednica.